speculaas, speculaasballen

Speculaasballetjes maken voor een Sinterklaasavondje

Niemand kan van deze heerlijke speculaasballetjes afblijven! Je maakt ze heel makkelijk zelf en zijn ideaal voor op tafel tijdens een Sinterklaasavondje, regenachtige dag of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. 

Speculaasballetjes

De mannen in huis zijn mijn proefkonijnen en mijn speculaasballetjes zijn zeker geslaagd! Aan één heb je echt niet genoeg en deze speculaasballetjes zijn echte dooreters. Zorg er dus voor dat je er genoeg maakt.

Ingrediënten

  • Speculaas
  • Pindakaas
  • Sinaasappelpoeder (of rasp een sinaasappelschil)
  • Chocolade
  • Kaneel

Zo maak je deze heerlijke speculaasballetjes

Eerst verkruimel je de speculaas. Leg de speculaasjes in een theedoek en sla er met een hamer op of rol ze fijn met een deegroller. Ik heb de helft van het pak speculaasjes gebruikt (300 gram).

speculaasballetjes

speculaas, speculaasballetjes

Als de koekjes zijn verkruimeld kan alles in een schaal en voeg er naar eigen smaak kaneel en sinaasappelpoeder bij (ik heb zelf de helft van het zakje gebruikt). Daarna 5 lepels pindakaas en roer alles door elkaar tot een smeuïge massa.

sinterklaas, speculaas

Nu kun je er balletjes van gaan draaien en het is erg handig om dit met wegwerphandschoenen aan te doen. Leg ze op bakpapier en laat de speculaasballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

speculaasballetjes

Om chocolade te smelten zet je een warmhoudplaatje op laag vuur en doop hier de balletjes in. Ik heb gekozen voor melkchocolade, maar puur of wit is vast ook heel erg lekker. Laat de chocolade even afkoelen en bewaar de balletjes daarna in de koelkast.

speculaasballetjes, sinterklaas

Pas op wanneer je de eerste hap neemt, want deze speculaasballetjes smaken echt naar meer en ik weet zeker dat je er ook geen genoeg van kunt krijgen! Vooral Deon is er heel erg dol op en vind ze echt mega lekker. Ideaal tijdens een Sinterklaasavondje met daarbij de Video van Sint, succes gegarandeerd!

speculaas, speculaasballen

*Tip: Om nog iets extra’s te geven aan deze speculaasballetjes kun je ze nog door geraspte kokos rollen of bestrooi ze met verkruimelde speculaas.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.