bakstenen muur, mamablog, batboy

De bakstenenstenen muur in de woonkamer

Een bakstenen muur in de woonkamer is super gaaf voor een industriële uitstraling, maar onze muur vond ik zo lelijk! Ook had ik spijt van de blauwe kleur op de muur, maar Nick zag het eigenlijk niet zitten om de muur wéér te sauzen. Gelukkig heb ik hem over kunnen halen, maar weer had ik spijt.

Onze woonkamer

Een tijdje terug nam ik je mee en gaf je een kijkje in onze woonkamer. Hier vertelde ik dat ik ontzettend veel spijt had van de kleur op de muur, maar Nick zag het niet zitten om binnen een paar maand de muur wéér opnieuw te sauzen.

bakstenen muur, batboy, mamablog

In januari 2018 zou de lelijke bakstenen muur een likje verf krijgen, maar dat kwam er steeds niet van. Mede omdat we niet echt op één lijn zitten, maar uiteindelijk heeft de muur toch een make-over gekregen.

De bakstenen muur

We hadden genoeg verf van de hal over en Nick begon de petrol blauwe muur te sauzen. Het enigste wat dan nog super lelijk in de woonkamer is, is de bakstenen muur. Naast dat het lelijk is, maakt het de woonkamer ook heel donker.

bakstenen, mamablog, batboy

De muur heeft twee verschillende kleuren bakstenen. De boog en haard hebben rode stenen en de rest een vieze kleur geel. Tot mijn verbazing (met een beetje aandringen van mij) begon Nick de muur wit te sauzen, maar wat een hels karwei was dat!

bakstenen muur, bakstenen, mamablog, batboy

Groen

Toen hij eindelijk klaar was met de bakstenen muur wit te sauzen, leek het mij wel heel erg mooi om hem dezelfde kleur te geven als de muur: groen. Hij vond het best, maar ”eenmaal groen blijft het ook groen!”.

Nick begon weer met sauzen. ”Ik kan nu nog stoppen” zei hij, maar het was al een beetje schemer en ik kan zoiets beter zien met daglicht dus liet ik hem zijn gang gaan. Daarbij kan ik het van een klein stukje muur niet zien.

Toen hij eindelijk klaar was moest ik wel even wennen. Vond ik het nu wel of niet mooi? Ik zou het de volgende dag wel bij daglicht zien, dan ziet het er vast beter uit.

Lelijk

Toen ik de volgende ochtend beneden kwam, kon ik wel janken! Wat ontzettend lelijk, wat heb ik gedaan? De stoel vloekt erbij en de hele muur kwam op mij af. Ik probeerde mezelf in te peperen dat het wél mooi was, want Nick zou niet nog een keer gaan sauzen.

bakstenen, mamablog, batboy

Toevallig belde Nick mij op om te vragen hoe ik het er bij daglicht uit vond zien. Volgens mij vond hij het zelf ook niet mooi en dus heb ik het maar gewoon gezegd. Ik hoopte dat hij het snel weer wit wilde sauzen en gelukkig deed hij dat.

bakstenen, mamablog, batboy

bakstenen muur, mamablog, batboy

Wanneer je nu de woonkamer binnenstapt is het lekker licht en fris!

bakstenen, mamablog, batboy

Het muurtje boven de haard heeft Nick ook groen gesausd. Toch moet ik er nog wel aan wennen, want nu vind ik het wel erg wit. De haard wilde ik graag zwart, maar ”eenmaal zwart blijft het zwart” en dus durf ik het risico niet te lopen en laat het maar zo.

bakstenen, mamablog, batboy

Het is bijna klaar, want op de schouw komt nog een eiken balk. Nu is de schouw zo smal en hobbelig dat ik er amper iets op kan zetten. Hoe lang ik daarop moet wachten durf ik niet te zeggen, maar het is vast het wachten waard!

Lees ook:

Welke kleur(en) heb jij op de muren?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Charel schreef:

  Oh wat prachtig! Ik vind sowieso stenen muren al super mooi in huis.

 2. Yonina schreef:

  Wat een klus!! Ik heb het hier ook hoor, om de 2 jaar gaat het kriebelen en wil ik andere kleuren. Ik ben met wit begonnen met 1 muur oranje. Toen werd de oranje muur paars. Toen vond ik wit te wit en is dat lichtgrijs geworden. Toen een accentbaan op de lange muur, bordeaux.
  Nu is het al een ruime tijd iets donkerder lichtgrijs, denim blauw en army green. Het enige dat ik nu verander zijn de plinten en kozijnen, die worden matzwart. (Zijn nu crème)

  • Batboy schreef:

   Ik was eerst ook aan het twijfelen over denim blauw! Klinkt wel erg mooi, maar is het dat niet erg donker in huis en saus je het elke keer zelf? Van mijn partner mag ik het zelf niet sausen dus dit blijft voorlopig wel zo, maar ik ben voor nu wel tevreden haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.