bloemen, zelfgeplukte, knutselen, moederdag, cadeau

Zo bewaar jij je bloemen voor Moederdag

Niks is leuker dan de zelfgemaakte cadeautjes voor Moederdag. Het zelfgeplukte bosje bloemen die je van je kindje krijgt zou je wel eeuwig willen bewaren en op deze manier blijven ze jarenlang goed. 

Cadeautjes maken

Als het Vaderdag is ga ik samen met de kinderen iets maken. Zo hebben we al eens een sleutelhanger gemaakt en een kopje versierd. Nick is nooit zo creatief bezig met de jongens en op school maken ze helaas ook niets. Vorig jaar maakte Deon trouwens wel een cadeau, maar de manier waarop ik het gebruik vind hij minder leuk, dus vind hij het een stom Moederdag cadeau.

Zelfgeplukte bloemen

Bloemen geven is altijd goed en helemaal leuk als het een zelfgeplukt bosje van je kindje is. Bloemen plukken de jongens geregeld voor mij en dat vind ik zo lief! Een mooi boeketje met paardenbloemen, madeliefjes en andere gekleurde bloemen die ze vinden in het gras of stiekem uit eigen tuin. Helaas blijven die zelfgeplukte bloemen nooit zo lang mooi op een vaasje, maar als je ze gaat drogen én inlijsten kun je er wel heel lang van genieten. Hét leukste Moederdag cadeau!

Benodigdheden

  • Glazen lijstjes (kringloop)
  • Bloemen
  • Lijmpistool
  • Washi tape

Plat drogen

Laat de bloemen plat drogen. Wij hebben ze tussen een bloemenpers laten drogen, maar je kan ze natuurlijk ook tussen een boek leggen. Als de bloemen goed gedroogd zijn kun je ze inlijsten.

Inlijsten

Leg de bloemen op de glazenplaat, lijm de randen en leg de andere glazenplaat er bovenop. Om het er nog vrolijker uit te laten zien hebben we washi tape om de randen geplakt. Zo blijven de bloemen jarenlang goed!

bloemen, moederdag, drogen

Wil je meer inspiratie om zelf het leukste Moederdag cadeau te maken? Neem eens een kijkje bij Melanie van BMelloW. Zij laat zien hoe je tassels oorbellen kunt maken. Natascha van Mama Duizendpoot laat zien hoe je je gezin in silhouetten maakt en bij Ilse van Kreanimo vind je nog meer leuke diy projecten. Volop inspiratie dus om aan de slag te gaan!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.