dennenappel, egeltje

Zo maak je een egeltje voor in je herfstbakje

Maandag 23 september begint officieel de herfst. Tijd dus om dit weekend naar het bos te gaan opzoek naar dennenappels, eikels, takjes, mos, kastanjes en meer voor in je herfstbakje. De jongens maakten een egeltje van een dennenappel en het resultaat is super leuk!

Herfstbakje maken

Het staat zo gezellig; je eigen herfstbakje op tafel. Het is leuk om te zoeken in het bos om er vervolgens leuke beestjes van te knutselen. Eerder maakten we allerlei bosdieren van eikels voor in ons herfstbakje en deze keer maakten de jongens een schattig egeltje van dennenappels.

Egeltje maken van dennenappels

Het is erg eenvoudig om een egeltje te maken. Hiervoor heb je maar drie dingen nodig:

  1. Dennenappels
  2. Zelfhardende klei
  3. Stift

Kneed de klei en vorm zo de kop aan de punt van de dennenappel. Laat twee schubben voor de oortjes vrij of haal van een andere dennenappel twee schubben af en steek deze in de klei.

egeltjes, herfstbakje, dennenappel, dennenappels

Teken er met een stift oogjes en een neusje op en klaar is je egeltje.

egeltje, herfstbakje, dennenappel

egeltje, egeltjes, herfstbakje, dennenappel

Herfstbakje opmaken

Nu kun je je herfstbakje gaan opmaken. Hiervoor hebben we een dienblad gebruikt en deze eerst bekleed met mos. Verder hebben we het aangekleed met boomschors, hazelnoten, eikeltjes, houten hertjes (welke ik zelf heb gemaakt), decoratie paddenstoeltjes en een kabouter.

Het is natuurlijk extra gezellig wanneer het ’s avonds donker is dat er een lichtje brand. Je kan er een waxinelichtje in zetten, maar wij hebben er deze leuke paddenstoel lamp bijgezet.

herfstbakje, egeltje

egeltje, herfstbakje, dennenappel

Wil je meer herfstknutsels? Ook met kastanjes maak je de mooiste creaties! Wat dacht je van deze schattige dieren voor in je herfstbakje of beschilder een paar kastanjes en leg ze als decoratie in een mooie houten schaal.

Lees ook:

 

Ga jij ook een herfstbakje maken?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.