snoepen, kinderen

6x Mijn kleuter en snoep

Roep het woord snoep en alle kinderen staan meteen voor je neus. Logisch ook, want er is niks lekkerder dan snoepen. Sten is de grootste snoepkont hier thuis en droomt er volgens mij ook van. Van onbeperkt snoepen in de drogist tot hondenkoekjes, niks is voor hem te gek. 

Snoepen

Het meeste snoep bevat erg veel suiker. Het is slecht voor je tanden en je wordt er dik van, maar het is wel ontzettend lekker! Wanneer je snoept komt het stofje dopamine vrij in je hersenen en dit zorgt ervoor dat je meer wilt.

Spinazie a la smarties

Zo heeft hij ooit eens stiekem smarties in de spinazie gegooid en keek verbaasd naar zijn bord toen ik het serveerde zonder smarties. De smarties moesten erbij en smakeloos keken wij toe. Sten vond het héérlijk en had nog nooit zo lekker gegeten!

snoep, snoepen

Hondenkoekjes

Kinderen zijn dol op snoep en wat is er nou mooier als het snoep gewoon voor het grijpen ligt, gratis nog wel! Sten zag een grote bak vol met lekkere koekjes buiten voor de winkel liggen, maar wist niet dat dit eigenlijk niet voor kinderen bedoeld is. Eerlijk is eerlijk ze zien er best smakelijk uit.

batboy, mamablog, onbeperkt snoepen, streken van een peuter

Toch smaakten de hondenkoekjes erg goed volgens Sten en pakte er stiekem nog eentje. Gelukkig kreeg hij er geen dorst van 😉 . 

peuter van 3 jaar, snoepen

Gratis snoep

Snoep en kinderen dat is wat. Helemaal als er bakken vol met snoep voor je neus staan, zoals bij een drogist en óók nog voor het grijpen. Even niet opletten en je ziet je kindje met dikke hamsterwangen vrolijk naast je staan. Het personeel kon er de lol niet van in zien.

Stiekem snoepen

Je hoeft maar even uit het zicht te zijn en ze rennen zo naar de keuken opzoek naar de snoeptrommel. Sten had hier een handje van en zat ’s morgens lekker te smikkelen van chocolade. Deon betrapte ik een keer toen hij dacht dat er niemand in de buurt was en keek uitgebreid in de grote lade opzoek naar iets lekkers. De snoeptrommel staat nu bovenin de kast.

De 5 seconden regel

Gevallen eten wat minder dan vijf seconden op de grond heeft gelegen zou nog niet besmet zijn met bacteriën. Uit onderzoek is echter gebleken dat gevallen voedsel direct besmet is en dat de vijf seconden regel geen verschil maakt. Vijf seconden of niet, snoep dat op de grond is gevallen wordt direct opgepakt en natuurlijk opgegeten.

Zelf ben ik hier niet zo’n voorstander van en heb liever dat het niet wordt opgegeten. Ligt er natuurlijk ook een beetje aan waar het is, want thuis op de grond kun je het wel pakken vind ik.

Oud snoep

Sten vond ooit eens een verloren snoepje die in de speelgoedkist terecht is gekomen. Vol trots liet hij het zien en stak het in zijn mond met grote afschuw en kokhalsneigingen van zijn grote broer. Soms heeft hij ook nog wel eens mazzel in de auto, want het kan voorkomen dat er ergens tussen of onder de stoel een verloren gummibeertje ligt en voordat je er iets van kan zeggen heeft hij het al doorgeslikt.

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.