tierpark nordhorn, batboy, dagje uit

Waarom Tierpark Nordhorn zo leuk is

Tierpark Nordhorn is een mooie en gezellige dierentuin die het hele jaar geopend is. In het zomerseizoen (01.03 – 31.10) is het park geopend van 09:00 uur tot 19:00 uur. Loop tussen de alpaca’s en de hertjes en je mag ook de dieren voeren, hoe leuk is dat! 

Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn is opgericht in 1950. Hier leven ongeveer 1700 dieren van ongeveer 100 soorten.

Het is niet de eerste keer dat wij naar Tierpark Nordhorn gaan. Voor ons is het ongeveer 20 minuten rijden dus dat is lekker in de buurt.

De entree voor kinderen tot 4 jaar is gratis. Voor kinderen van 4 tot 16 jaar betaal je € 5,50 en voor volwassenen € 9,50. Bij de kassa kan je een zakje voer voor de dieren kopen (€ 1,-) en dan mag je ze zelf gaan voeren.

Lees ook: Vlindertuin Emsflower.

De dieren voeren

Zelf de dieren voeren is natuurlijk super leuk!

tierpark nordhorn, batboy, dagje uit, dieren voeren

Deon voert de prairiehondjes

De alpaca’s hadden waarschijnlijk al genoeg gehad, want ze bleven lekker liggen. Ook hadden we een zakje voer voor de vogels en ze kwamen allemaal op de buggy van Brent af.

batboy, tierpark nordhorn, dieren voeren

Nog niet zo heel lang zijn deze schattige hertjes te zien bij Tierpark Nordhorn. Deze lopen vrij rond en kun je ook aaien en voeren, super leuk!

hertjes, voeren, dieren voeren

Het park

Er zijn verschillende speelgelegenheden voor de kinderen en genoeg zitplaatsen in heel het park.

Zo kan je heerlijk zitten op het terras ‘De Mallejan’ terwijl de kinderen de geiten of konijnen voeren. Er zijn heel veel ooievaars en dat vind ik zo mooi om te zien.

tierpark nordhorn, batboy

tierpark nordhorn, batboy, dagje uit, dieren voeren

Het park is erg sfeervol en mooi aangelegd.

tierpark nordhorn, batboy

tierpark nordhorn, batboy

De dieren

In Tierpark Nordhorn zijn geen olifanten, leeuwen of giraffen. Maar er is zoveel dat er wel te zien is dat de kinderen het niet eens missen. Zo heb je er; luipaarden, uilen, zeehonden, reptielen, muizen in het schattige muizenhuis, bizons, stekelvarkens, apen, stokstaartjes, steenbokken, wolven en nog zo veel meer.

tierpark nordhorn, batboy

tierpark nordhorn, batboy

Speelgelegenheid

In het midden van de dierentuin staat een restaurant met grote speeltuin en een Afrika Savanne met zebra’s, struisvogels en maraboes. Helaas begon het te regenen dus konden ze buiten niet zo heel lang spelen, maar ook binnen is een indoorspeeltuin ‘Max Abenteuerland’.

Nieuw is de ‘Klettergarten’ waar de kinderen zich ook uitstekend kunnen vermaken.

batboy, tierpark nordhorn

Er is genoeg te zien en te beleven in Tierpark Nordhorn en ik raad je zeker aan (als je in de buurt woont of bent) om ook eens een kijkje te gaan nemen.

Lees ook:

 

Ben jij weleens in Tierpark Nordhorn geweest?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Yes, leuke dierentuin is dat hè! Wij komen er ook graag. Hebben al eens een jaarabonnement gehad voor het hele gezin. Dat koste 70 euro of zoiets.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Nee nog nooit, maar ik houd zeker wel van dit soort kleinschalige uitjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.