zonder peuter, zonder, peuter, zwembad, zwemles

Waarom ik mijn peuter liever niet meeneem naar het zwembad

Normaal gesproken blijft Brent over op school als Sten zwemles heeft, want hem meenemen is echt niet leuk. Deze keer nam ik hem wel mee en daar had ik achteraf wel spijt van. Dit was echt de laatste keer dat ik mijn peuter meeneem naar het zwembad.

Laatste zwemles

Het was de laatste zwemles van Sten en hij mocht afzwemmen voor Seeräuber. Brent blijft op deze dag altijd over op school, maar omdat de zwemles wel eens uit zou kunnen lopen nam ik hem mee. Ik had genoeg eten en drinken mee én zijn tablet zodat hij zich niet zou vervelen. Dat wachten vind hij maar niks en is vaak een drama als hij mee gaat.

Brent vermaakte zich uitstekend en de drie kwartier vlogen voorbij. Sten was geslaagd voor Seeräuber en we konden zijn diploma ophalen nadat hij was aangekleed.

Twee seconden

We liepen naar de kleedhokjes en ik pakte onze spullen uit het kluisje. Brent stond naast mij en deed het kluisje ernaast open en ging erin zitten. Dit doet hij wel vaker en is dus niet de eerste keer. Ik kon niet alle spullen in één keer meenemen naar het kleedhokje dus bracht eerst het eerste gedeelte en liep weer terug. Het kluisje staat naast het kleedhokje dus ik was maar twee seconden weg. Toen ik Brent riep om te komen gaf hij geen antwoord. Ik deed het kluisje open, maar het kluisje was leeg! Dan heeft hij zich vast verstopt in het kluisje ernaast, maar ook die was leeg.

Sten stond nog half aangekleed in het kleedhokje en het lukt hem niet om zelf zijn kleding aan te doen (altijd lastig na het zwemmen). Ik hielp hem snel en zei dat we eerst Brent moesten gaan zoeken.

We keken in alle kluisjes, maar ze waren allemaal leeg en ik werd al lichtelijk paniekerig. Brent houd ervan om zich te verstoppen en dan zal hij natuurlijk ook niet even roepen als ik zijn naam roep. Sten en ik keken in alle kleedhokjes, maar geen Brent. Bij de kleedhokjes die op slot zaten keek ik onder de deur of ik daar misschien kleine voetjes zag, maar ook hier had ik geen succes.

Paniek

Totaal in paniek rende ik naar de kantine, keek in de toiletten, het zwembad en de speeltuin, maar nergens zag ik mijn kind. Opeens schoot er een vreselijk scenario door mijn hoofd dat hij naar buiten was gegaan en zich had verstopt onder een geparkeerde auto, want dit heeft hij al eens eerder gedaan en dat is maar net goed afgelopen!

Ik keek onder alle auto’s en vroeg aan mensen of iemand hem misschien had gezien, maar natuurlijk had niemand een kleine peuter gezien. Ze keken me stom aan en vroegen hoe ik zomaar een kind kon kwijt raken? Ik belde Nick in paniek op en maakte ook hem ongerust, want hij was aan het werk en niet echt in de buurt. Een man hoorde mij bellen en stelde voor om ook te gaan zoeken.

Ik ging weer naar binnen en wilde naar de kleedhokjes gaan, maar het poortje was dicht en ik kon er niet meer in. Gelukkig kon Sten zich erdoor wurmen en ik zei dat hij de badmeester maar moest ophalen. Het duurde voor mij te lang en ben via de kantine met mijn schoenen door het zwembad gerend en keek nog even vluchtig in het water, maar gelukkig zag ik niks behalve een paar ouderen die heel rustig baantjes aan het trekken waren. Via het kantoor van de badmeesters ben ik naar de kleedhokjes gegaan en daar was Sten al samen met de badmeester aan het zoeken.

Zonder peuter naar het zwembad

Waar kon hij in vredesnaam zijn? Ik kon wel janken! Terwijl ik, als een kip zonder kop, tussen de kleedhokjes liep zag ik opeens een hoofdje onder een deur van één van de kleedhokjes vandaan komen. Ik kon er niet in, want de deur zat op slot en riep de badmeester.

Hij keek onder de deur maar zag niemand. Ik wist zeker dat ik geen waanbeeld had en zei dat hij zeker weten hier in zat. Hij haalde een sleutel op om de deur te openen, maar vroeg eerst nog of er iemand was. Natuurlijk gaf Brent geen antwoord en de deur ging open. ”Nee, hier is niemand”, zei hij. Door een kier van de deur zag ik Brent zitten, helemaal in een hoekje met de rug naar ons toegekeerd. Natuurlijk was ik opgelucht, maar ook wel een beetje boos. Daarom ga ik dus liever zonder mijn peuter naar het zwembad.

Toen we allemaal compleet waren kon Sten eindelijk zijn zwemdiploma ophalen.

Lees ook?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.