stenen, diy, lieveheersbeestjes, lieveheersbeestjes in de tuin

Maak deze schattige lieveheersbeestjes voor in de tuin

Met stenen kun je hele leuke dingen maken. Wij maakten er iets leuks van voor in de tuin.

Keien zoeken

Wij noemen ze ‘zonnekoekjes’ de lieveheersbeestjes, maar volgens mij is dat een Twentse benaming. We gingen aan de slag om deze schattige beestjes te maken voor in de tuin. Een leuk knutsel project om je tuin of balkon te pimpen!

Hiervoor heb je nodig:

 • Keien of stenen
 • Verf
 • Kwasten

In de tuin hebben we genoeg keien en daar hebben we er 3 mooie uitgezocht. Veeg met een stoffer het zand eraf en daarna kan je beginnen met verven.

keien zoeken, batboy, lieveheersbeestjes in de tuin

Verzamelt jouw kindje ook altijd zoveel stenen? Hier zijn de jongens er dol op en hun broekzakken vind ik er altijd wel een paar. Ook kleine stenen zijn erg leuk om te beschilderen. In plaats van lieveheersbeestjes kun je er natuurlijk ook iets anders van maken zoals bijvoorbeeld bijen of kikkers.

Lieveheersbeestjes in de tuin

Als de verf droog is kun je ze in je tuin zetten. Ze gaan van groot naar klein en Deon heeft bedacht dat de grootste dan Deon is en daarna Sten en Brent.

Staat dat nou niet gezellig?

lieveheersbeestjes in de tuin, batboy

 

Ken jij het woord zonnekoekje?

Tip:

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Kreanimo schreef:

  Zonnekoekje niet.
  Hemelbeestje zeggen ze in Antwerpen.
  En wij zeggen lieveheersbeestjes of lievevrouwebeestjes…
  Mooi.

 2. Lodi schreef:

  Super leuk gedaan zeg!

 3. Nick schreef:

  Ja ontzettend leuk in de tuin!

 4. Maaike schreef:

  Het woord zonnekoekje ken ik ook niet. Maar wat heb je dit leuk gedaan? Ik zie iets soortgelijks wel eens op pinterest voorbij komen en denk altijd, leuk ga ik ook eens doen! Helemaal nu ik deze leukerds bij jou zie.

 5. Nathalie schreef:

  Ik ken het woord nog niet. Wat hebben jullie de keien leuk versierd! Leuke tip!

 6. MarjonS schreef:

  Super leuk!
  Wij zeggen gewoon lieveheersbeestje

 7. Madelon schreef:

  Ik kom uit Twente maar ken het woord niet haha! Zou trouwens best zo kunnen zijn hoor. Ik vind ze echt super tof! Lijkt me leuk om een keer met mijn kindjes te maken!

  • Batboy schreef:

   Haha misschien is het dan toch geen Twents woord? Ik weet niet beter dan dat het zonnekoekje is ☺

   • Hetty schreef:

    Het woord zonnekoekje 🐞lijkt een Hengelo’s woord te zijn. Ik zeg het ook altijd. De meeste mensen die het kennen komen uit Hengelo. Ik heb daar mijn jeugd doorgebracht en woon er nu weer.
    Sinds kort heb ik steenschilderen er ook als hobby bij, ik haak ook heel veel namelijk. Ik vind het behoorlijk verslavend en erg leuk om te doen

   • Hetty schreef:

    Het woord zonnekoekje 🐞lijkt een Hengelo’s woord te zijn. Ik zeg het ook altijd. De meeste mensen die het kennen komen uit Hengelo. Ik heb daar mijn jeugd doorgebracht en woon er nu weer.
    Sinds kort heb ik steenschilderen er ook als hobby bij, ik haak ook heel veel namelijk. Ik vind het behoorlijk verslavend en erg leuk om te doen

 8. Natalie schreef:

  Lieveheersbeestjes maken van keien is een erg leuk idee. Wanneer je er genoeg van hebt, kun je er een soort anti-zinloos-geweld-straatje van aanleggen. Van zonnekoekje had ik nog nooit gehoord. In Duitsland is het (vertaald) een Maria-kever en in de Ierse taal zeggen ze: kever van God. Het Engelse “Ladybird” heeft ongetwijfeld ook met de heilige maagd te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.