manga, leestip

Dit is dé leestip van mijn elfjarige

Als er één hier thuis dol is op lezen, is dat de oudste van elf jaar. Wanneer hij een boek helemaal het einde vind, wil hij daar ook meteen de hele serie van. Nu heeft iets nieuws ontdekt waar hij helemaal verslaafd aan is en dat is het lezen van Manga boeken. Maar wat is Manga en wat is er zo leuk aan?

Verslaafd aan lezen

Wanneer hij eenmaal aan het lezen is, heeft hij het boek binnen no-time uit. Hij heeft al heel wat boeken verslonden zoals Dog Man, Leven van een loser en meer die in zijn favoriete boeken top 5 staan. Hij heeft dus al een aardige mini bieb op zijn slaapkamer. Nu heeft hij onlangs iets ‘nieuws’ ontdekt en daar wil hij natuurlijk alle boeken van hebben voor zijn collectie. De hype en zijn leestip van dit moment zijn Manga en hij leest ze in het Engels, wat ik super knap vind!

manga

Wat zijn Manga boeken?

Manga zijn Japanse strips die gedrukt worden als weekblad op een soort krantenpapier. Je leest ze niet zoals je een normaal boek leest, maar van achter naar voren en van rechts naar links. De verhalen kunnen overal over gaan zoals school of science fiction.

Manga herken je aan de grote ogen van de personages en de puntharen. Er word veel gebruik gemaakt van beeldtaal zoals grote zweetdruppels of grote tranen.

leestip, manga boeken

Wat is er zo leuk aan?

Hoewel het lezen van gekleurde plaatjes voor kinderen juist zo leuk is, zijn de Manga die hij leest in zwart/wit, maar dat vind hij geen probleem. Hij vind de tekeningen super gaaf en de verhalen zijn grappig, spannend en heel fantasierijk. Bijzonder is dat je ze van achter naar voren leest en dat is natuurlijk extra cool.

Zijn eerste Manga scoorde hij op een rommelmarkt, maar die had hij binnen een dag uit. Er zat niks anders op dan naar de boekenwinkel te gaan en dus haalde hij zijn spaarpot leeg. Het boek wat hij kocht: ChainsawMan is zijn favoriet en is dan ook meteen helemaal uitgelezen. Uiteraard wil hij de hele serie en loopt de hele dag met zijn Manga boeken onder zijn arm door het huis.

Hij heeft dus weer een nieuw doel wanneer we naar een kringloop of rommelmarkt gaan en anders maar lekker shoppen bij een boekenwinkel.

 

Ken jij Manga en wat is jouw leestip ?

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 8 Comments
 1. Linda schrijft ' t op schreef:

  Ik ken de strip wel, mijn dertienjarige leest niet veel. Zelf vind ik het ook heerlijk om weg te duiken in een boek.

 2. Kristof schreef:

  Ik ken het zelf wel die strips maar mijn kinderen hebben ze eigenlijk nog nooit meegebracht. Raar eigenlijk nu ik het zo bekijk want op tv op of hu playstation moet dat toch zeker al een paar keer vorbijgekomen zijn.

 3. Jouvence schreef:

  Ik ken manga wel, maar lees er zelf niks van. Ik lees zelf ook graag boeken, als het een interessant boek is kan het binnen 2 dagen uit zijn.

 4. sandra schreef:

  Wat knap dat hij graag in het Engels leest! Ik heb weer wat bijgeleerd want had nog nooit van Manga gehoord! Het lijkt me voor ons niet zo evident om ze te lezen

 5. Tessa schreef:

  Wat een leuke leestips. Op die leeftijd las ik de Griezelbus en de boeken van RL Stine

 6. Amina schreef:

  Ik heb de manga versie gekocht van Marie Kondo hahahaha! Die is echt te schattig. De tekeningen zijn heel tof, maar wat leest hij enge dingen, brrrr 😂

 7. nicole orriens schreef:

  Wat een cadeautje, een kind dat dol is op lezen! Wat zal hij daar zijn hele leven nog plezier van gaan hebben! Mijn jongste zoon leest ook graag manga.

 8. Heidi schreef:

  Heel herkenbaar, mijn zoon die lees de ook steeds die boekjes.
  En zijn lezen ging er echt mee vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.