egel, egels, keesje

Kees en Keesje; de egels in mijn schuur

’s Nachts maken ze een bult kabaal en slepen met de voerbak. Zindelijk zijn ze helaas niet, want de hele schuur ligt bezaait met keutels. Nu weet ik weet wie het doen hoef ik niet meer met een zaklamp naar buiten, maar voordat ze bij mij gingen bivakkeren vroeg ik mij toch echt af wie er in godsnaam zoveel rommel en lawaai maakt ’s nachts. Nu horen de egels bij ons en ze mogen voor altijd blijven.

Dol op dieren

Ik ben dol op alle dieren, oké geen insecten die zoemen, want daar heb ik echt een hekel aan, maar verder houd ik echt van alle dieren. Van vissen tot aan een varken, ik heb ze bijna allemaal gehad. Dieren kunnen ook veel kapot maken. Zo heeft mijn hond vroeger een enorm gat ik mijn nieuwe bankstel gebeten of de kat een grote haal in mijn nieuwe jurk, maar toch blijf ik van ze houden.

Sinds een jaar heb ik nieuwe ‘huisdieren’ alhoewel ik ze niet zelf heb uit gekozen, mogen ze, ondanks de rommel die ze achterlaten toch blijven.

Het keukenkastje

In mijn nieuwe woning hing een lelijk keukenkastje aan de muur. Deze wilde ik niet in mijn keuken hebben en besloot hem van de muur te halen en zolang op te bergen in de schuur. Achteraf was dit keukenkastje misschien toch wel handig geweest, aangezien ik echt ruimte te kort kom voor mijn serviesgoed, maar het is onmogelijk om het kastje terug te vragen, want het heeft nu bewoners.

Egels in de schuur

Het was een zwoele zomeravond, ergens in 2022 en ik zat lekker in de tuin toen in vanuit de schuur opeens geluid hoorde van iets dat van de kattenbrokken aan het eten was. Het waren niet mijn twee katten, want nee die maken echt niet zoveel kabaal. Voorzichtig ging ik een kijkje nemen en scheen met de zaklamp van mijn telefoon om te kijken wie er in de schuur zat. Daar zag ik een heel schattig egeltje die aan het smullen was van de kattenbrokken in de schuur. Snel verdween hij weer, want hij schrok natuurlijk van het felle licht.

Het egeltje bleef komen in de avonden die volgenden en ik doopte hem om naar Keesje. Keesje had van mijn keukenkastje die ik in de schuur neer had gezet zijn huisje gemaakt. Overdag zag je hem uiteraard niet, maar ’s avonds maakte hij een bult kabaal. Mijn twee katten deden er niks mee, hij hoorde erbij en zij vonden het geen probleem dat Keesje mee at van hun dure kattenbrokken.

Ik noem ze allemaal Keesje

Op een dag had ik niet één Keesje maar twee!  Althans twee Keesjes is wat ik heb gezien, want ze zullen vast een gezinnetje hebben gesticht in het keukenkastje. Elke nacht hoor ik ze slepen met de voerbak met kattenbrokken en ik hoor ze zelfs kauwen op de brokken. Soms vind ik de voerbak zelfs een eind verderop in de tuin. Water staat uiteraard ook klaar, want voor je huisdieren moet je immers goed zorgen.

Af en toe ga ik even kijken en dan loop ik heel voorzichtig naar de schuur en schijn met de zaklamp van mijn telefoon. Kees blijft gewoon dooreten, maar Keesje peert hem snel en verdwijnt in haar huisje.

Het is allemaal heel leuk en aardig en van mij mogen ze er voor altijd blijven wonen, maar de rommel die ze achterlaten is niet normaal. De hele schuur ligt vol met keutels. En dan heb ik het niet over een paar keutels, maar echt véél keutels! Elke dag even aanvegen dus.

Verhuizen?

Ik zat eraan te denken om een egelhuisje te kopen en die ergens in de tuin te zetten, maar Keesje en Kees wonen hier al een jaar en misschien vinden ze het hier wel fijn en willen ze helemaal niet verhuizen? Dit huis hebben ze uitgekozen en aangezien egels maximaal 10 jaar oud kunnen worden, worden ze meestal niet ouder dan een jaar of 5 en dan wil ik ze hun knusse huisje niet afnemen. Hier worden ze vast en zeker 10 jaar, want hier hebben ze het goed. Ze hebben een knus huisje en hun natje en hun droogje, dus wie doet ze wat?

Misschien komen er ooit nog meer Keesjes bij? Dat zou echt leuk zijn, al hoop ik wel dat ze wat hygiënischer zijn en niet de schuur als één grote toilet zien. Maar als ik dan naar hun ouders kijk, zou dat wel niet het geval zijn. Mijn Keesjes mogen zo lang blijven als ze willen en die keutels, ach die neem ik maar voor lief. Ze heten niet voor niets (smeer)Kees.

Vind jij egels ook zo schattig? Maak dan eens deze egel koekjes of knutsel deze schattige egeltjes van een dennenappel.

egel, egels

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Mieke | Miek's Mind schreef:

    Een egelhuisje zou wel echt te cute zijn voor deze beestjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.