rommelmarkt, rommelmarkt speelgoed

Spelletjes kopen op de rommelmarkt?

Deon mocht voor het eerst mee naar ‘de grote rommelmarkt’. Met zijn rugtas op zijn rug liep hij door de gangpaden. Eigenlijk zou ik geen spelletjes meer kopen op de rommelmarkt, maar omdat hij het zo leuk vind heb ik het spel ‘Poepie Knor’ gekocht. Nieuwe spelletjes zijn niet echt heel goedkoop, maar is het verstandig om spellen op de rommelmarkt te kopen? Voor mij geen rommelmarkt speelgoed.

Rommelmarkt speelgoed

Deon vind het echt super leuk om rond te snuffelen op de rommelmarkt. Als het mooi weer is gaat hij altijd mee wanneer er een rommelmarkt buiten is. Dit weekend was er een grote rommelmarkt in een hal en ik vroeg aan Deon of hij mee wilde. Hij zei natuurlijk meteen ‘JA’.

Voor hem was het de eerste keer dat hij mee ging naar een grote overdekte rommelmarkt. Normaal gesproken neem ik geen kinderen mee, want zo’n rommelmarkt is best groot en je loopt er zo een paar uur.

Deon nam zijn rugtas mee en had er ontzettend veel zin in. Hij bedacht wat hij allemaal wilde kopen namelijk; Lego van Star Wars, dat was zijn missie!

”Oh mama kijk Star Wars Lego”

En ja hoor, daar stond een kraam met heel veel Lego van Star Wars. Hier werd hij natuurlijk helemaal opgewonden van en hij wist niet hoe snel hij naar de kraam moest rennen! Hij kon er ook nog niet zo snel bij, want er stonden allemaal mensen voor, maar hij wist zich ertussen te wurmen.

star wars lego, star wars, lego, batboy, rommelmarkt

Hij koos er al een paar uit die hij wilde hebben, want dit zijn natuurlijk wel collector items. De prijs was helaas minder leuk, want die varieerden van € 5,- tot € 35,- ! Van oma mocht hij er één uitzoeken en koos voor ‘C-3PO’ (het gouden figuurtje). Helemaal blij liep hij met een big smile over de rommelmarkt.

In tranen

Toen kwamen we bij een kraam waar het spel ‘Poepie Knor’ lag en ook dat lijkt hem super leuk. Wij zijn dol op spelletjes, maar eigenlijk koop ik liever geen spelletjes meer op de rommelmarkt, want het is ons al een paar keer overkomen dat het spel óf niet compleet óf defect was.

Ik heb het natuurlijk gevraagd en kreeg als antwoord dat hij compleet was. Ik keek in de doos en het zag er netjes uit. De batterijen zaten er nog in en hij deed het ook nog. Voor maar € 1,- mocht ik het spel hebben en dat hebben we dan ook gedaan.

Eenmaal thuis wilde Deon natuurlijk met zijn lego poppetjes spelen, maar het gouden mannetje was nergens te bekennen. Zijn hele tas overhoop gehaald en alle poppetjes zaten erin behalve C-3PO. Ik heb nog in de auto gekeken, maar ook daar geen spoor van het gouden figuurtje. Helemaal in tranen en bijna ontroostbaar, arme Deon.

Poepie Knor

We besloten om het spel Poepie Knor te spelen en Deon zat er al helemaal klaar voor. Bij het verdelen kwam ik erachter dat er één varkentje en een kaartje miste. Wel balen, maar goed we kunnen het spel nog wel spelen (dacht ik).

Het spel ziet er super leuk uit en is voor kinderen vanaf 3 jaar en is voor 2 tot 4 spelers (die 4 spelers kunnen we dus wel vergeten).

Ieder krijgt een badkuip met varkentje en het grote varken staat in de modder op het speelbord. Door het varken te draaien kan hij wanneer hij stil staat 4 verschillende geluiden maken. Aan de hand van die geluiden mag je wel of geen kaartje pakken om je badkuip met modder te vullen voor het kleine varkentje.

Kapot

Het draaien gaat alles behalve soepel en je moet best wel hard draaien. Daarbij verschuift hij ook nog eens van het bord. Maar toen het varken stil stond maakte hij helemaal geen geluid. Ik dacht dat de batterijen misschien bijna leeg waren dus heb ik er nieuwe in gedaan, maar ook dan deed hij het niet. Het spel is gewoon kapot en weer een teleurgestelde Deon.

Dit was ook echt de laatste keer dat ik een spel op de rommelmarkt heb gekocht. Ik vind het ook zo flauw dat ze spellen verkopen die incompleet of defect zijn. Het gaat mij natuurlijk niet om die € 1,- , maar om een teleurgestelde Deon en dat vind ik sneu.

Heb jij weleens tweedehands spellen gekocht? En heb je weleens iets tweedehands gekocht dat achteraf incompleet of defect bleek te zijn?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Patricia schreef:

  Wat balen zeg dat een leuke dag dan zo eindigt. Ben zelf geen rommelmarkt-mens. Juist, omdat ik bang ben dat er iets ontbreekt of stuk is. Dan is goedkoop toch duurkoop. Ruilen met bekenden is dan fijner.

 2. Volgmama schreef:

  Ja helaas ook al eens meegemaakt. Vind het asociaal dat mensen spelletjes of puzzels verkopen die niet compleet zijn. Dan moeten ze dat zeggen. Hier waren de kinderen ook teleurgesteld en daarom koop ik eigenlijk nooit weer tweedehands spellen.

 3. Mirjam schreef:

  Ooh wat sneu! Echt belachelijk dat mensen dat soort spullen verkopen! Die ene euro die de ermee winnen… echt belachelijk

 4. Bianca Fenna schreef:

  Heel herkenbaar, ik heb me ook vaker mis gegrepen aan spelletjes en inderdaad om die paar centen gaat het niet, maar de teleurstelling van de kinderen wel. Ik koop dus ook geen spelletjes meer op de rommelmarkt. Het heeft me wel een wijze les geleerd, want ik verkoop ook wel eens wat op de rommelmarkt, thuis wordt alles uitgetest, nieuwe batterijen erin, puzzels gemaakt en in zijn geheel in de doos…. want bij mij kopen ze alleen goed spul.

  • Batboy schreef:

   Ja, thuis eerst alles testen voordat je het verkoopt. Ik gooi ook altijd speelgoed weg als het kapot is dus snap niet dat er mensen zijn die dat dan nog bewaren….

 5. Gerdi schreef:

  Zo herkenbaar, daarom kopen wij alleen nog maar puzzels die heel in de doos zitten en geen spelletjes meer op de rommelmarkt. Sneu dat z’n lego poppetje ook kwijt was.. Hopelijk hebben jullie een volgende keer meer geluk!

 6. Dat is echt stom, als het niet werkt! Ik koop ook wel eens spullen op de rommelmarkt, maar heb tot op heden gelukkig nog niet meegemaakt dat het kapot of niet compleet was (tenzij het erbij stond vermeld). Dan heeft het toch geen zin om te verkopen? Echt flauw! En wat sneu van C3PO, had hij zich er zo op verheugd…

 7. Merel schreef:

  Onbegrijpelijk dat je het dan toch verkoopt. Jammer dat het kapot bleek te zijn, gaat inderdaad niet om de euro maar om een jongen die graag het spel had willen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.