sieradenschaaltje, moederdag cadeau

Sieradenschaaltje maken voor Moederdag

Het is bijna Moederdag en hoe leuk zijn dan de zelfgemaakte cadeautjes? Dit Moederdag cadeau is niet alleen mooi, het is ook nog eens heel functioneel! In dit artikel laten we je zien hoe je van een schelp een uniek sieradenschaaltje maakt.

Moederdag cadeau; maak een sieradenschaaltje

Om je sieraden ’s avonds voor het slapen gaan op te bergen is een sieradenschaaltje dé perfecte plek. Hoe leuk is het dan om zelf een sieradenschaaltje te maken en te geven als Moederdag cadeau. Zo berg jij je sieraden op een unieke manier op en het staat ook nog eens leuk op de toilettafel of je nachtkastje!

Benodigdheden

  • Schelp
  • Mod podge
  • Kwast
  • Servetten
  • Verf, nagellak of poscastiften

Van Schelp tot sieradenschaaltje

Voor schelpen kun je terecht bij Action. Soms vind je ze ook bij een kringloop waar wij ze hebben gescoord of gebruik een schelp die je ooit op het strand hebt gevonden. De schelpen die wij gebruiken zijn ongeveer 10 cm bij 12 cm.

schelp, schelpen

De binnenkant van de schelp bekleed je met een servet. Zoek servetten met leuke printjes zoals bloemen, hartjes, vogeltjes of vlinders. Haal het servet uit elkaar totdat je nog één dun velletje hebt.

Met een kwast breng je wat mod podge aan, aan de binnenkant van de schelp. Leg daarin het servet en strijk het met je vinger voorzichtig glad. Als het droog is breng je op het servet nog een laag mod podge aan. Zo is het servet goed beschermd en kan het niet meer scheuren. Laat het nu goed drogen.

schelpen, moederdag cadeau

moederdag cadeau

sieradenschaaltje

sieradenschaaltje

Als finishing touch breng je aan de rand van de schelp een mooi sierrandje aan. Dit kan je doen met een poscastift, verf of met (goudkleurige) nagellak zoals wij hebben gedaan. Laat het goed drogen en klaar je is prachtige Moederdag cadeau.

sieradenschaaltje

Sieradenschaaltje

moederdag cadeau, sieradenschaaltje, schelp

Moederdag cadeau, schelp, sieradenschaaltje

Meer leuke Moederdag cadeau ideeën

Bloemen zijn altijd leuk om te geven, maar je kan er ook hele mooie dingen mee maken zoals bijvoorbeeld een mobiel van gedroogde bloemen, erg leuk om buiten op te hangen. Of  lijst je (zelfgeplukte) bloemen in. Op deze manier kun je nog heel lang genieten van je mooie bloemen.

Wist je dat je van schelpen nog meer leuke dingen kan maken zoals deze souvenirtjes. Ideeën genoeg om jouw moeder te verassen met een uniek zelfgemaakt cadeau!

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.