wonderwereld, batboy, uilen

Beleef de fantasiewereld in Wonderwereld

Wonderwereld vind je in de bossen van Ter Apel. In deze sprookjeswereld ontmoet je Greurt de Groninger reus, Zwammer het paddenstoelen mannetje en loop je door de drakengrot waar de Faunies wonen. Maar er is nog veel meer te ontdekken zoals de grootste collectie uilen in de Uilenburcht en een subtropische kas.

Wonderwereld

Onlangs bezochten wij het sprookjesachtige Kabouterland en hier kwamen wij tot de ontdekking dat Kabouterland nog een neefje heeft, namelijk Wonderwereld.

Wonderwereld is een speeltuin/dierentuin en bestaat 18 jaar. Natuurlijk waren wij erg nieuwsgierig en gingen deze wonderlijke wereld ontdekken.

Het park was even zoeken voor ons, want het werd niet aangegeven d.m.v. bordjes, maar uiteindelijk zijn we toch aangekomen.

batboy, wonderwereld

Ingang Wonderwereld

Je komt direct in het winkeltje waar ook Greurt de Groniger reus en tante Beppie de heks staan. We kregen een speurtocht mee en onze ontdekkingsreis kon beginnen.

batboy, wonderwereld

batboy, wonderwereld

Natuur Ontdekcentrum

In het Natuur Ontdekcentrum staan tafels met opgezette dieren, schedels en botten. Het leuke hieraan is dat de kinderen overal aan mogen zitten en dat hebben we niet tegen dovemans oren gezegd. Normaal moeten we het blijven herhalen: ”Nergens aankomen”, maar hier mag dat gewoon! Erg interessant voor de kinderen, maar ook voor ons.

batboy, wonderwereld

wonderwereld, batboy

Drakengrot

We liepen verder en kwamen terecht in de Drakengrot. Hier zijn geheime gangen en er is veel te bewonderen. Het is heel erg mooi gemaakt en vooral de doorkijkraampjes zijn erg leuk.

batboy, wonderwereld

Via een trap naar beneden kwamen we in de Trollengrot.

wonderwereld, batboy

Wie is er zo sterk en krijgt het zwaard van Merlijn uit de steen?

wonderwereld, batboy

De grot is erg mooi ingericht en er is veel te zien. Heel indrukwekkend met de elfjes en mooie kleuren.

wonderwereld, batboy

batboy, wonderwereld

Speeltuin

Vanuit de grot kom je in het ‘Boscafé’. Hier staan tafels en stoelen, maar je kan er niks te eten of drinken bestellen. De aankleding had wel iets sfeervoller gemogen.

batboy, wonderwereld

Je kan vanaf dit punt naar buiten of naar de subtropische kas. We besloten om naar buiten te gaan en de uilen te bezoeken in de Uilenburcht.

wonderwereld, batboy

Onderweg kom je ook nog andere dieren tegen zoals prairiehondjes waar je gewoon naartoe kan lopen en is er een speeltuin midden in het bos met kasteelruïne. De kasteelruïne is erg mooi, maar de speeltuin valt een beetje tegen. Het had wat mij betreft iets gezelliger aangekleed mogen worden met een mooie grote glijbaan in het midden of iets in de stijl van de wonderlijke wereld.

batboy, wonderwereld

Uilenburcht

Wonderwereld heeft een grote collectie uilen in de Uilenburcht. Ik heb nog nooit zoveel mooie en verschillende uilen gezien.

uilenburcht, batboy, wonderwereld

Er werd er een nieuw uiltje uitgezet. Dit schattige uiltje heet Konijnenuil en blijft ook zo klein, erg schattig.

batboy, wonderwereld

 

Naast de vele uilen zijn er nog meer (roof)vogels te bewonderen zoals gieren en arenden.

Dagelijks wordt er een roofvogelshow gegeven, maar dit is ons niet verteld en werd ook niet aangegeven. Helaas hebben wij dit niet geweten en dus gemist. Het was wel handig geweest als er bij de ingang een bordje had gestaan hoe laat er een show word gegeven.

batboy, wonderwereld

De Sneeuwuil en Kookaburra

Subtropische kas

In de subtropische kas kom je verschillende dieren tegen. Maki’s, het kleinste aapje, een mooie ara die ook nog ‘hallo’ tegen ons zei, schildpadden en er lopen verschillende vogeltjes rond.

Het is erg mooi aangekleed en niet heel erg groot. Voor ons groot genoeg, want warm is het er natuurlijk wel!

wonderwereld, batboy

wonderwereld, batboy

Het kleinste aapje

Restaurant

Via de subtropische kas kom je weer terecht in het winkeltje en restaurant. Binnen ziet het er gezellig uit, maar wij zijn heerlijk op het terras buiten gaan zitten.

Tegenover het terras staat een speeltuin. Je moet wel een ‘straat’ oversteken, maar hier rijden alleen auto’s die het park komen bezoeken of verlaten dus het is niet echt een drukke straat, maar wel even goed uitkijken. Deze speeltuin is erg leuk en hier kunnen ze klauteren en klimmen.

wonderwereld, batboy

wonderwereld, batboy

Winkeltje

 

Een gezellig dagje uit

Wij hebben ons erg vermaakt. Het park is niet heel groot, maar er is genoeg te beleven en te zien. De speurtocht vonden we ook erg leuk.

De entree is (vanaf 2 jaar) €7,50 per persoon en voor deze prijs heb je een zeer geslaagde dag. Wist je dat je ook een combi ticket kan kopen? Wanneer je Kabouterland en Wonderwereld wilt bezoeken betaal je slechts €10,- .

Voor meer informatie over openingstijden kijk op de website van Wonderwereld.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en is gesponsord.

Lees ook:

 

Ben jij weleens in Wonderwereld geweest?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 18 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  Oh wat leuk! Ook dit kende ik niet. Ziet er heel leuk uit.

 2. Kirsten schreef:

  Wij zijn er nog nooit geweest maar het klinkt wel heel leuk! Wel een eindje rijden voor ons maar dat kunnen we in de zomervakantie wel eens gaan doen!

 3. Jamey schreef:

  wow wat een leuk dagje uit zeg! Lijkt me echt heel mooi!

 4. Mirjam schreef:

  Wat een leuk park! Ik had er nog niet eerder van gehoord. Ik denk dat ons meisje dit ook erg leuk zal vinden!

 5. Beau Bewust schreef:

  Oh wat leuk zo’n dagje. Ziet er gaaf uit!

 6. Danella schreef:

  Ziet er leuk uit!

 7. Chantal Janssen schreef:

  Lijkt me een leuk park! Ook een handige combi met kabouterland. Met kids leuke dierentuinen en pretparken bezoeken is zo leuk!

 8. Blog & Beauty schreef:

  Wat leuk zeg, en dat zo dichtbij waar ik woon. Kabouterland kende ik wel al maar de Wonderwereld nog niet. Ik denk wel dat mijn dochtertje het erg leuk vind.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Het lijkt wel een beetje een kleinschalige Efteling! Hier wil ik echt wel eens heen! Ik had er warempel nog nooit van gehoord. Zonde!

 10. Jasper schreef:

  Ik heb helaas geen kinderen :(. Wellicht mijn nichtjes maar eens mee naartoe nemen….

 11. Anne schreef:

  Wat leuk! Ik kende het niet! En uitgebreid verslag ook! dankjewel!

 12. Mylou schreef:

  Nooit van gehoord, maar ziet er leuk uit! Wel jammer dat jullie het niet wisten van de roofvogelshow, zulke shows zijn meestal erg tof 🙂

 13. Dhini schreef:

  Wat leuk dagje uit! Dit kende ik nog niet. Het lijkt mij om een daar naar toe te gaan

 14. Hier heb ik nog nooit van gehoord, maar ziet er serieus wel echt leuk uit! Haha

 15. Gabriëlle schreef:

  Wauw dat klink echt super leuk voor kids! Een leuk dagje uit voor deze zomer 🙂

 16. Lara schreef:

  Zo te zien was het een geslaagd dagje uit. Wat ziet het park er leuk uit!

 17. Tiffany schreef:

  Klinkt als een leuke park.

 18. Corinne schreef:

  Ik had er nog nooit van gehoord! Ik heb zelf geen kids, maar kan me voorstellen, dat het voor hen een waar paradijsje is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.