batboy, leren met squla

Leren met Squla

Squla is een online leerprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8. Nieuw bij Squla zijn de vreemde talen Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.Wij testen het online programma Duitse taal zodat Deon de taal op school iets beter beheerst. Is dit wel iets voor kinderen van 5 jaar of zijn ze hier toch nog iets te jong voor?

Leren met Squla

Door middel van quizzen en spelletjes op Squla leert je kindje op  een leuke manier vakken zoals rekenen, taal, begrijpend lezen, aardrijkskunde of geschiedenis.

Een vreemde taal leren

Door filmpjes op zijn tablet te bekijken kent Deon al een aardig woordje Engels. Ons leek het een goed idee om zijn Duits beter te beheersen (omdat wij in Duitsland wonen) en gingen enthousiast aan de slag met Duits.

Benieuwd hoe een quiz eruit ziet in een vreemde taal? Bekijk dan de demo hoe de Engelse proefquiz werkt.

Bij Squla richten ze zich met vreemde talen op kinderen vanaf groep 4. Hier is Deon nog te jong voor, want hij kan nog niet lezen en schrijven. Een vreemde taal leren is dus niet geschikt voor de leeftijdscategorie van Deon.

Wel jammer, want het was misschien wel een idee geweest om de vreemde talen op een kinderlijke manier te leren voor kinderen die in groep 1, 2 of 3 zitten.

Spelenderwijs leren

Wij zijn aan de slag gegaan met de Nederlandse quizzen. Dit is voor Deon op zich ook een ‘vreemde taal’ en ik vind het ook belangrijk dat hij zijn Nederlands goed beheerst.

Per dag stel ik een tijd in van ongeveer 30 minuten. Jammer is wel dat er geen belletje gaat wanneer de tijd om is zodat je kindje weet dat hij kan stoppen.

Voor elk goed antwoord verdien je munten. Je kan de munten sparen en daarvoor ook echte cadeaus kopen. Dit stimuleert natuurlijk en Deon wil zoveel mogelijk muntjes verzamelen.

batboy, spelenderwijs leren met squla

De stof wordt steeds iets moeilijker en wanneer er een fout antwoord wordt gegeven komt dezelfde vraag telkens terug net zo lang totdat je het goede antwoord hebt gegeven.

Wij zijn nu puur aan het oefenen op taal en als ouder zijnde krijg je ook steeds een mailtje hoe het eraan toe gaat.

Deon is nu bezig met het leren van letters en rijmen. Ik ben erg enthousiast over Squla. Alles wordt duidelijk uitgelegd en het is heel erg leerzaam. Een jaarabonnement bij Squla kost € 7,95 per maand en dat vind ik het zeker waard.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Is leren met Squla ook iets voor jouw kindje?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 10 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn kinderen zijn wat ouder nu, maar ik vind dit er altijd weer leuk uitzien. Spelenderwijs leren is natuurlijk niet verkeerd!

 2. Nathalie schreef:

  Leuk programma, ideaal om een extra taal te leren lijkt mij.

 3. Marion schreef:

  Ik weet niet wat ik ervan vind. Als ik lees dat kleine kinderen 30 minuten thuis met leren bezig zijn dan heb ik zo mijn twijfels. Het onderwijs op school zou toch voldoende moeten zijn om kinderen klaar te stomen voor het vervolgonderwijs

  • Batboy schreef:

   De tijd mag je helemaal zelf bepalen hoor. Ik heb gewoon 30 minuten ingesteld.
   En het is spelenderwijs dus ook nog eens leuk!
   Ik vind het wel ideaal, want wanneer je kindje op school ergens moeite mee heeft kunnen ze het op deze manier thuis ook nog eens leren.

 4. Kiki Multem schreef:

  Ik heb er wel eens van gehoord op tv lijkt me erg handig!

 5. ik heb daar weleens reclame van gezien, alleen die is echt zo stom hahaha.

 6. femketje schreef:

  Lijkt me erg handig voor de nog wat kleinere kinderen 🙂

 7. Xenia schreef:

  Ik ben steeds in twijfel om deze aan te schaffen maar nu met de talen lijkt het me super voor mijn zoon.
  Heb je internetverbinding hiervoor nodig?

 8. Dyonne Bakker schreef:

  Ideaal, zo leren kinderen al jong de verschillende talen. Lijkt me erg handig 🙂

 9. Vond Deon het zelf ook leuk? Zelf ben ik altijd wel voorstander van alles zo vroeg mogelijk leren. En ik denk zelf dat Sqala een leuke manier is van leren, dus dat kinderen het zelf niet als suffig ervaren, na bijvoorbeeld een schooldag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.