Mamablog, Batboy, zwemles

Zwemmen met regenlaarzen

Zwemles in Duitsland gaat er iets anders aan toe dan in Nederland. Nu Deon zijn derde cursus heeft wordt er met kleding én regenlaarzen aan gezwommen, maar of dat nou zo handig is?

Zwemles in Duitsland

Zwemles in Duitsland gaat er iets anders aan toe dan in Nederland. De cursus begint met Seepferdchen, waar Deon nogal moeite mee had en privélessen kreeg.

Ben je geslaagd voor een cursus krijg je een diploma en een plaatje die je op je zwembroek/-pak mag naaien.

zwemmen, mamablog, batboy

Daarna volgt Seeräuber, wat ik nu wél goed kan uitspreken 😉 .

Nu heeft hij echt de smaak te pakken en gaat het super goed. Seeräuber heeft hij ook in zijn pocket!

zwemles, mamablog, batboy

Zwemcursus Brons

Nu gaat Deon voor Brons. Deze cursus duurt in totaal 8 weken. Een les is één keer in de week en duurt 45 minuten. De kosten voor deze zwemcursus zijn € 40,- en de zwemlessen worden altijd door twee personen gegeven.

Lees ook: Ockyz Sweakers.

Tijdens de zwemles wordt er ook met kleding aan gezwommen. In totaal twee keer en de eerste keer met kleding heeft Deon nu gehad.

Zwemmen met regenlaarzen

De kledingvoorschriften zijn een pyjama en regenlaarzen. De regenlaarzen leken mij eigenlijk niet zo’n goed idee, want die zijn zo zwaar en er gaat natuurlijk allemaal water inzitten.

Maar goed in zijn pyjama en regenlaarzen naar het zwembad dus, en wat vond hij dat spannend!

zwemles, mamablog, batboy

Ze moesten over een mat lopen en werden in het water geduwd. ”Want”,‘ zei Deon, ”dat kan zomaar gebeuren”. Daarna moesten ze naar de overkant zwemmen.

Ik zag al een aantal regenlaarzen in het water drijven, maar die van Deon bleven gelukkig aan. Zijn regenlaarzen hebben een trekkoordje en blijven dus iets beter op hun plaats. Deon vond het erg leuk, maar wel erg lastig met regenlaarzen. Waterschoenen lijken mij een beter idee.

Zilver

Het zwemmen gaat Deon goed af en ik weet zeker dat hij straks ook zijn zwemdiploma Brons in zijn pocket heeft. Na Brons gaat Deon voor Zilver en ik ben heel benieuwd wat ze hier allemaal gaan leren.

Lees ook:

Heeft jouw kindje ook al met kleding aan gezwommen? Wat zijn de kledingvoorschriften in Nederland?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Marjo Van leeuwen schreef:

    Momenteel zit onze dochter in het laatste bad. Aan het einde van de maand wordt dan gekeken of je mag proefzwemmen. De kleding voorschriften zijn lange broek mag geen pyjama of legging zijn. Shirt met lange mouwen en surf schoenen.

  2. Sjoukje schreef:

    Wat een goed idee! Toen ik vroeger mijn C haalde moest het ook met laarzen. Tegenwoordig mag dat hier gewoon met simpele schoentjes. Die zware kleren helpen wel beter lijkt me om ze voor te bereiden voor waar ze nu voor leren zwemmen: als ze zomaar in het water vallen.

  3. Claudia Diependaal schreef:

    Ik heb ook met laarzen gezwommen. In een ver verleden. Maar deze moesten onderweg uit. En dan ondersteboven zodat je erop kon drijven. En niet vermoeid raakte ook al zou je al uren in het water drijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.