trap bekleden, tapijt, trap

De trap laten bekleden? 10 Redenen om voor tapijt te kiezen

Een trap moet er mooi uitzien en daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat hij veilig is. Is jouw trap toe aan een renovatie? Voor onze woning kozen wij ervoor om de trap te laten bekleden met tapijt en dat heeft heel veel voordelen! 

De trap laten bekleden

Misschien heb je nog een beetje het idee dat tapijt op de trap oubollig en ouderwets is, maar een trap laten bekleden met tapijt is weer helemaal hot! Toen wij de sleutel van onze nieuwe woning kregen, zag de trap er echt vreselijk uit. Hij was wit geschilderd en de lijmresten van de halve maantjes zaten nog op de traptreden.

Enthousiast begon ik met het schuren van de treden, maar na er twee gedaan te hebben was ik er wel helemaal klaar mee. Het schoot niet op en dus besloot ik het even zo te laten. Het nadeel hiervan was dat het ontzettend veel kabaal maakt wanneer de jongens naar beneden kwamen. Je kunt het geluid vergelijken met een kudde olifanten die van de trap afgaan. Daarnaast is het zeer lastig schoon te maken en niet erg veilig dus ik besloot om de trap te laten bekleden met tapijt.

bekleden, tapijt, trap, voordelen

De voordelen van tapijt op de trap

Wanneer je ervoor kiest om de trap te laten bekleden met tapijt heb je twee opties. Zo kun je ervoor kiezen om de gehele trap te laten bekleden of alleen de treden en niet de wangen (zijkanten van de trap). Ik koos ervoor om de gehele trap te laten bekleden en daar heb ik geen moment spijt van gehad!

Ik liet een bedrijf komen en kon kiezen uit tal van soorten kleuren en hoog- of laagpolig tapijt. Mijn keuze viel op een mooie donkere kleur laagpolig tapijt. Het voordeel van laagpolig is dat het makkelijker is om schoon te maken, omdat het vuil niet zo snel in de vezels trekt.

De trap bekleden met tapijt heeft veel voordelen:

 • Het is relatief goedkoop. Je kan de trap al laten bekleden vanaf €500,- . Dit ligt uiteraard wel aan de kwaliteit van het tapijt.
 • Geen last meer van kuddes olifanten, want het is geluiddempend.
 • Super zacht aan de voeten.
 • Lekker warm aan je voeten.
 • Het is snel gelegd. Bij het kiezen van de bekleding werd direct de trap gemeten. Het tapijt werd elders op maat gesneden en toen de leggers de trap kwamen bekleden waren ze met een uur al klaar. Er werd een ondervloer gelegd en daarna het tapijt.
 • Je glijd minder snel uit dus het is heel veilig.
 • Veel keus. Zo kun je de trap laten bekleden in iedere stijl die bij je past. Of je nu een klassieke of een industriele inrichting hebt, genoeg keuze in kleuren en designs.
 • Tapijt krast niet.
 • Geeft een warme uitstraling.
 • Bij donker tapijt zie je (bijna) geen vuil.

Zo onderhoud je de trap

De eerste dag moet je er rekening mee houden dat er zo min mogelijk op de trap gelopen wordt. Dit is omdat de lijm nog niet helemaal droog is en dan eventueel zou kunnen verschuiven. Lastig wel met kinderen, maar ik moet zeggen dat de jongens zich er goed aan hielden. Wanneer je toch naar boven gaat dan zoveel mogelijk aan de zijkant lopen.

Een gladde ondergrond is natuurlijk altijd makkelijker schoon te maken dan tapijt. Voor een langere levensduur en om de trap zo mooi mogelijk te houden is dat je niet met schoenen aan de trap op loopt. Met schoenen aan slijt het tapijt sneller en blijft er meer vuil achter dan dat je de trap met sokken of pantoffels aan betreed.

De trap stofzuigen met een speciale borstel. Eventueel zou je het tapijt nog kunnen reinigen met een doek en lauwwarm water en het dan goed laten drogen. Heb je een vlek in het tapijt? Wrijf er dan nooit met een doek over, maar ga het deppen. Mocht water niet voldoende zijn om de vlek te verwijderen gebruik dan een speciale tapijtreiniger om de vlek te verwijderen.

Geen spijt met tapijt

Tapijt op de trap is echt een aanrader! Het fijnste vind ik dat het geluiddempend is, zacht aan de voeten en geeft een warme uitstraling. Ik kan het zeker iedereen aanraden en het is alles behalve oubollig.

trap bekleden, tapijt

bekleden, voordelen

 

 

Waarmee heb jij de trap bekleed?

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Linda schrijft 't op schreef:

  Wij hebben nu tapijt op de trap, maar ik zou het niet meer nemen. Ik vind het schoonmaken met de stofzuiger op de trap niet fijn.

 2. Sanne schreef:

  een trap bekleden voelt ook lekker warm aan de voetjes. of ik het veilig vind weet ik niet.

 3. nicole orriens schreef:

  Een beklede trap vind ik mooi en loopt ook lekkerder. Het enige nadeel zou ik vlekken en schoonhouden vinden. Onze trap zonder bekleding ziet er nu al uit als een beest….

 4. Jouvence schreef:

  Ik ben zelf geen groot fan van tapijt ivm schoonmaken. Doe mij maar hout.

 5. Ik vind tapijt heerlijk maar met onze katten was dat niet zo’n goede keuzen dus wij hebben hem laten bekleden met laminaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.