zwemfeestje, bezorgd, zwemmen, kinderfeestje

Vanaf welke leeftijd een zwemfeestje?

Deze keer was het niet de bezorgde moeder, maar de vader die liever niet wilde dat hij naar een kinderfeestje zou gaan. Zelf vond ik het ook niet zo’n heel prettig idee, maar Deon had enorm veel zin in een zwemfeestje.

Zwemmen tijdens een kinderfeestje

Deon had onlangs zijn eerste zwemfeestje en daar had hij heel veel zin in. Hij heeft al zijn zwemdiploma’s en is lekker vrij in het water, maar echt prettig vond ik het ook niet. Nick vond het helemaal geen goed idee en zat erg over het kinderfeestje in.

Zelf had ik vroeger ook wel zwemfeestjes op de basisschool, maar ik geloof dat ik toen wel iets ouder was. Meestal gaan we één keer in de week zwemmen dus hij houd zijn zwemvaardigheid goed bij en dat is natuurlijk erg belangrijk.

Bezorgde vader

Normaal ben ik degene die bezorgd is, maar nu was het Nick en hij maakte mij ook aan het twijfelen. Hij vond het geen fijn idee dat Deon (7 jaar) ging zwemmen zonder één van ons erbij. Je hoort en leest tegenwoordig veel enge verhalen van kinderen die verdrinken. Hij bleef vragen aan mij stellen waar ik eigenlijk een beetje gek van werd.

 • Gaan de ouders ook in het water?
 • Er is toch wel toezicht zoals een badmeester?
 • Hoe laat begint het?
 • Vraag aan de moeder of de vader er ook bij is.
 • Tot hoe laat duurt het zwemfeestje?
 • Bel je als hij thuis is?
 • Ik vind het maar niks. Laat hem maar lekker thuis.

Ik neem aan dat de ouders extra goed opletten, maar omdat Nick zo bezorgd was begon ik het zelf ook eng te vinden. Je geeft de verantwoordelijk wel aan ‘vreemden’ en hebt er zelf geen toezicht op. Nick wilde liever niet dat hij naar het kinderfeestje zou gaan. ”Anders laat hem maar gewoon thuis hoor”, maar dat heb ik niet gedaan. Hij had zich er zo op verheugd en al zijn vriendjes waren er ook. Het zou erg sneu zijn als hij niet mocht gaan.

Zwemfeestje

De kinderfeestjes in Duitsland eindigen altijd redelijk laat. Meestal beginnen ze zo rond 14.30 uur en worden ze tussen 19:00 uur en 20:00 uur thuisgebracht of kunnen ze worden opgehaald.

Ik zette hem bij het zwembad af en kon hem rond de klok van 18.30 uur weer ophalen. Via een whatsapp groepje stuurde de moeder zo af en toe foto’s van de kinderen (een stuk of 10) die heerlijk zaten te smikkelen van pizza’s in de kantine van het zwembad en hoe ze genoten van het zwemfeestje. Ik stuurde de foto’s door naar Nick zodat hij kon zien dat het allemaal super goed ging en dat ze ontzettend veel plezier hadden. Hij was wel iets meer gerustgesteld, maar hij kon niet wachten totdat het tijd was dat ik hem op kon halen.

In het zwembad ging het allemaal super goed, maar waar het mis ging was op de speeltuin buiten bij het zwembad. Deon kwam klem te zitten met zijn been terwijl hij aan het klimmen was op een speelhuisje. Gevolg, een grote schaafwond wat natuurlijk erg zeer deed. ”Toen heb ik wel gehuild mama”, zei Deon.

Zo zie je maar dat er altijd wel iets kan gebeuren. Je kan niet altijd overal bij zijn, ook al zou je dat als ouder wel graag willen. Loslaten is moeilijk en de verantwoordelijkheid aan een ander geven over je kindje is ook niet altijd even prettig, maar soms moet dat. Ze moeten leren om dingen alleen te doen, ontdekken en ondernemen hoe moeilijk dat voor jou als ouder ook is.

Deon vond het zijn coolste feestje tot nu toe en dat is mooi, want over een paar weken heeft hij weer een zwemfeestje. Nick is er nog steeds niet blij mee, maar ik leg zijn zwembroek er ook wel bij, dan moet hij maar meegaan 😉 .

Lees ook:

 

Vanaf welke leeftijd vind jij een zwemfeestje een goed idee? En wanneer ben jij bezorgd?

 

 

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Wwndy schreef:

  Geen zwemfeestje, maar een paar weken geleden ging mijn zoon van 8 met een aantal klasgenootjes naar het vrij zwem uurtje. Hij heeft drie zwemdiplomas, er is voldoende toezicht en het is nog geen vijf minuten lopen van ons huis.
  Maar toch vond ik het wel eventjes een dingetje om hem te laten gaan. Maar het hoort bij het groter worden. Toch was ik opgelucht toen hij weer veilig thuis was, en hij heeft het erg naar zijn zin gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.