kringloopwinkels, overijssel, tweedehands, kringloop

Mijn favoriete kringloopwinkels

Wij zijn dol op kringloopwinkels! Vaak doen we een ochtend en soms wel een dagje ‘kringlopen’, daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Er zijn een paar winkels in Hengelo en in de omgeving van Overijssel waar we geregeld komen en dit zijn onze favorieten.

Snuffelen in kringloopwinkels

Rommelmarkten en kringloopwinkels, wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Kringlopen bij ons in de buurt zoals Het Goed, komen we zo af en toe, maar echt leuk rondneuzen kan je daar niet. Daarbij vind ik de prijzen soms ook belachelijk hoog. Zelf ben ik meer van de kringloopwinkels waar heel veel staat en sfeer heeft, zodat je lekker kan rondneuzen en voor een leuk prijsje wat kan scoren.

Vaak maken we er een dagje van en gaan we heel wat kringloopwinkels af, super leuk en gezellig vooral als we goed scoren! We beginnen vaak in Hengelo en rijden dan door naar andere plaatsen zoals: Borne, Denekamp, Haaksbergen, Almelo, Lonneker, Rijssen, Holten, Ommen, Hardenberg, Coevorden, Dalfsen, Groenlo, Deventer. We zoeken in elke plaats of dorp waar er een kringloopwinkel is. Soms valt het tegen, maar vaak komen we ook langs kringloopwinkels waar we dan uiteindelijk geregeld naartoe gaan. Heel handig om dan altijd een big shopper mee te nemen (of meer).

Kringloopwinkels in Hengelo en omstreken

Wij wonen in Hengelo ov en daar zijn een aantal tweedehandswinkels te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Het Goed, maar daar kom ik zelden. Daarnaast zijn er nog drie kringloopwinkels:

 • EHB. Een grote winkel met bovenverdieping. Hier kom ik geregeld, maar hij is echt veel te duur.
 • Stichting Help Anderen. Een kleine, rommelige winkel waar bijna nergens prijzen op staan en het ruikt er ontzettend muf en viezig. Dit is een beetje natte vingerwerk wat de prijzen betreft en wanneer je bijvoorbeeld een paar dagen later komt is de prijs opeens weer anders. Zeker niet mijn favoriet.
 • ’t Vosje. Hier kom ik graag en breng daar ook mijn spullen naartoe zodat zij ze weer kunnen verkopen. Het is geen grote kringloop, maar netjes en overzichtelijk. De dames die er werken zijn super vriendelijk en ze hebben vaak nog echt kringloop prijsjes. Ik heb er veel naartoe gebracht, maar ook weer veel weggehaald. Ja, ik weet het, soms is het water naar de zee brengen.

Enschede

In Enschede zijn ook een aantal kringlopen een paar grote en wat kleinere winkels, maar als we daar zijn pakken we ze meestal allemaal:

 • Het Goed. Helaas veel minder leuk nu hij op een andere locatie zit.
 • Kringloop Enschede.
 • Luxe Kringloop Enschede.
 • MooiZo.
 • Home Recycling.
 • Dandy Snuffelhal.
 • EHB.
 • Youcycle.

Zoals je ziet zijn het er aardig wat en misschien zijn er nog wel meer?

Losser

De kringloop in Losser is een oud ketelhuis. Een mooie locatie en heeft wel echt een sfeertje. Hier kun je lekker rondneuzen en heeft ook leuke prijzen. Ben je uitgekeken en wil je door naar nog een kringloopwinkel in Losser? Dan is er ook nog  ‘De Beurs’.

kringloopwinkels, hengelo, overijssel

Goor

Eerder had je in Goor ‘Wawollie’, hier kon je echt snuffelen! Nu zit de kringloop op een ander punt en heet ‘Kiekeboe’. Het is een grote winkel, maar soms schrik ik ook wel van de prijzen. Toch moet ik hier ook altijd even kijken en heb er al een aantal leuke items gescoord.

In Goor zitten er nog twee, maar die zijn een stuk kleiner. We gaan er meestal wel langs, want je weet maar nooit.

Ootmarsum

Toen ik nog in Duitsland woonde kwam ik hier bijna elke week en wat heb ik daar veel gekocht! Kringloop ‘Puur Geluk’ is een hele grote winkel met bovenverdieping (tegenwoordig ook voorzien van een lift). Hier kun je items scoren voor leuke prijsjes. Het is mooi opgezet, ruim assortiment en overzichtelijk. Zeker ook een aanrader!

De kringloop; echt een uitje!

Er zijn dus genoeg kringloopwinkels waar we heen kunnen gaan. Welke plaats we ook zijn, we kijken altijd waar er een kringloop is. Het is echt een uitje en helemaal leuk als je voor leuke prijsjes wat kan scoren. Soms moet er dan ook afstand worden gedaan van spullen, want anders word het te veel, maar dat brengen we dan ook weer naar de kringloop. En ach als je er dan toch bent om wat weg te brengen, kun je net zo goed even weer gaan rondneuzen.

 

 

Vind jij het leuk om naar kringloopwinkels te gaan en kom je er vaak? Welke kringloop is jouw favoriet en mag je zeker niet missen?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
 1. nicole orriens schreef:

  Kringloopwinkels vind ik echt geweldig. Hier in de Achterhoek heb je gelukkig ook diverse waar je mooie dingen kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.