laminaat, schoomaken, vloer

De do’s en dont’s voor het schoonmaken van laminaatvloer

Als je je laminaat goed onderhoudt, blijft hij jaren mooi. Is jouw laminaatvloer toe aan een schoonmaakbeurt? Met deze tips maak je jouw vloer schoon en geniet je nog jaren van een prachtig laminaat.

Een laminaatvloer als basis voor je interieur

Laminaat is een prachtige basis voor de woonkamer denk maar eens aan visgraat laminaat wat een heel speels effect geeft, maar ook in andere ruimtes is een laminaatvloer zeer geschikt. Het is namelijk heel makkelijk te onderhouden, maar je dient wel rekening te houden met het één en ander. Zo zijn er bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen die je beter niet kunt gebruiken, want die kunnen ervoor zorgen dat het laminaat dof word of bol gaat staan. Met deze tips onderhoudt jij je vloer makkelijk en geniet je jaren van een prachtig laminaat in je interieur.

Zo maak je het laminaat schoon

Een vloer heeft veel te verduren, want er wordt dagelijks gebruik van gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan dieren, kinderen die weleens knoeien, schoensporen en etensresten. Laminaat is heel gebruiksvriendelijk en is makkelijk schoon te maken dus een ideale vloer!

Zo veeg je met een zachte bezem eenvoudig de vloer dagelijks even schoon om pluisjes en kruimels snel op te vegen. Met een stofzuiger kom je zelfs tussen de naden van je laminaatvloer. Gebruik hiervoor wel een speciale opzetborstel om krassen op je laminaat te voorkomen.

Het verstandig om onder al je meubelen viltjes te plakken. Op deze manier voorkom je krassen als je gaat schuiven met bijvoorbeeld stoelen.

Ongelukjes gebeuren, vooral met dieren en kinderen in huis heb je sneller last van vlekken op de vloer zoals bijvoorbeeld limonadevlekken. Om je laminaat er weer fris uit te laten zien ga je na het stofzuigen de vloer dweilen. Hiervoor heb je echt geen dure reinigingsproducten nodig, want water met een scheutje schoonmaakazijn is al voldoende. Hierdoor word het laminaat echt goed gereinigd en je hebt geen last van strepen.

laminaatvloer

Eén keer in een periode kun je je laminaatvloer nog een extra schoonmaakbeurt geven met een speciaal beschermingsmiddel, zoals de producten van HG. Zo geef je je laminaatvloer een extra laagje tegen krassen, doffe plekken en slijtage en zorgt voor een nog langere levensduur van je laminaat.

Heb je echt een hardnekkige vlek? Pak dan een vochtige doek met een heel klein beetje terpentine.

Gebruik dit nooit voor je laminaatvloer

Let er op wanneer je gaat dweilen, je nooit te veel water gebruikt. Als je de vloer te nat maakt kan er water onder het laminaat komen en dan gaat het bol staan. Gebruik dan ook nooit een stoomreiniger, want dan wordt de vloer vochtig en kan het krom gaan trekken.

Met groene zeep en allesreiniger kun je heel veel schoonmaken, maar gebruik dit niet voor je laminaatvloer. Hierdoor ontstaan er namelijk doffe plekken.

Lang genieten van je vloer

Laminaat is er in veel verschillende kleuren en dessins en er is dus altijd wel een prachtige vloer die past bij jouw stijl en interieur. Vind je dat een laminaatvloer kil aanvoelt?  Maak dan gebruik van een mooi vloerkleed. Dat is lekker warm aan de voeten, geeft sfeer en maakt het meteen een stuk knusser. Geen reden om dus niet te kiezen voor laminaat in je interieur en met deze schoonmaak tips houd je je laminaatvloer lang mooi en geniet je er nog jaren van.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Dankjewel voor deze goede informatie. De juiste verzorging van vloeren is heel belangrijk. Het is toch zonde als je zo’n vloer per ongeluk bederft.

 2. Linda schrijft ' t op schreef:

  Wij hebben ook viltjes onder de eetstoelen om de vloer te beschermen

 3. Jouvence schreef:

  Ik dweil met allesreiniger van Dettol. Al heb ik wel eens gelezen dat dweilen met alleen water beter is.

 4. Linda Meester schreef:

  Ik gebruik de stoomreiniger en giet wat laminaat reiniger op de vloer. Dat gaat perfect, zonder strepen of aanwas

 5. Cynthia schreef:

  Leuk blog! Ik gebruik voor de dagelijkse knoeibeurten van onze dochter een steelstofzuiger. En daarnaast dweil ik de vloer eens per 2 weken met schoonmaakazijn. Werkt prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.