kastanje

Een super vrolijk knutselidee van kastanjes

Wanneer je naar buiten kijkt lijkt het nog helemaal geen herfst, maar die is al wel degelijk begonnen. De jongste kwam thuis met een paar mooie kastanjes en daar kun je veel leuke dingen mee knutselen! Wij maakten van een kastanje een vrolijke bloem en hadden de smaak goed te pakken, want het is een fleurige bos geworden!

Knutselen met kastanjes

Het zoeken naar kastanjes is al een hele leuke bezigheid en helemaal als je er iets leuks mee kan knutselen. Zo hebben we bijvoorbeeld al eens vleesetende plantjes geknutseld en omdat het nog een beetje zomer lijkt, hebben we er deze keer vrolijk gekleurde bloemen van gemaakt. Hieronder laten we zien hoe we een kastanje omtoveren tot iets heel gekleurds.

Benodigdheden

 • Kastanjes (natuurlijk).
 • Satéprikkers (lange en korte).
 • Wol.
 • Rietjes.
 • Chenilledraad.
 • Conservenblikken.
 • Oase.
 • Gekleurd papier.
 • Poscastiften.
 • Knutselbolletjes.
 • Washi tape.

Van kastanje tot bloem

Het was heerlijk weer om buiten aan de slag te gaan en begonnen met het maken van een kastanje spinnenweb met allemaal verschillende vrolijke kleuren wol.

kastanje

kastanje

Aan de uiteinden van de prikkertjes, prik je er mini pompons aan om het extra kleur te geven. Daarna teken je er een vrolijk gezichtje op. Wij hebben dit met posca stiften gedaan en dit zijn echt super stiften! Ik gebruik ze veel om happy stones te maken, maar ze zijn voor nog veel meer doeleinden te gebruiken.

De steel

Nu de bloem klaar is begin je met de steel. Prik een lange satéprikker aan de achterkant ( voor de stevigheid) en schuif er een rietje omheen zodat de steel wat dikker is. Knip uit stevig papier de blaadjes en plak ze vast aan het rietje (dit hebben wij met plakband gedaan). Draai gekleurde chenilledraad om het rietje. Zo word de steel nog iets dikker en gekleurder.

Bloempot pimpen

Je kunt stenen bloempotjes gebruiken en deze schilderen, maar conservenblikjes zijn ook een heel goed alternatief om een bloempotje van te maken. Voordeel is dat ze niet kapot kunnen vallen. Nu kun je je blik gaan pimpen met verf, stickers of wat je ook maar leuk vind. Wij hebben hiervoor washi tape gebruikt.

Omdat conservenblikken nogal licht zijn hebben we ze eerst gevuld met wat steentjes en daar bovenop wat oase zodat je de bloemen er makkelijk in kan steken.

kastanjes

Een vrolijk resultaat

Het zijn prachtige, kleurrijke bloemen geworden! De jongste had de smaak te pakken en is nog even doorgegaan tot de kastanjes bijna op waren. Morgen gaat hij weer opzoek naar kastanjes.

kastanje

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Rory schreef:

  Ooooh ja! Dat heeft Mila eerder op school gemaakt. Iets soorgelijks dan. En dan met een draadje eraan. Ik heb het opgehangen voor het raam in de gang. Het hangt er alweer jaren. Staat zo gezellig. Leuk om te knutselen en helemaal met mooie producten uit de natuur zoals kastanjes.

 2. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een vrolijke spinnenwebben, zo krijg je helemaal zin in de herfst.

 3. Tessa schreef:

  Wat een leuk knutsel idee. Vroeger maakte wij op school altijd spinnen van kastanjes

 4. Janet schreef:

  Oh wat heb ik dit vroeger vaak gemaakt, zowel op school als thuis. Als leerkracht heb ik het ook meerdere malen aangeboden tijdens een knutselles.

 5. Jouvence schreef:

  Wat ontzettend leuk, wij maakten zoiets vroeger ook altijd op de basisschool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.