boekjes, voorlezen, verhaaltjes, slapen gaan

De favoriete boekjes van onze peuter

Van 22.01.2020 t/m 01.02.2020 zijn er de ‘Nationale Voorleesdagen’. Het doel van deze dagen is het voorlezen aan kinderen (die zelf nog niet kunnen lezen) te bevorderen. Zelf lees ik elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje voor aan de jongste twee en deze boekjes zijn de favoriet van onze peuter.

Een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan

Voorlezen aan je kindje is belangrijk, want het prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat en ontwikkelt het taalgevoel. De Nationale Voorleesdagen worden dan ook georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen.

Een verhaaltje voor het slapen gaan hoort bij het avondritueel, vind ik. Voorlezen vind ik erg leuk om te doen en met de stemmetjes die ik erbij maak vinden ze het alleen maar leuker én spannender. Brent heeft op zijn slaapkamer heel veel boekjes en zijn boekenmand puilt echt helemaal uit. De meeste boekjes ken ik al helemaal uit mijn hoofd. 

Boeken lezen op je telefoon

Wist je trouwens dat je ook boeken kan voorlezen op je telefoon? Voorlezen uit een echt boek heeft zeker wel mijn voorkeur, maar het kan ook heel handig zijn. Je hoef zo niet steeds nieuwe boekjes te kopen, waar je misschien wel helemaal geen ruimte meer voor hebt. Het is ook erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Dan neem je natuurlijk niet een hele stapel zware boeken mee en dan is een verhaaltje voorlezen of een luisterboek op je telefoon zeker een uitkomst.

Zo heeft de iPhone een standaard lees-app: iBooks. Heb je geen iPhone? Voor Android is er helaas geen standaard app, maar er zijn genoeg gratis en betaalde apps te downloaden zoals bijvoorbeeld:

  1. Kobo Books.
  2. Kindle.
  3. Little Stories. Dit is in het Engels, maar je kan je eigen stemgeluid opnemen en afspelen erg leuk.
  4. Storytel.

Het lezen en downloaden van e-books verbruikt niet veel van je internetbundel, maar ga je voor een luisterboek is het wel verstandig om even op te letten, want voor je het weet is je internetbundel een stuk lichter. Je kan trouwens ook boeken downloaden en offline luisteren. Let er dan wel op dat je bent verbonden met wifi anders gaat het je nog aardig wat geld kosten. Met een Sim Only abonnement van Simyo kun je zelf je bundels maandelijks gratis naar boven of beneden aanpassen wat zeker in dit soort gevallen de perfecte uitkomst is. Hier kan je de abonnementen van verschillende providers voor Sim Only vergelijken en vind zo het ideale telefoonabonnement dat bij je past.

De favoriete boekjes

Brent luistert graag naar verhaaltjes en hij zoekt zelf in zijn boekenmand welk boekje ik mag voorlezen. Soms pakt hij de hele week hetzelfde boekje, omdat hij het zo leuk vind. De favoriete boekjes van Brent op dit moment zijn:

  • Rupsje Nooitgenoeg.
  • Borre. Deze boekjes heb ik voorgelezen aan alle drie de jongens en ze blijven leuk.
  • Gegeven is gegeven. Gaat over een konijn genaamd Simon die met zijn auto’s gaat spelen bij zijn vriendje Ferdinand. Zijn vriendje heeft een mooie rode auto die Simon eigenlijk ook wel wil hebben. Gelukkig wil Ferdinand wel ruilen, maar dan krijgt Simon toch spijt en bedenkt een slim plannetje. Het boek heeft een grappig einde waar alle kinderen om moeten lachen (iets met snot).
  • Kleine muis zoekt een huis. Een leuk verhaaltje over een muis die een huisje zoekt voor hem en zijn appel.
  • Jakob und Charly. Dit boekje kocht ik ooit eens bij Lidl, omdat Brent poesjes zo leuk vind. Het boekje vind hij zo leuk, omdat je met je vinger het poesje kan laten bewegen en dat vind hij ontzettend grappig.

boekjes, verhaaltje

Wie leest er bij jouw thuis meestal een verhaaltje voor, voor het slapen gaan?

Lees ook:

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.