houten meubels, batboy, mamablog

Houten meubels

Ik hou van een stoer en industrieel interieur en daarbij passen ook heel goed stoere robuuste tafels. Ik had een mooie tafel op het oog, maar die was best aan de prijs. Gelukkig ben ik getrouwd met een timmerman (al heeft dat ook z’n nadelen hoor 😉 ). De houten meubels in de woonkamer zijn bijna allemaal klaar, maar er liggen nog 2 klusjes te wachten.

Houten meubels

Wij wonen hier nu bijna 10 jaar en sinds een jaar of 2 ben ik begonnen om ons interieur om te gooien. Van een landelijk interieur naar een stoer, industrieel interieur. Dat gaat natuurlijk niet van de één op de andere dag aangezien je allemaal weer nieuwe meubels moet aanschaffen. Nieuwe tafels, banken, stoelen, kasten, klok, lampen etc..

Het begon allemaal een jaar geleden met de tv kast. We hadden een heel klein wit landelijk kastje en ik wilde graag iets anders. Op internet zag ik een dressoir die ik graag wilde hebben en vroeg aan Nick of hij die voor mij wilde maken.

Ook al kan het soms handig zijn om getrouwd te zijn met een timmerman, je moet wel geduld hebben ;). Zo heb ik eens 5 jaar moeten wachten op een vensterbank!

Tv dressoir

Nick maakte een dressoir van eikenhout en eindelijk stond hij bij ons in de woonkamer, wat een verandering was dat!

houten meubels, batboy, mamablog

Laatst vertelde ik dat ik een mooi dressoir van Dutchbone voor mijn verjaardag heb gekregen en ik durf het bijna niet te zeggen, maar nu valt de dressoir van de tv eigenlijk een beetje uit de toon. Gelukkig is Nick het met mij eens en samen hebben we een ander dressoir uitgekozen die hij (hopelijk volgende week) gaat maken.

Tafels

De salontafel die we eerder hadden was een ovale witte in landelijke stijl. Op internet zag ik een hele mooie stoere robuuste salontafel en die moest het worden.

Nick ging aan de slag en maakte een salon- en eettafel van dik eikenhout met ijzeren poten.

houten meubels, mamablog, batboy

De scheuren in het blad maken het extra mooi (vind ik) en nu ze al een tijd bij ons in de woonkamer staan is het blad ook mooi gaan kleuren en zit het er geleefd uit. Helaas is het nu zo donker weer dat een foto binnen niet echt heel duidelijk is.

Graag zou ik ook nog andere eethoek stoelen willen, maar dat is voor later 😉 .

houten meubels, mamablog, batboy

Wil je nog iets maken?

En zo bleef ik aan de gang, want een bijzettafeltje in dezelfde stijl zou ook wel heel mooi in ons interieur passen. Ik had het al helemaal in mijn hoofd met een grote zwarte pot erop met een cactus erin en zo lief dat als hij is maakte hij een bijzettafel.

houten meubels, mamablog, batboy

Sorry, maar als ik eenmaal bezig ben kan ik gewoon niet meer stoppen en zei dat stoere robuuste planken aan de muur geweldig zou staan. Zo gezegd, zo gedaan en het begon er steeds meer op te lijken.

houten meubels, mamablog, batboy

Nog één dingetje

Nu zijn we natuurlijk al een heel eind, maar we zijn er nog lang niet. Eén ding zou ik wel heel graag willen en daar wacht ik nu al 3 jaar op: de lelijke stenen muur in de woonkamer. Het zal wel iets Duits zijn, maar ik vind het dus absoluut niet mooi.

mamablog, batboy, houten meubels

Ook de schommelstoel is aan vervanging toe 😉

De muur heeft 2 verschillende kleuren stenen, de boog en haard hebben donker rode stenen en de muur heeft gele stenen. Het liefst heb ik graag de hele boog weg, maar daar is geen beginnen aan zegt Nick en daarbij vind hij het wel mooi. Nu zijn we samen (3 jaar geleden) tot een compromis gekomen, maar daar wacht ik dus nog steeds op.

Als het goed is gaat hij er volgende week mee beginnen. Dan word het ook meteen een stuk lichter in huis, want de donkere muur word licht en de stenen zijn dan weg. Op de schouw maakt hij een eiken plank, want nu kan ik er onmogelijk iets opzetten. De schouw is namelijk heel erg smal en hobbelig.

houten meubels, mamablog, batboy

Mijn lijstje

Mijn lijstje is best lang, maar ik heb geduld hoor 😉 . Voor de woonkamer kan ik het meeste afvinken en dan is de gang aan de beurt. Met al die jongens in huis hebben we echt een grotere kapstok nodig dus Nick heeft nog genoeg te doen 😉 .

 

Ben jij ook dol op houten meubels? Welke stijl heb jij thuis? Wat staat er op jouw lijstje of ben je tevreden met je interieur?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Kreanimo schreef:

  Wauw! Ja ik ben ook dol op houten meubels!

  We hebben een houten keukentafel, een mooie vol houten kast in de living.

  Ik vind dat hout warmte en gezelligheid brengt in een interieur!

 2. Manon schreef:

  Ik vind het ook mooi. Ik heb nog geen eigen huis maar zou best houten meubels willen hebben

 3. Wat knus en gezellig! Ik ben gek op hout en werken met hout. Helaas is het hier (ik woon in de woestijn) nauwelijks te krijgen of ontzettend duur.

 4. Vera schreef:

  Wel ontzettend leuk dat je man dat voor je doet, zou je zelf niet willen kijken of hij je wat kan leren? Dat lijkt mij dan weer gaaf

 5. Wat fijn zo’n man. Die van mij heeft echt twee linker handen. Ik hou van houten meubels, maar hij is meer van het strak design. We hebben nu dus een middenweg gekozen.

 6. Dhini schreef:

  Wat knap dat je man zelf hebt zelf gemaakt. Het resultaat is erg mooi allemaal

 7. Roelina schreef:

  Handig zo’n man! Leuke tafel zeg!

 8. Marion schreef:

  Handig hé zo’n man. Ik vind vooral de tafels erg mooi

 9. tamara schreef:

  Wat supermooi gemaakt allemaal, ik ben ook fan van zulke meubels maar die van mij komen nu gewoon bij de leen bakker en pronto wonen vandaan haha

 10. Tessa schreef:

  Wat een prachtige stoere tafels!

 11. Je hebt een mooie inrichting! Wat handig dat je man zoveel kan maken. Scheelt een hoop geld!

 12. SNK Social Fame schreef:

  Thanks for your valuable knowledge information because of useful updated for me, thank you for share this wonderful article.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.