creatief, creatief, batboy, mamablog

Ik ben creatief

Op een heerlijke zonnige dag ben ik dit boekje ‘Ik ben creatief’ gaan lezen. Hierin staan praktische tips voor een creatievere manier van denken, werken en leven en laat zien dat iedereen creatiever kan zijn.  Wil jij ook weten hoe je creatiever kunt leren leven? Namens uitgeverij Altamira mag ik ook een exemplaar weggeven.

Ik ben creatief

Mensen zeggen weleens tegen mij dat ik creatief ben, maar ik ben het denk ik een beetje verleerd. Ik ben graag creatief bezig, maar soms zit mijn hoofd zo vol dat mijn creativiteit mij in de steek laat. Sommige mensen zijn volgens mij geboren met creatieve eigenschappen en daar ben ik soms best jaloers op. Volgens de schrijfster Harriet Griffey kan iedereen werken aan zijn eigen creativiteit, want iedereen heeft (verborgen) talenten.

Toen ik van uitgeverij Altamira hoorde over dit boek was ik meteen enthousiast en wilde het graag lezen.

‘Ik ben creatief’ is een klein hardcover boekje en telt 143 bladzijden. Het leest erg fijn en ik had hem al snel helemaal uitgelezen.

mamablog, batboy, ik ben creatief, creatief

Ik ben creatief € 9,99 ISBN 978 94 013 0373 6

Het boek

Het boek staat vol met prachtige quotes en teksten van beroemdheden. Ik vind dat altijd erg inspirerend om te lezen.

”Ideeën zijn net konijnen. Je neemt er een paar, leert ermee om te gaan en al snel heb je er een stuk of 10”

John Steinbeck

 • Er staat een mini quiz in om erachter te komen hoe creatief je nu bent en wat je eraan kan doen om meer ruimte te maken voor creativiteit.
 • Je persoonlijke creativiteit ontdekken.
 • Waar je inspiratie vind en hoe je aan ideeën komt.

Dit en meer tips worden allemaal in het boek besproken.

Conclusie

Het boek is inspirerend, interessant en leuk om te lezen. Je moet nu niet denken dat ik na het lezen van dit boek opeens super creatief ben geworden, helaas. Het heeft mij inzicht gegeven om op een andere manier naar bepaalde dingen te kijken en om eens de routine te doorbreken. Je moet durven proberen en de enige stem die je kan tegenhouden zit vanbinnen.

”Iedereen is wel ergens goed in, maar je moet weten waarin, en hoe je dat kunt gebruiken. Zo begint creativiteit.”

Denise Shekerjian

Winactie

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je dit boek ook graag lezen? Ik mag namens uitgeverij Altamira één exemplaar weggeven.

 • Like de Facebookpagina van Batboy .
 • Reageer hieronder (met een geldig email adres) of op onze Facebookpagina en vertel ons waarom jij dit boek graag wilt winnen.

De winactie loopt van 09.05.2018 t/m 15.05.2018. Daarna word de winnaar bekend gemaakt.

Helaas deze actie is gesloten.

Lees ook:

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 22 Comments
 1. Maaike schreef:

  Door die quote van John Steinbeck heb je mij wel te pakken hoor. Lijkt mij een erg leerzaam boek. Ik loop door mezelf wel eens vast. Dan heb ik bijvoorbeeld te veel ideetjes waardoor er niks word uitgevoerd. Lijkt mij boeiend om te lezen hoe je daar op een creatieve manier mee om kunt gaan. Dus ik doe graag mee met de actie!

 2. Maud schreef:

  Nou, ik heb dus een paar konijnen en daar is het bij gebleven. Waarschijnlijk moet ik dus nog leren hoe ermee om te gaan… 🙈 En dus zal ik er maar eerlijk voor uitkomen: ik ben stiekem jaloers op alle creatieve mensen om mij heen. Erg hè? Wat zou het leuk zijn om zelf ook een beetje creatiever te kunnen worden. En om met konijnen om te kunnen gaan 😉

 3. cobi schreef:

  Ik ben wel een beetje nieuwschierig naar dit boekje. Ook ik hou van quotes die mij inspireren

 4. Joyce schreef:

  Ik ben zelf graag creatief bezig, maar heb hetzelfde als jou. Veel ideeën, te weinig tijd of krijg het niet uitgevoerd. Ben benieuwd naar het boekje dus doe graag mee.

 5. Debbie schreef:

  Ik doe graag mee! Zag laatst een Pippi Langkous quote “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. En ik wil daar meer naar toe. Door de dagelijkse beslommeringen zie ik vaak veel beperkingen…

 6. Nienke schreef:

  Ik was altijd heel creatief, maar nu ik 40 uur werk en thuis aan het verbouwen ben is het opgedroogd. Aangezien creatief bezig zijn altijd een grote uitlaadklep was, zou ik het heel graag weer oppakken zodra de nieuwe vloer er thuis inligt!

 7. Claudia schreef:

  Ik ben heel benieuwd hoe ik meer ruimte kan maken voor creativiteit. Dit zou ik graag willen leren.

 8. Anneliese de Waal schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd naar het boek, zou het boek heel graag willen lezen, heel erg benieuwd naar het boek.

  Groetjes Anneliese

 9. jacqueline de Waal schreef:

  Heerlijk uitdaging om van quotes te mogen genieten.

 10. Nelly schreef:

  doorbreek de routine en kijk eens anders naar de dingen…. dat spreekt me aan.

 11. Ine Josten schreef:

  Ik laat me graag uitdagen

 12. Anita te Gussinklo schreef:

  Lijkt me een inspirerend boekje.
  Ik ben graag creatief bezig.

 13. emmy schreef:

  Oh dit lijkt me boeiend, ik ben vooral benieuwd omdat het me wel prikkelt. Ik hoop dat ik creatief ben maar denk het niet altijd, misschien brengt dit boekje me wel op andere ideetjes … Oh en had ik al laten weten dat ik erg graag lees? 😀 spannend!

 14. Lise schreef:

  Dit lijkt me een leuk boekje, wat extra inspiratie om creatief bezig te zijn kan nooit kwaad!

 15. Leone schreef:

  het lijkt me heerlijk om weer wat creatiever te zijn. de stap om iets op te pakken lijkt steeds groter. ik wil iets met papier, plannen, inspirerende quotes, vastleggen voor later, maar het beginnen, dat lukt niet erg. ik hoop in dit boekje de inspiratie te vinden om toch weer mijn creativiteit te laten stromen

 16. Marilyn coene schreef:

  Ik zou heel graag dit boekje willen, ik ben zelf redelijk creatief maar net zoals veel mensen zit mijn hoofd vol met andere dingen en als ik dan creatieve ideeën nodig heb ……..kom ik op geen ideeën…….. en met kids die ook graag creatief zijn zou dit ideaal zijn

 17. Else-Marie schreef:

  Lijkt me een inspirerend boek! Ben heel erg benieuwd!

 18. Keijzer schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar de inhoud van het boekje.

 19. Charlotte schreef:

  Ben altijd graag creatief bezig geweest, de tijd van ontspannen “knutselen” was altijd een feest. Nu heb ik vaak mijn hoofd en handen vol, een beetje vergeten => hoe je maakt lol… Wanneer je jezelf wat kwijtraakt op een dag, vergeet te eindigen met een lach. Is geluk ook niet altijd binnen handbereik, dus na de avondafwas en de strijk. Zou ik graag met dit boek weer ervaren dat, creatief leven een ware schat. Van inspirerend en relaxt genot kan zijn, ja het lijkt me geweldig fijn. Om weer eens ouderwets mezelf te wezen, en alles over creativiteit te lezen. Weer in de creatieve flow te komen, daar ga ik nu over dagdromen. Hoop dat ik heb een vleugje geluk, dan kan mijn dag niet meer stuk!!!

 20. Grete Karina schreef:

  Ik zou mijn creativiteit graag wat meer ontwikkelen en ontdekken en loot heel graag mee!

 21. Oma Will schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit leuke boekje.
  Ik heb geen Facebook, maar volg op Bloglovin.
  IK doe graag mee en waag een kansje.

 22. lottie schreef:

  Creativiteit maakt de mens uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.