batboy, tegenzin naar school, mamablog, vloeken, juffrouw

Geen lieve juffrouw

School hoort leuk te zijn en je kindje moet niet met tegenzin naar school gaan. Deon vind school niet zo leuk en dit komt voornamelijk door zijn juffrouw, want ze schreeuwt, vloekt en is geregeld boos. 

Grundschule

De overgang van de Kindergarten naar de Grundschule is best groot: van ongedwongen spelen naar leren schrijven, lezen én huiswerk maken. Mijn Duits is niet al te best en de termen zijn best lastig te begrijpen, maar we doen natuurlijk ons best. Ook voor Deon is het nog even wennen, maar hij doet het erg goed.

Huiswerk

Elke dag krijgen de kinderen huiswerk mee en dit moeten ze zelf opschrijven in hun agenda. Als ouder moet je maar raden wat er precies mee wordt bedoelt, want eerlijk gezegd snap ik het niet zo goed. Gelukkig ben ik niet de enigste die het niet snapt, want zo blijkt wel uit een whats app groepje van moeders met kinderen uit de 1ste Klasse.

juffrouw, mamablog, batboy

Zelf heb ik maar besloten om alle boeken na te kijken, want de juf wordt nogal eens boos als het huiswerk niet gemaakt is. Zo schrijft ze vaak met uitroeptekens in de agenda (waar ik mij mateloos aan irriteer) als het huiswerk niet helemaal af is. Ik heb de uitroeptekens allemaal omcirkelt en weer ingeleverd.

juffrouw, mamablog, batboy

Geen lieve juffrouw

De juf is nieuw op deze school. Bijna had de 1ste Klasse geen juf gehad, omdat ze een tekort hebben, maar ‘gelukkig’ hadden ze op het laatste nippertje een juf.

‘Gelukkig’ hebben ze een juf, maar blij ben ik er niet mee. Ze schreeuwt regelmatig in de klas en daar is hij bang voor. Bang om iets fout te doen, iets te vergeten, te laat op school te komen of omdat zijn huiswerk niet af is omdat hij het vergeten is op te schrijven.

Zo hoor je natuurlijk niet naar school te gaan! School moet leuk zijn en je mag best fouten maken, daar leer je van en hoef je niet boos om te worden. Ik heb er al eens iets van gezegd, maar luisteren deed ze amper.

Geen verantwoordelijkheid

Zo is Deon eens naar huis gefietst omdat de juffrouw had gezegd dat je nu zelf mag weten wat je doet en is hij naar huis gegaan. Gelukkig was ik thuis en niet even boodschappen doen, want ik had hem nog helemaal niet thuis verwacht! Een telefoontje kreeg ik niet, ze had hem vast niet gemist.

Toen ik haar daar op aansprak, bood ze wel haar excuses aan, ”maar”, zei ze, ”gelukkig is er niks gebeurd”. Nou, eerlijk waar! Ik ga ervan uit dat mijn kind veilig op school zit en dat er op de kinderen wordt gelet, maar nu ben ik daar niet meer zo zeker van, als je gewoon onopgemerkt weg kan gaan.

Vloeken

Naast het schreeuwen vloekt ze ook en dit heb ik ook al van andere moeders gehoord. Haar excuus: ‘De klas is te groot’. Slap excuus als je het mij vraagt.

Zo zei Deon laatst al een paar keer ”Verdammt noch mal!” (g*dverd*mme) en hiermee leert hij het zijn broertjes ook, die het natuurlijk na zeggen.

Dat de juf vloekt in de klas vind ik echt hét toppunt! Nee, ik ben niet blij met de juffrouw en ik mag haar ook niet. Dat zal wel wederzijds zijn, aangezien ik er telkens iets van zeg.

Als het goed is blijft ze maar één jaar en komt daarna Deon zijn ‘eigen’ juf terug die nu zwangerschapsverlof heeft. Een jaar duurt lang en helemaal als je met tegenzin naar school gaat, zo kan ze wel het eerste schooljaar verpesten voor veel kinderen. Ik vind haar erg ongeschikt om een juf te zijn.

Lieve juffrouw

Dat de juffrouw niet geliefd is, blijkt wel uit een vriendenboekje waar Deon onlangs in mocht schrijven, want geen één kindje schreef haar naam op als ‘favoriete juf’.

Gelukkig zijn er ook vakken op school waar de kinderen les krijgen van andere juffen. Die zijn wel lief en dan zegt hij: ”vandaag kreeg ik les van een lieve juffrouw”.

Lees ook: Spelletjes tijdens ouderavond .

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Opa Erik schreef:

  Sneu voor Deon, dit komt zijn ontwikkeling, plezier en zelfvertrouwen zeker niet ten goede. Samen met andere ouders het gesprek aangaan met het hoofd van de school, is misschien het enige dat helpt. Anders kan een jaartje lang duren. Dit heeft hij, en de rest van zijn klasgenoten zeker niet verdient.

  Opa Erik

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Jeetje wat een onprettige juf lijkt me dat zeg! En ook niet zo professioneleel. Dat vloeken en schreeuwen hoort niet vind ik.

 3. Nathalie schreef:

  Dat vloeken nog nooit meegemaakt maar met de uitroeptekens in de agenda komt mij heel bekend voor van klas 1 tot en met 4. Doen ze allemaal daar die leraren. Echt typisch en schijnen hun normaal te vinden. Ben blij dat J het laatste jaar naar Veldh…. Is gegaan. Daar geen last van gehad.

 4. Amina schreef:

  Awww ik vind het zielig voor hem. Een kind zou zich veilig moeten voelen op school…wat heb je toch een rare mensen op de wereld hè…heb je hier al met het schoolhoofd over gesproken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.