kopen, rommelmarkt, vlooienmarkt

Kopen op de rommelmarkt? Lees deze tips om de beste koopjes te scoren

Of we nu wel of geen doel hebben, als er een rommelmarkt is gaan we en we vinden ook altijd wel iets wat we kunnen kopen. Deze keer was ons doel: Nerfs en boeken van Kippenvel en ik scoorde ook nog iets leuks voor mezelf. 

Tips kopen op de rommelmarkt

Ga je naar de rommelmarkt? Lees dan deze tips voor een geslaagde dag en de beste koopjes.

Neem genoeg tassen mee

Neem genoeg tassen mee (Ikea big shoppers) voor al je koopjes die je gaat scoren. Een boodschappentrolley op wieltjes is hiervoor echt ideaal. Zo krijg je geen last van je schouders van die zware tassen en er kan veel in. Je partner meenemen is ook altijd een handig idee 😉 .

Ga ’s morgens op pad

Vooral als je opzoek bent naar iets specifieks is het verstandig om op tijd te gaan. De mooiste dingen worden vaak direct verkocht en als je niet wilt misgrijpen moet je er op tijd bij zijn. Vroeg uit de veren dus!

Ga je aan het einde van de middag heb je kans dat de mooiste spullen al weg zijn, maar laat in de middag kan ook een voordeel hebben. De spullen die er aan het eind van de dag nog staan gaan vaak nóg goedkoper weg. Dat is pas leuk kopen!

Handig om bij je te hebben

Ben je opzoek naar bepaalde serie boeken? Neem een notitieboekje mee (of zet het in je telefoon) waar in staat welke nummers of delen je al hebt. Zo koop je niks dubbel. Een meetlint is ook altijd handig om bij je te hebben voor als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een kastje en je de afmetingen wilt weten.

Handelen

Probeer altijd te handelen. Niet geschoten is altijd mis en meestal kun je wel afdingen. Koop je meerdere artikelen bij dezelfde kraam? Zorg er dan voor dat je wat korting krijgt. Samen kun je er vaak wel een mooie prijs van maken zodat koper en verkoper allebei tevreden zijn.

Houd je ogen open

Niet alleen op de kraam, maar kijk ook goed wat er onder staat. Vaak hangen ze ook nog spulletjes op en zetten achter wat neer. De meeste mensen kijken hier niet en daar staan vaak mooi spullen.

Check

Check altijd je producten of ze het nog doen en of het nog heel is, want iets kopen en er thuis achter komen dat het kapot is, is natuurlijk eeuwig zonde. Vertrouw je het niet kun je misschien nog handelen met de prijs en het risico nemen. Koop je een spelletje of puzzel? Kijk altijd in de doos of alles wel compleet is en bij kleding kijk goed of er geen gaten/scheuren en dergelijke inzitten.

Ons doel

Deon en ik zijn er dol op, maar Nick maak je er niet blij mee, maar heel soms gaat hij mee. Geen probleem als hij niet mee wil dan mag lekker thuis blijven met de jongste twee. Samen speuren we heel wat rommelmarkten in Overijssel af en zo ook laatst bij de Siepelmarkt in Ootmarsum. Dit keer was ons doel: Nerfs en Kippenvel boeken en we gingen vroeg op pad.

Wat hebben we gescoord?

Al vrij snel kwamen we bij een kraampje waar een aantal Nerfs lagen en een echt Nerfs vest om al je munitie in te bewaren. Dit was voor Deon natuurlijk geweldig en we kochten alle Nerfs en natuurlijk het vest.

Kippenvel boeken kwamen we ook tegen, maar helaas alleen boeken die Deon al heeft. We scoorden in totaal twee volle tassen met Nerfs voor maar een paar cent en de buit voor Deon was binnen.

Voor mijzelf kocht ik pauwenveren. Ik kocht ze allemaal en heb ze thuis in een houten vaas gezet, staat super leuk!

pauwenveren, kopen, rommelmarkt

pauwenveer, kopen

Ook scoorde ik nog een mand waar het kaartje nog aan zat en dus helemaal nieuw is. Deze heb ik onder de veranda gezet en kocht er een mooie plant bij.

kopen, mand

De rommelmarkt was niet heel groot, maar we hebben weer genoeg gescoord!

 

Wat koop jij graag op de rommelmarkt? Handel jij vaak?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.