mamablog, school, batboy, huiswerk

Zo gaat het huiswerk maken op de Grundschule

De eerste klas van de Grundschule komt overeen met groep 3 van de basisschool. Deon zit nu 2 weken op school en krijgt ook al huiswerk mee. Hij is er maar druk mee en dat is niet altijd even leuk, vind hij.

Einschulung

Van de Kindergarten naar de Grundschule is best wennen. Op de Kindergarten was het veel spelen en geen huiswerk, maar dat is nu op de Grundschule wel heel anders.

De Einschulung vond hij helemaal geweldig. Dit was op een zaterdag en is echt een feestdag. Ouders/verzorgers, opa’s en oma’s waren erbij en alle kinderen gingen met een (zelfgemaakte) Schultüte naar de grote school.

batboy, mamablog, huiswerk

Door kinderen van de Grundschule werd er gezongen en kwamen alle eerste klassers met een foto in de krant. Daarna gingen ze naar de school om te zien hoe het eruit ziet en waar hun klaslokaal is. Aan het einde van de ochtend werden er door alle kinderen een ballon losgelaten en kon het nieuwe schooljaar beginnen.

Huiswerk, mamablog, batboy

Deon vond het geweldig en kon niet wachten tot het maandag was.

Naar de Grundschule

Met zijn grote rugtas vol met schoolspullen ging hij naar school. De tijden van de Grundschule zijn elke dag 08:00 uur tot 11:35 uur. Daarna kun je kiezen voor een AG (Angebote Grundschule) en/of HA (Hausaufgaben).

Een AG duurt ongeveer een uur en daarbij kun je kiezen uit knutselen, koken, badminton, muziek, tuinieren, Nederlands, etc. Deon vind het erg leuk om te knutselen en wilde hier graag aan meedoen. Een AG duurt een half jaar en als je je hebt opgegeven ben je ook verplicht om dit te volgen. Nederlandse les volgt hij al op een andere school en daarnaast heeft hij nog twee keer in de week HA.

Eten op school

Op de dagen dat hij huiswerk op school maakt blijft hij tot 15:00 uur op school. Tussen de middag gaan de kinderen niet naar huis, maar eten op school. Je kunt ervoor kiezen zelf eten mee te geven of warm te eten op school. Het eten wordt verzorgt door een restaurant en tegen betaling van € 3,50 per maaltijd krijgt je kindje eten.

’s Morgens eet hij zijn Nederlandse brood en ’s middags eet hij warm op school. Hij vind het niet altijd even lekker, maar goed dat vind hij thuis ook niet 😉 .

Huiswerk

Op de Grundschule krijgen de kinderen ook huiswerk mee. Voor elk kind verschilt het huiswerk.

In het begin vond hij het helemaal geweldig om huiswerk te maken, maar nu vind hij het al minder leuk. Omdat het beneden met zijn broertjes erbij best druk is zijn we voor hem op zijn slaapkamer een bureau aan het maken. Zo kan hij in alle rust zijn huiswerk maken zonder dat hij last heeft van het lawaai van zijn broertjes.

huiswerk, mamablog, batboy

Een druk rooster

Het is allemaal best veel en Deon is ook aardig druk nu. Zijn week ziet er als volgt uit:

 • Maandag tot 12.25 uur op school. Als hij thuis is gaat hij huiswerk maken. Wanneer hij klaar is heeft hij nog een uurtje tijd om te spelen en dan naar zwemles.
 • Dinsdag tot 15:00 uur naar school.
 • Woensdag tot 11.35 uur naar school. Thuis gaat hij huiswerk maken en van 14:15 uur tot 15:45 uur heeft hij Nederlandse les. Deze lessen vind hij helemaal geweldig en gaat er met heel veel plezier naartoe.
 • Donderdag gaat hij tot 15:00 uur naar school.
 • Vrijdag gaat hij tot 11.35 uur naar huis. Op deze dag krijgen ze geen huiswerk mee en kan het weekend voor Deon bijna beginnen. Om 13:15 uur tot 14:45 uur heeft hij Nederlandse les en dan is het weekend!

Het is best druk en pittig, maar vervelen hoeft hij zich in elk geval niet. Eerder kon hij niet wachten tot maandag, maar nu mag het weekend wat hem betreft wel wat langer duren. En ja dat zouden we allemaal wel graag willen toch?

Lees ook:

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Opa Erik schreef:

  Wat een volle agenda heb je nu al Deon…
  Je bent er maar druk mee.
  Veel succes, en goed je best doen!

 2. Nathalie schreef:

  Een druk programma maar allemaal heel belangrijk. Ik wens je veel plezier en succes op school Deon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.