kringloopvondsten

Dit kopen wij wanneer we naar de kringloop gaan

Iedereen heeft zijn eigen doel wanneer hij naar de kringloop gaat. De één gaat speciaal voor kleding, de ander voor vintage items of speelgoed. In dit artikel laat ik je onze kringloopvondsten zien en vertel je wat wij zoal kopen wanneer we naar een kringloopwinkel gaan.

Kringloopvondsten

Kringloopwinkels bezoeken is eigenlijk meer een hobby van ons. Het is zo leuk om rond te snuffelen en iets te scoren om bijvoorbeeld je verzameling uit te breiden. Ook mijn jongens zijn er dol op en iedereen heeft zo zijn eigen doel. De jongens nemen hun portemonnee mee en gaan op jacht om spullen te scoren voor hun verzameling en hebben al heel wat kringloopvondsten bij elkaar gesprokkeld.

Alles vind ik leuk en alles wil ik hebben

De jongste vind echt heel veel leuk, maar je kunt niet alles kopen wat je leuk en schattig vind. Hij spaart veel; van Spongebob tot Pinokkio en van drukpoppetjes tot schuddebollen. Drukpoppetjes en alles wat maar met Spongebob te maken heeft is zijn hoofddoel en dat is soms nog best lastig, maar als hij er één vind bij een kringloop kan zijn dag niet meer stuk! Ondertussen heeft hij al ruim 50 drukpoppetjes bij elkaar verzameld van kringlopen en rommelmarkten.

kringloopvondsten

Auto’s en voetbal

De middelste gaat altijd op jacht naar auto’s. Dit kunnen vintage speelgoedauto’s zijn en dan het liefst autootjes uit de jaren ’70, maar ook auto’s van Matchbox . De AH kersthuisjes wil hij ook graag en die vind hij geregeld bij de kringloop. Ondertussen heeft hij er ruim 100 en daar bouwt hij dan een heel dorpje mee voor zijn auto’s.

Hij is ook helemaal idolaat van voetbal en dan met name FC Twente, maar dat zie je weinig bij een kringloop.

De verzamelaar

De oudste koopt altijd wel wat. Of het nu knijpbeestjes zijn of  een leuk boek hij kan alles gebruiken. Hij heeft wel een specifieke smaak, zoals je kan zijn op zijn slaapkamer, en houd het meest van vintage speelgoed, funko poppen en horror figuren en dan het liefst van het merk Neca. Graag compleet in doos, maar die scoort hij vaak op een rommelmarkt. Eerder was hij verslaafd aan stripboeken en kocht elke keer bij een kringloop strips. Nu is zijn doel leuke pins (speldjes) en dvd’s.

Wat is mijn doel?

Ik ben net als mijn oudste dol op van alles en nog wat. Van leuke deco items voor in huis tot emaille en zink voor in de tuin. Zo kocht ik bijvoorbeeld een leuk schilderstrapje voor buiten. De ijzeren vogel en de aardewerken potjes die erop staan komen ook van de kringloop, net zoals de rest wat eromheen staat. Binnen kan ik niet veel meer gebruiken en eigenlijk is het buiten ook wel aardig vol. Toch vind ik het jammer wanneer ik iets tegenkom om te laten staan en mits de prijs meevalt, neem ik het uiteraard mee, er is altijd wel een plekje te vinden, denk ik dan.

kringloop

kringloop

De kringloop is helemaal hot

Kringloop- en tweedehandswinkels zijn helemaal hot. Niks is zo duurzaam dan tweedehands je spullen scoren en daar is toch iedereen dol op?  De kringloop is dé plek om je items te scoren en voor het vinden van jouw pareltjes.

Wat koop jij zoals wanneer je naar een kringloop gaat? En wat zijn jouw mooiste kringloopvondsten?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Malou Rouwhof-Beld schreef:

  Ik koop bij de kringloop vaak boeken voor de kinderen. Oh en zo nu en dan ook spelletjes, puzzels en kleding.

 2. Kijkje in huis en tuin schreef:

  Ik kan het bij de Kringloop bijna nooit vinden, maar mijn dochter koopt altijd elpees.

 3. nicole orriens schreef:

  Mijn mooiste kringloopvondsten zijn een bibliotheektrap en een Chesterfield bank!

 4. Sandra schreef:

  Naar de kringloopwinkel ga ik eigenlijk nooit. Toch ben ik van plan om er binnenkort eens naartoe te gaan omdat ik op zoek ben naar wat nieuwe interieuraccessoires

 5. Janet schreef:

  Ik kom tegenwoordig niet meer zo vaak bij de kringloop als voorheen. Eerder ging ik er regelmatig heen voor boeken en spelletjes. Toevallig heb ik er laatst nog een jurk gekocht, maar verder kom ik er niet meer heel vaak.

 6. Tania De Gheselle schreef:

  Ik ben dus nog nooit in een kringloop binnen geweest. Er is er jammer genoeg ook niet direct eentje in de buurt

 7. Jouvence schreef:

  Wat een toffe vondsten! Wij gaan ook met enige regelmaat naar de kringloop op zoek naar ‘schatten’ 😉 We zijn vooral op zoek naar unieke/antieke items die bij het interieur en/of in onze ‘rariteitenkabinet’ passen. Onlangs nog het een en ander gescoord: antieke pepermolen, een oude bijbel (ter decoratie), Delfstblauw tegeltje, een pentekening van de Dom van Aken.. De ene keer heb je geluk en de andere keer niet.

 8. Tessa schreef:

  Ik koop vooral veel muziek bij de kringloopwinkel. Maar soms vind ik ook beauty gerelateerde producten

 9. Rory schreef:

  Jaaaaa! Leuk is het altijd. Ik heb een vriendin die vervelende herinneringen – als kind – aan tweedehands kleding heeft overgehouden en daarom er niet meer naartoe gaat. Ik ga graag en met enige regelmaat. Maar ik probeer tegelijkertijd op te ruimen thuis. Dus het is wel een uitdaging. Ik ga vaak voor kleding voor zowel mijn kind als mijzelf. In de kringloopwinkel in ’t Gooi heb je soms hele mooie items, zelfs van designers.

 10. Rike Platenkamp schreef:

  hi! gaaf om te zien dat er meer kringlopers zijn!!!
  ik zag op je blog ook drukpoppetjes, die hebben mijn speciale aandacht … speciaal 1 op jou foto. kun je me hier meer over vertellen?
  doeidoei Rike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.