coolkid, gehoorbescherming voor kinderen, gehoorbescherming, mamablog, batboy

Coolkid oorkap

Heeft je kindje moeite om zich te concentreren in de klas en is hij snel afgeleid of wil je het gehoor van je kindje beschermen tijdens een evenement? De oorkap van Coolkid is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar en wij mogen er één weggeven.

Gehoorbescherming voor kinderen

Het gehoor van kinderen is nog gevoeliger dan van volwassenen en daarom is het belangrijk om de oren van je kindje goed te beschermen. De oren zijn nog volop in ontwikkeling  en als er eenmaal schade is dan is er niks meer aan te doen.

batboy, mamablog, gehoorbescherming voor kinderen, coolkid oorkappen

Het is belangrijk om je kindje daarom niet te vaak en te lang bloot te stellen aan harde geluiden. Soms kom je er niet onderuit bijvoorbeeld bij vuurwerk of als je met je kindje naar een festival, evenement of kermis gaat.

gehoorbescherming voor kinderen, coolkid oorkappen, mamablog, batboy

Concentratie

Koppie Erbij is een project dat is gericht op het verbeteren van concentratie en rust bij kinderen op school en thuis. Zij hebben onlangs hun allereerste kinderoorkap gelanceerd: de Coolkid van het merk Coolsafety.

Een groot aantal leerlingen zijn snel afgeleid door geluiden in de klas. Om kinderen te leren concentreren worden regelmatig oorkappen gebruikt. Zeker voor kinderen met ADHD en PDD-Nos zijn deze oorkappen een uitkomst.

Coolkid oorkap

Wij ontvingen voor beide jongens een Coolkid  oorkap en dit is ideaal voor als we straks naar Monster Jam gaan. Niet iedereen heeft dezelfde drempel voor gehoorschade, maar geluid boven de 82dB moet wel serieus worden genomen, want vanaf dit punt kan geluid schade veroorzaken.

De  oorkap  heeft een hoge demping namelijk 28db SNR (Single Number Rating). Hoe hoger de SNR, hoe meer de oorkap dempt. Om de geluidsdruk aan je oor te bepalen, trek je het SNR-getal van het gemiddeld gemeten geluid af. Op de kermis kan het geluid op sommige plekken wel 100dB zijn, gehoorbescherming is daarom ontzettend belangrijk.

De oorkap word geleverd in een handig tasje en is makkelijk opvouwbaar. Hij voelt erg licht en dat is natuurlijk fijn, want je kindje moet er geen last van hebben bij het dragen.

mamablog, batboy, oorkap, oorkap coolkid, gehoorbescherming
Coolkid oorkap met tasje € 18,95
mamablog, batboy, gehoorbescherming bij kinderen, coolkid oorkap
Gewicht 180 gram

De binnenkant van de beugel is van zacht materiaal en je kindje heeft er geen last van bij het dragen.

batboy, mamablog, gehoorbescherming bij kinderen, coolkid oorkap

De oorkap verstellen

De oorkap is makkelijk te verstellen zodat hij altijd goed past. Je houd met één hand de oorschelp vast en met de andere hand de band. Nu is de oorkap uitschuifbaar en stel je hem precies zo in zodat hij passend is.

mamablog, batboy, coolkid oorkappen, gehoorbescherminf voor kinderen

Winactie

Wil je kans maken op zo’n coole oorkap van Coolkid?

 • Like BatboyKoppie Erbij op Facebook.
 • Reageer hieronder (met een geldig email adres) of op onze Facebookpagina en vertel ons waarom jij dit graag voor je kindje wilt winnen.
 • Like en deel het bericht.

coolkid, gehoorbescherming voor kinderen, gehoorbescherming, mamablog, batboy

De winactie loopt van 10.05.2018 t/m 16.05.2018. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

Gefeliciteerd !

Helaas deze actie is gesloten.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

 

 

 

 

22 gedachten over “Coolkid oorkap”

 1. Ah dat lijkt me echt superhandig zeg! Onze knul is indd heel snel afgeleid en de laatste tijd zegt hij vaak ‘Wat? Wat zeg je?’ dus we gaan binnenkort weer naar de KNO arts. Ontzettend veel problemen met zn oren dus we de proberen harde geluiden indd zoveel mogelijk te beperken, maar je ontkomt er indd niet altijd aan. Met deze mooie oorkap gaat dat meteen een stuk beter! En hij ziet er ook nog stoer uit. Dan vind hij het helemaal niet erg om te dragen ook 😉 dus maak graag kans!

 2. Wauw super actie !
  Ik doe graag mee voor mijn zoon. In de klas gebruikt hij er al 1 ivm zijn autisme. Voor activiteiten buiten huis is een eigen zeer welkom.

 3. Mijn zoontje is hoogsensitief en heeft veel last van harde geluiden, maar ook van het geroezemoes in de klas wanneer hij aan het werk is. De oorkappen van school houden het geluid niet voldoende buiten volgens hem, dus ik zou heel graag deze voor hem winnen. Duimen! 😊

 4. Zou heel fijn zijn voor mijn dochter, die op dit moment op school vast loopt! Na gesprekken met de juf die haar ‘ te druk en te snel afgeleid’ vindt, maar daar niet aan kan/wil doen, Juf vindt dat wij met de oplossing moeten komen, onze dochter geeft zelf aan iets op haar oren te willen. Nu zit ze vaak methaan handen om haar oren, maar dat schrijft zo lastig zegt ze😂
  We zijn nu bezig om uit te zoeken welke het beste is… dus dit zou super zijn!!

 5. Zou deze graag willen winnen voor mijn zoontje. Hij is gek op muziek, alleen staat deze op evenementen veel te hard…. zo kan hij toch gezellig met ons mee!

 6. Mijb zoontje heeft het vaak heel moeilijk om zich te concentreren en zich af te sluiten van harde geluiden. Het zou heel fijn zijn om deze te mogen winnen

 7. I-DE-AAL voor mijn kleinzoontje Niek. Hij is inderdaad heel gauw afgeleid altijd èn hij gaat heel graag mee naar motor- auto- en tractorcrossen. Daar wil ik hem daarom heel graag mee beschermen. Zal beyer en fijner voor hemm zijn dan zijn “gewone” gehoorbeschermers.

 8. I-DE-AAL voor mijn kleinzoontje Niek. Hij is inderdaad heel gauw afgeleid altijd èn hij gaat heel graag mee naar motor- auto- en tractorcrossen. Daar wil ik hem daarom heel graag mee beschermen. Zal beter en fijner voor hem zijn dan zijn “gewone” gehoorbeschermers.

 9. Dit lijkt me echt super handig voor onze jongste. Sinds kort weten we dat hij hoogsensitief is. Er komen veel te veel prikkels binnen en hij heeft daardoor de grootste moeite om zich te concentreren. Dit zou (voor een deel) zeker kunnne helpen. Ik doe graag mee!

 10. Ik doe graag mee! We hebben al een gekocht voor op school ( In de klas zijn meer kinderen die ze gebruiken, te weinig oorkappen en zoon is niet assertief genoeg dus een eigen gekocht)
  Ik zou graag nog een thuis hebben voor als hij thuis moet oefenen of hij zich even van zijn broertjes wil afschermen😊

 11. Ik doe heel erg graag mee voor mijn kleindochter. Ze gaat dit jaar voor het eerst naar een festival! Ik duim!

 12. Dit zou perfect zijn want wij zijn toevallig net op zoek naar zoiets. Het werd aangeraden op school en we hebben wat evenementen op de planning staan waar veel muziek en/of harde geluiden zijn.
  Er eentje winnen zou dus helemaal fantastisch zijn!

 13. Ik doe graag mee voor mijn zoon, in de klas is hij best snel afgeleid door anderen en ook vor thuis lijkt het mij ideaal, wij wonen tegenover en park waar meerdere keren per jaar grote evenementen zijn die behoorlijk wat geluid mee brengen dus dan zou hij ze mooi kunnen dragen

 14. Wauw dat zou wat zijn voor mijn kereltje. Ik denk dat het hem een stuk rust gaat geven op school en dan kan hij hem gebruiken bij de kermis en dergelijke

 15. Graag doe ik mee voor mijn kleinzoon van 8 jaar, die graag naar muziek luistert en met deze koptelefoon heeft hij geen last van het harde geluid. Ook met het jaarlijkse vuurwerk heeft hij geen last van de knallen.
  Ik heb geen Facebook, maar volg Bloglovin.
  Ik waag graag een kansje.

 16. Onze dochter heeft een abonnement bij de KNO -arts vanaf ze 6 maanden oud was. Ze is nu inmiddels 5 jaar en kampt nog met heel wat oorkwaaltjes. Daarnaast is ze hoogsensitief en is ze snel afgeleid in de klas bij ieder geluid waardoor haar werkjes vaak niet op tijd af zijn. Ik denk dat een oorkap de oplossing is en doe daarom dan ook graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *