vreemde taal, vr-bril, heromask, spelenderwijs

Zo leert je kind spelenderwijs een vreemde taal

Spelenderwijs een vreemde taal leren? Dat kan met Heromask en wel op een hele bijzondere manier, namelijk met een VR-bril. Al rijdend op een motor Frans leren? Dat kan en wij deden het! Of het goed ging en we nu een aardig woordje Frans spreken? Lisez rapidement!

Spelenderwijs leren

Veel kinderen zijn dol het het spelen van computerspelletjes en bij de meesten zijn ze ook niet meer weg te denken. Hoe leuk is het dan om door middel van een spel iets te leren? Heromask heeft wel een heel bijzondere manier om je kind spelenderwijs een vreemde taal of wiskunde te leren, namelijk met behulp van een VR-bril.

Wij ontvingen een pakket om op spelenderwijs een vreemde taal te leren en in dit pakket zit een VR-bril en een code welke je in moet voeren wanneer je de app op je telefoon download. De talen die beschikbaar zijn om te leren:

 1. Engels
 2. Duits
 3. Spaans
 4. Italiaans
 5. Frans
 6. Chinees

Deon spreekt al Duits en Engels en dus leek het ons leuk om Frans te gaan leren. Wij zijn dol op Frankrijk en gaan er graag naartoe op vakantie dus de Franse taal komt zeker goed van pas.

Heromask VR-bril

De VR-bril is te gebruiken voor jong en oud. Hij knelt niet en draagt fijn. Bovenop zitten knoppen waarmee je de scherpte in kan stellen en onder zit een ‘enter’ knop. Je plaatst je telefoon voor in het zwarte gedeelte. Lastig is wel dat de telefoon er niet in past met een telefoonhoesje dus deze moet ik er telkens afhalen.

spelenderwijs, vr-bril, heromask

De spelletjes

De spelletjes vind hij een beetje tegenvallen, maar dat is je persoonlijke smaak. Zo zijn er verschillende schietspelletjes in de ruimte (niet gewelddadig), pijl en boog schieten bij een kasteel, maar het leukste vind hij het spel waarbij je op een motor zit. De besturing gaat door middel van het bewegen met je hoofd. In het begin zie je dan bijvoorbeeld twee stuks fruit met de juiste benaming erbij. Er wordt verteld welk stuk fruit je moet zoeken en zo moet je onder het juiste poortje doorrijden. Ondertussen verzamel je nog sterren voor extra punten. Je waant je even in een andere wereld en vergeet dat je thuis zit en dat terwijl je er ook nog iets van leert.

Je kunt kiezen uit verschillende categorieën om woorden in een andere taal te leren zoals bijvoorbeeld:

 • Dieren
 • Fruit
 • Groente
 • Kleuren
 • Cijfers
 • Emoties
 • Beroepen
 • Lichaamsdelen

Wat vinden wij ervan?

Om op deze manier een vreemde taal te leren, als hulpmiddel te gebruiken wanneer je kind moeite heeft met een taal (op school), dyslectisch is of hoorproblemen heeft vinden wij erg leuk, ook voor volwassenen is dit leuk en leerzaam. De spelletjes mogen wat ons betreft iets uitgebreider zodat er meer keus is, maar over het algemeen zijn wij erg enthousiast.

Vloeiend Frans spreken we helaas (nog) niet, maar we hebben nog genoeg tijd om het te leren.

 

Wat vind jij van deze manier van leren?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 10 Comments
 1. rachel schreef:

  ik ben altijd in voor spelenderwijs iet leren want dan word de lat niet zo hoog gelegd en dat is voor sommige kids heel fijn

 2. Wat is er nou makkelijker dan spelenderwijs leren op een leuke manier. Zo kent mijn neefje alle kleuren in het engels door Dora.

 3. Frederique schreef:

  Ah wat leuk zeg. Denk dat het heel goed werkt. De kids hebben hier talen geleerd met dvd s (andere taal plus ondertiteling) en mijn zoontje is nu Spaans en Russisch aan het doen via Duolingo. Uit zichzelf?!? 🙂

  • Batboy schreef:

   Spaans en Russisch? Wat gaaf zeg! Ik had vroeger een Russische vriendin en wilde zo graag haar taal spreken, maar makkelijk is dat zeker niet. Ik heb nog wel wat onthouden, maar das niet veel. Ben er sowieso dol op om andere talen te leren. Wat goed dat hij dat uit zichzelf doet, knap hoor!

 4. Felice Veenman schreef:

  als i k heel eerlijk ben….je leert een grote hoeveelheid woordjes… maar taal is natuurlijk oneindig veel meer dan dat.ik geloof niet zo in dit apparaat

 5. Jouvence schreef:

  Wat een leuke en slim bedachte manier om je kind zo spelenderwijs een vreemde taal te leren! Ik zou zelf graag vloeiend Spaans spreken.

 6. Wendy schreef:

  Ah tof dit kende ik nog niet! Ik ga me er eens in verdiepen!

 7. Tania schreef:

  Vind het wel heel origineel bedacht. zo leren ze iets zonder dat het bijna beseffen

 8. Jasmina schreef:

  super leuk! Mijn kleine druif kijkt vaak cocomelon en gebruikt veel engelse woordjes…zo schattig

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Ideaal! Dankzij internet hebben mijn kinderen allemaal heel makkelijk Engels geleerd ook. En typen trouwens ook. Voor hen geen typeles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.