ridder, ridders, tentoonstelling, amsterdam, hermitage, riddertijd

Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven!

Zijn jouw kinderen helemaal weg van ridders? Dan mag je de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ in de Hermitage Amsterdam niet missen, want hier komt de riddertijd tot leven en wij mogen 4 tickets weggeven! Vertel ons hieronder waarom JIJ hier graag naar toe wil en misschien mag jij dan naar deze spannende tentoonstelling!

Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven

De Hermitage presenteert een nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders, waar de middeleeuwen tot leven komen! Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. Bewonder ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.Petersburg.

Een echte familietentoonstelling

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

riddertijd

Een veilig bezoek

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op Hermitage.nl.

De Hermitage Amsterdam is een bestemming op zich want in en om het historische gebouw aan de Amstel is heel veel te doen. Bewonder prachtige kunstwerken in spectaculaire werelden. Geniet bij mooi weer van de prachtige, verborgen binnentuin. Het Café- Restaurant is tijdelijk gesloten maar voor een hapje en drankje kun je terecht bij de Takeaway in de foyer. De mooiste cadeaus, boeken en sieraden vind je in de Museumshop.  Ook in de omgeving is daarna veel te ontdekken.

Het museum is eenvoudig te bereiken en geschikt voor een compleet dagje uit! Artis, Carré en de Hortus Botanicus zijn om de hoek en na een heerlijke wandeling langs de Amstel kom je in hartje Amsterdam terecht zoals Rembrandtplein en de Utrechtsestraat. De Hermitage is een bijzondere bestemming voor het hele gezin.

Ben je benieuwd hoe het eruit ziet? Kijk dan vooral even naar de video hieronder.

Doe mee en win!

Zijn jouw kinderen helemaal gek van ridders? Dan mag je de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders‘ in de Hermitage Amsterdam niet missen! Wij mogen 4 tickets weggeven!

 • Like de Facebookpagina van Batboy.
 • Reageer hieronder (met een geldig e-mail adres) of onder deze post op onze Facebook/Instagram waarom JIJ hier graag naartoe wil en misschien mag jij dan met je gezin naar deze spannende tentoonstelling!
 • Deel dit bericht openbaar.

Overige informatie

 • De tickets zijn niet overdraagbaar, inwisselbaar voor een andere datum of uit te keren in geld of voor andere producten of diensten.
 • De winnaar ontvangt 4 vouchers waarmee je zelf online een datum kunt boeken tickets voor Romanovs in de ban van de Ridders.
 • De tickets zijn geldig voor volwassenen en/of kinderen. Kinderen alleen onder begeleiding.
 • Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis de tentoonstelling bezoeken.
 • Inclusief spannende speurtocht “Op drakentocht in de riddertijd”.
 • Deelnemers aan de winactie moeten 18 jaar of ouder zijn.
 • De tentoonstelling in de Hermitage is te zien vanaf 19.11.2020 t/m 31.07.2021 .

De winactie loopt van 24.11.2020 t/m 30.11.2020 . Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Hermitage is tijdelijk gesloten!

Helaas moeten ook de Hermitage vanaf vandaag de deuren weer (tijdelijk) sluiten. We vinden het ontzettend jammer dat wij jullie tijdens de decembermaand en feestdagen niet kunnen ontvangen. Voor nu blijven de deuren in ieder geval gesloten t/m 19 januari 2021.  Heb je al een ticket gekocht? Dan ontvang je een e-mail met meer informatie. Als je een ticket gereserveerd hebt met een vrijkaart/voucher dan kun je binnenkort opnieuw een ticket bestellen in de webshop. Houd de website van de Hermitage in de gaten voor meer informatie over wanneer de kaartverkoop weer van

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Lotte schreef:

  Wat een leuk uitje is dit! Onze jongens houden enorm van ridders en alles wat hierbij komt kijken! Ze zijn uren zoet met het ridderkasteel van Playmobil en ze gaan helemaal op in boeken over ridders. Het kan niet missen: dit zal een super geslaagd dagje worden!

 2. Frederique schreef:

  Zo’n mooi museum vind ik dat. Ik kwam er heel graag toen we nog in Amsterdam woonden.

 3. Mark schreef:

  Deze tentoonstelling lijkt wel gemaakt voor ons gezin! De jongens zijn stapel op alles wat met ridders en kastelen te maken heeft; thuis kunnen we wel een minitentoonstelling maken over dit onderwerp … Des te leuker om alles over dit onderwerp in real life te zien!

 4. tamara schreef:

  fijn dat de musea weer open zijn, onze stoere meiden zijn dol op ridsters!

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn dat dit museum nu weer echt te bezoeken is. Door de foto krijg ik helemaal zin om zo’n helm te kopen. Ook meteen handig tegen corona ; )

 6. Sandra schreef:

  De Hermitage is zoooo mooi geworden! Ik zou heel graag met “sponzen” naar deze tentoonstelling gaan 🙂

 7. Yvonne W. schreef:

  Wauw, te gekke voorstelling als ik dat zo zie! Een uitstapje naar de Hermitage is zeker geen straf, het is daar zó mooi!

 8. Noortje schreef:

  Dit is nou wat je noemt hèt perfecte uitje voor ons ‘mannen-gezin’! De jongens zijn dol op ridders; wat een mooie gelegenheid om meer over dit thema te zien en te weten te komen!

 9. Mijn kids houden van geschiedenis, dit zou ze zeker aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.