batboy, EHBO cursus, Feestje

Waarom een EHBO cursus zo belangrijk is

Zo staan we met z’n allen nog gezellig een feestje te vieren en van het één op het andere moment kan de sfeer zomaar omslaan. Ik ben zo trots op mijn man en zwager, want zonder hun had dit feestje een zwart randje gehad. Een EHBO cursus is ook zo belangrijk!

Een feestje

Mijn opa’s leven beiden helaas niet meer, maar Nick heeft er nog één en hij vierde onlangs zijn 85ste verjaardag. Op een gezellige locatie in Boekelo met speelplezier voor de kinderen begon het feestje om 15.00 uur. Wij waren allemaal gezellig uitgenodigd bij Party Boerderij ten Oever voor een hapje en een drankje.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het speelgedeelte heel erg vond tegenvallen. Het zag er oud en vies uit en er lagen ook gevaarlijke stukken hout. Er was een doorgang naar de straat en ik had liever gehad dat er een hek was, want die bengels van mij rennen zo de straat op!

Er stond er een springkussen en dat is echt dé ultieme vermaak voor jong, maar zeker ook voor oud!

batboy, EHBO cursus

BBQ-time

Al vrij snel riepen ze dat ‘het buffet’ was geopend. In een grillhut stond een grote pan met gebakken aardappeltjes en in de koeling lag vlees en salade.

Je mocht je eigen stukje vlees op de barbeque leggen en genieten van het eten in de grote tuin van de boerderij. Er was genoeg keus en alles zag er heerlijk uit. Mannen vinden barbecueën geweldig (men love meat) en dus was mijn man voor de verandering eens voor mij aan het ‘koken’.

Paniek

Toen Nick mij vroeg welk stukje vlees hij voor mij klaar moest maken, was er opeens paniek. Ik hoorde gegil en zag mensen rennen! ”Er is toch niks met één van de kinderen?”, was de eerste gedachte die in mij opkwam.

”Ik zag haar paars worden en ze zakte naar beneden”

Mijn schoonvader was al zeker een paar minuten bezig met de heimlich. Een vrouw van 86 was aan het stikken in een stukje vlees en ik zag haar paars worden. Opeens zakte ze onderuit…..

EHBO cursus

Eigenlijk had Nick er helemaal geen zin in. Via het werk kreeg hij een EHBO cursus aangeboden. Het is verplicht dat je als bouwvakker Eerste Hulp kan verrichten dus ging hij er naartoe. Nu is hij natuurlijk erg blij dat hij deze cursus heeft gedaan.

Er kwam een oom te hulp en ook hij deed de heimlich en klopte op haar rug, helaas mocht het niet baten. Ze had geen pols meer en Nick besloot haar op grond te leggen. Het alarmnummer werd uiteraard gebeld, maar wanneer die zou komen was het waarschijnlijk al te laat geweest…..

Samen met zijn broer (die bij hetzelfde bedrijf werkt en ook deze cursus heeft gedaan) hebben ze haar gereanimeerd. Nick had niet gedacht dat ze het zou redden, maar toen als een wonder kwam ze bij. Het eerste wat ze zei toen ze Nick in zijn ogen keek: ”Heb ik dit gedroomd?”. 

Het ambulancepersoneel was gearriveerd en namen haar mee. Het stukje biefstuk heeft ze in de ambulance uitgespuugd.

Toch nog een goede afloop

Gelukkig had dit feestje geen zwart randje en kon er nog redelijk ‘gevierd’ worden. Zo zie je maar hoe belangrijk een EHBO cursus is. De gevolgen kunnen dramatisch zijn.

Ik ben trots op mijn schoonvader, oom, zwager en mijn man. Dit heeft wel een impact achtergelaten, maar ze hebben het super goed gedaan en een leven gered.

De kinderen hebben er gelukkig niks van meegekregen. Ze zagen wel een ambulance, maar op de één of andere manier boeide dat niet.

EHBO cursus volgen

Wist je dat je een EHBO cursus kan volgen op meer dan 200 locaties in Nederland en dat deze meestal ook nog vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering.

Kan jij Eerste Hulp verrichten?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 22 Comments
 1. Wat heftig zeg! Ik heb de basis vroeger geleerd, maar zou nog eens een cursus moeten doen eigenlijk.

 2. Leonie van Mil schreef:

  Oh wat schrikken!! Ik heb EHBO voor kinderen. Gevolgd via mijn werk. Daar ben ik ook erg blij mee. Ik weet niet of ik het zou kunnen, maar je weet toch de basis. Ik hoop altijd dat het in een panieksituatie weer naar boven komt. Mijn zoontje verslikte zicht laatst ook heel erg. Gelukkig kwam het uit zichzelf los toen ik hem uit de stoel haalde.

 3. Kreanimo schreef:

  Oef zeg…
  Ik heb verschillende keren ehbo gevolgd.
  Maar het is blijkbaar belangrijk om herhaaldelijk een heropfrissing te doen…
  Applausje voor de redders.

 4. Kim schreef:

  O men, dat is schrikken zeg! Was die dame een bekende van jullie?

 5. Mirjam schreef:

  Oh wat heftig! Wat fijn dat ze haar hebben kunnen redden!

 6. femketje schreef:

  Wow heftig zeg!

 7. Kiki Multem schreef:

  Jeetje wat heftig en schrikken en wat en helden die zo snel reageren!

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Ik krijg helemaal kippenvel zeg. Wat een bijzonder verhaal. Ik kan me voorstellen dat je trots op hem bent. Zelf kan ik helaas geen ehbo.

 9. Sanne schreef:

  Wat heftig dit.. en dan weet je weer waar je het voor doet; zo’n EHBO cursus. Goh, dat zet wel aan het denken..

 10. Cindy Reyns schreef:

  Ik heb een EHBO cursus gedaan en ben er nog steeds blij mee. In onze woonplaats word het 6de leerjaar (11 jaar) verplicht een EHBO cursus te volgen. Wat ik wel een pluspunt vind.

 11. Saskia schreef:

  Zeker schrikken zeg. Ik heb de Heimlich bij een peuter op mijn werk moeten uitvoeren. Erg heftig. Heb er ook een artikel over geschreven… Ik heb dus BHV en EHBO, verplicht via mijn werk.

 12. Johanne schreef:

  Jeetje, wat eng!! We hebben het er op werk laatst over gehad, dat er toch een paar van ons moeten zijn die ehbo kunnen verrichten als dat nodig is. Maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd. Ik zou het wel willen hoor, want je weet maar nooit.

 13. Kirsten schreef:

  Pfoe heftig zeg…. Knap dat je familie zo gehandeld heeft…
  Mijn man is brandweerman en heeft ook allerlei cursussen gevolgd. Een fijn idee voor als er ooit iets gebeurd, dan weten we zeker dat er in elk geval één van ons weet hoe te handelen.

 14. Lisette schreef:

  Dat is heftig en schrikken geweest! Ik vind het echt super geweldig dat mensen een cursus volgen. Ik ben verpleegkundige van beroep, maar vind het ook fijn als mijn directe omgeving een cursus heeft gedaan. Meestal moet er helaas eerst iets gebeuren….

 15. volgmama schreef:

  Ik heb lang geleden een keer kinder ehbo gedaan maar zou het niet meer weten. Wat schrikken zeg en gelukkig is het goed afgelopen.

 16. Charèl schreef:

  WOW, jemig! Ik zit dit met kippenvel te lezen! Wat een eng moment en zeker ook omdat iedereen dit heeft kunnen zien, pff hoopt dat het goed gaat…

 17. Tania schreef:

  Wat heeft die vrouw geluk gehad. Eigenlijk zouden we dat toch allemaal verplicht moet kunnen niet? Misschien moet ik me maar eens inschrijven voor een cursus. Zeker nu ik een babytje heb

 18. roelina schreef:

  Wauw, wat goed zeg. Ik zag jouw post op instagram en wist dit moet ik even lezen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk EHBO is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.