weekend, amsterdam, kinderen

Leuk om te doen tijdens een weekend Amsterdam met kinderen

Onlangs was ik met Deon een weekend in Amsterdam. Ik wilde hem de hoofdstad van Nederland laten zien en wat hebben we genoten. Heerlijk om er even met z’n tweeën tussenuit te gaan en samen tijd door te brengen. Lees hier wat we hebben gedaan, wie we hebben ontmoet én of we nog eens terug willen.

Weekend Amsterdam met kinderen

In Amsterdam is genoeg te beleven en eigenlijk was ons weekend veel te kort. Het hostel waar wij verbleven is een uitstekende locatie om te overnachten, want het metrostation is nog geen 5 minuten lopen. Van hieruit kun je met kinderen bijvoorbeeld naar Ballorig, Ajax ArenA of gezellig naar het centrum.

We konden vanaf 15:00 uur inchecken in het hostel dus het grootste gedeelte van de dag hadden we helaas al verloren. ’s Avonds pakten we de metro en gingen naar Bijlmer ArenA. De volgende dag pakten we de metro om naar het centrum te gaan.

Zo’n grote en drukke stad maakt veel indruk als je dit niet gewend bent. Er is veel te zien en te doen en Deon keek zijn ogen uit.

Duiven voeren

Dit hoort echt bij Amsterdam, de duiven voeren op de dam. Ontzettend leuk en hilarisch om te doen. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen! Van een man die daar tussen de duiven staat krijg je gratis een handje voer en dan komen de duiven binnen no-time op je af gevlogen. Ze zitten op je hoofd, schouders en armen en gretig eten ze uit je hand. Wij vonden het echt geweldig leuk en zijn er wel een paar keer langs geweest.

duiven, amsterdam, duiven voeren

Madame Tussauds

Niet alle kinderen vinden het leuk om naar musea te gaan (hiervan zijn er genoeg in Amsterdam zoals bijvoorbeeld NEMO), maar Madame Tussauds is zeker de moeite waard en ook erg interessant en leerzaam. Online kochten we tickets en dit scheelt niet alleen qua prijs, maar je hoeft ook niet te wachten in de rij. Van het koninklijk huis tot E.T. en beroemde kunstenaars tot je favoriete superhelden. Wie wil er nu niet met Rico Verhoeven op de foto of samen met Elvis een liedje zingen? Wij kunnen zeggen dat we dat hebben gedaan!

weekend, amsterdam

kinderen, amsterdam

De wassenbeelden zijn echt super mooi gemaakt. Rico Verhoeven bewoog zelfs nog! We vonden het alleen raar dat er een man steeds op dezelfde plek bleef staan om te fotograferen, bleek dit een wassenbeeld te zijn. Later dachten wij een wassenbeeld te zien, maar bleek het gewoon een passant te zijn. Gelukkig hebben we hem niet aangeraakt.

kinderen, weekendje

weekend, amsterdam, kinderen, madame tussauds

Allemaal erg indrukwekkend, mooi en leerzaam en Deon wilde met iedereen op de foto. Naast dat je met je favoriete held op de foto kan zijn er ook nog activiteiten te doen. Zo kun je je hand(en) in wax laten vereeuwigen, meelopen op de catwalk of verkleed je als James Bond en ga strak in pak met hem op de foto.

madame tussauds, amsterdam

madame tussauds

Shoppen

Deon is dol op shoppen (lucky me) en we shopten er wat af! Zo’n grote drukke stad kent Deon niet en het is een heel andere wereld vergeleken bij ons rustige en stille dorp.

In de Kalverstraat is sinds kort een LEGO Flagship Store geopend. Voor alle LEGO fanaten is dit dé plek waar je moet zijn. Hier kun je bouwen, spelen en je eigen LEGO poppetje ontwerpen.

duiven, duiven voeren

Veel te beleven

Er is zoveel te beleven en te zien in Amsterdam en Deon vond het echt super! We gaan zeker nog eens terug, al is het alleen maar om de duiven te voeren en om te feesten met DJ Hardwell en Afrojack, want zoiets kan ook alleen maar in Amsterdam.

weekend, madame tussauds, duiven, duiven voeren

Wat moet je volgens jou écht zien of doen in Amsterdam?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Gerrie valk schreef:

  Wat goed van je dat je dat allemaal gedaan hebt in mijn stad top.

 2. Nathalie schreef:

  Het is ook echt een supertoffe stad! Kom er ook graag. Wat Deon ook nog wel eens leuk zou kunnen vinden is Ripley’s Belive it or Not.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Wat gezellig zo’n uitje met je zoon! En wat een gelukje dat hij van winkelen houdt inderdaad.

 4. Alexandra schreef:

  Amsterdam blijft leuk voor jong en oud. Ik heb tiener nichten, we hebben ons prima vermaakt.

 5. Saskia schreef:

  Ik ben enkele jaren terug een weekend in Amsterdam geweest. En ik vond het er vreselijk! haha. Duidelijk niet mijn stad. Toch wel een leuke tijd gehad hoor. Rondvaart was erg leuk om te doen.

 6. MC Kleuver schreef:

  Wat een leuke dag in Amsterdam! De LEGO-winkel is vast goed aangeslagen. Amsterdam vind ik een leuke stad, maar kom er niet vaak.

 7. Cynthia schreef:

  Wij komen niet vaak in onze hoofdstad, maar het NEMO en het Rijksmuseum zijn super mooi. Madam Tuseau staat na het lezen van jouw blog ook op mijn to do lijstje

 8. Sherry schreef:

  Amsterdam blijft erg leuk he. Mijn home town. Ik ben ook echt overal geweest daar. Binnenkort neem ik mijn neefjes en nichtjes mee.

 9. Wat een leuk artikel. Ik houd van amsterdam mijn familie komt daar vandaan. Ik struin graag eens rond op de albert cuijp of gewoon in de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.