middenoor, middenoorontsteking, oor, oren, ontsteking, dokter, batboy, kinderen

Middenoorontsteking bij kinderen

Sten had zoveel last van zijn oor dat hij zijn hoofd niet eens meer rechtop kon houden. Een middenoorontsteking doet erg pijn, maar gaat het vanzelf over of is het toch verstandig om naar de dokter te gaan? En hoe ontstaat een middenoorontsteking eigenlijk?

Middenoorontsteking

Sten is al best een tijdje verkouden en een oorontsteking begint vaak met een verkoudheid. Via de Eustachiusbuis kan de ontsteking zich uitbreiden en in het middenoor terecht komen. Het ontstekingsvocht geeft druk op het trommelvlies en zo ontstaat de pijn. Er kan door de druk achter het trommelvlies een scheurtje ontstaan en daardoor komt er vocht uit het oor. Het trommelvlies gaat meestal vanzelf weer dicht.

Een middenoorontsteking komt vooral voor bij kinderen onder de 5 jaar. Het is een scherpe, stekende, zeurende pijn in en rondom het oor. Soms kan er bloed uit het oor komen of je kindje kan koorts hebben, maar dat heeft Sten niet gehad.

Naar de kinderarts

Het lijkt wel of ik een abonnement bij de kinderarts heb, want wij komen er zo vaak. Maar als ik het niet vertrouw bel ik gewoon de kinderarts dan weet ik het zeker.

Sten had ontzettend veel last van zijn oor. Hij greep er steeds naar en hield zijn hoofd al helemaal scheef. Ik gaf hem een paracetamol, maar wist natuurlijk niet of dat voldoende was tegen de pijn. Ik heb voor de zekerheid toch maar de kinderarts gebeld en kon er gelijk terecht.

Ze vinden het niet erg om naar de dokter te gaan, want je kan er leuk spelen. En ze weten dat als ze medicijnen voorgeschreven krijgen ze bij de apotheek iets uit de ‘Schublade’ mogen uitkiezen (een lade vol met speelgoed). Meestal is het wel prut, maar het gaat om het idee 😉 .

dokter, kinderarts, batboy, oor, oren, oorontsteking, middenoorontsteking, kinderen

Medicijnen

Een middenoorontsteking gaat meestal vanzelf weer over en eigenlijk zijn er geen medicijnen voor. Ik dacht dat ik misschien oordruppels zou krijgen, maar ik kreeg een neusspray en pijnstillers voorgeschreven. Mocht het na 4 dagen niet over zijn kon ik weer langskomen, maar het was op zich niks ernstigs.

Vertrouw je het niet neem dan altijd contact op met je huisarts!

Heeft/hebben jouw kind(eren) weleens een oorontsteking gehad?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Volgmama schreef:

    Aah wat sneu als je kindje zoveel pijn heeft. Hier hebben de kinderen dat nog nooit gehad.

  2. Charel schreef:

    Ah zielig, sterkte 🙁

  3. Mirjam schreef:

    Aah wat zielig! Fiene heeft het gelukkig nog nooit gehad. Ik had vroeger ook heel vaak oorontsteking, echt zó pijnlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.