batboy, tv meubel, mamablog

Mijn tv meubel

Wanneer ik aan eiken meubels denk, denk ik aan de grote, grove, blanke of donker gelakte eiken meubels die vroeger bij mijn opa en oma in de woonkamer stonden. Nee, daar moest ik niks van hebben. Nu ben ik helemaal in to de eiken meubels en maakte Nick voor mij eindelijk mijn tv meubel, maar van één ding heb ik wel een beetje spijt.

Eiken meubels

In het artikel getrouwd zijn met een timmerman, liet ik de tafels en oude tv meubel zien die Nick voor mij maakte. Ik houd van een stoer en industrieel interieur en dit tv meubel paste niet meer in ons interieur.

Ons ‘oude’ tv meubel gaven we aan mijn moeder en Nick maakte voor ons een nieuwe. Samen bedachten we een ontwerp en Nick ging aan de slag (zei hij).

Geduld is een schone zaak

Getrouwd zijn met een timmerman is zeker heel handig, want je kan je eigen meubels helemaal naar wens laten maken. Maar hiervoor heb je ook héél veel geduld nodig.

Op zich begon hij redelijk snel met het tv meubel en de tv hoefde gelukkig niet op de grond te staan, maar wat nog ontbrak waren de lades. In totaal heeft het bijna een half jaar geduurd voordat de kast dan eindelijk klaar is, maar uiteindelijk was het dan zover.

Tv meubel

Voor de tv meubel heeft Nick dikke eiken balken en planken gebruikt en het frame is van metaal. Ik ben zo dol op eiken: het is stoer en robuust. Met noesten en scheuren geeft het precies hét effect voor een stoere look.

batboy, mamablog, tv meubel

De lades hebben wieltjes en er is genoeg opbergruimte.

tv meubel, mamablog, batboy

De stoelpoten van de eethoek heeft hij ook zwart gemaakt en alles past nu perfect bij elkaar. Mijn meubels van Dutchbone komen nu ook helemaal tot hun recht!

eiken tv meubel, mamablog, batboy

Spijt

Omdat ik de muren een beetje saai vond (wit en leverkleur) heb ik besloten om één muur petrol blauw te sauzen. Gelukkig was Nick zo aardig om dit te doen 🙂 .

tv meubel, mamablog, batboy

We kochten een proef potje petrol blauw en sausden eerst een heel klein stukje op de muur om te zien of dit wel dé kleur was die we (of liever gezegd ík) op de muur wilden hebben. Ik vond het helemaal geweldig en kocht meteen bij Praxis een pot verf zodat Nick ook direct aan de slag kon gaan. ”Ik saus het erop, als je maar geen spijt krijgt, want ik ga niet nog een keer sauzen”, zei Nick. ”Natuurlijk krijg ik geen spijt, dit is hét helemaal”, zei ik.

tv meubel, mamablog, batboy

Van leverkleur naar petrol blauw

Ik was helemaal happy met de kleur, maar na een paar weken had ik wel een beetje spijt. De kleur was toch niet zoals ik had gedacht, maar dat durfde ik niet tegen Nick te zeggen.

een eiken tv meubel, mamablog, batboy

Foto1. Na één keer sausen Foto2 . Na twee keer sausen

eiken tv meubel, mamablog, batboy

Uiteindelijk heb ik het tussen neus en lippen door op een gezegd, want als we de stenen muur gaan aanpassen is het niet zo mooi met petrol blauw. ”Ik vind grijs ook wel een heel mooie kleur”, zei ik. ”Vind je dit dan toch niet mooi?”. ”Nee, eigenlijk heb ik er een beetje spijt van”. Natuurlijk zei hij: ”Dat zei ik toch, zie je wel dat ik gelijk heb”. Maar gelukkig vind hij grijs ook ok 😉 . Of word het dan te saai?

Met mijn meubels ben ik helemaal happy en het enigste wat nu in de woonkamer nog moet gebeuren zijn de muren en dan vooral de lelijke stenen muur.

Heb jij weleens spijt gehad van een aankoop of verandering in je interieur?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 4 Comments
 1. Jullie hebben best een leuke woonkamer zo met gave meubels! De kleur petrol zou ik zelf ook niet snel kiezen voor een woonkamer of eethoek, ik vind dat overweldigend. Maar dat is persoonlijk hè. Smaken verschillen.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ja, echt wel! En dat is niet fijn, want het is vaak duur en niet eenvoudig te verhelpen. Ik vind het dapper van je dat je die kleur koos. Maar het is best een beetje donker, dus ik snap wel dat je het achteraf toch niet zo mooi vindt.

 3. Erik Doorn schreef:

  Ik persoonlijk denk dat smurfenblauw beter had gestaan. 😉
  Denk dat Nick het hier helemaal mee eens is.

  • Batboy schreef:

   Het maakt Nick eigenlijk niet zoveel uit en heb toch maar besloten om geen grijs te doen. Bedankt voor de tip, denk dat ik voor een andere kleur blauw ga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.