onbeperkt snoepen, snoepjes, batboy, snoepen, kinderen, snoep

Onbeperkt snoepen

Kinderen en snoep. Als mijn kinderen alleen al het woord horen loopt het water ze al in de mond. Het maakt niet zo veel uit welk snoep, ze vinden (bijna) alles lekker! Maar wat als er bakken vol met snoep binnen handbereik staan waar je niet mag aankomen. Kunnen ze daar vanaf blijven of gaan ze onbeperkt snoepen?

Winkelen

We waren even bij Etos en ik kon daar heerlijk rustig kijken, want er stond voor de kinderen een speeltafel en daar konden ze zich mooi vermaken.

Ik hield ze natuurlijk wel steeds in de gaten, maar ze zaten nog netjes aan het tafeltje met elkaar te spelen. Ik vind het wel fijn dat ze in deze winkel ook aan de kinderen denken. Kinderen vinden winkelen (meestal) toch niks aan en dan worden ze vervelend en zo kan je niet rustig winkelen. Maar dit is ideaal en kon ik eens rustig kijken.

Onbeperkt snoepen

Toen ik klaar was stonden Deon en Sten ‘opeens’ bij mij in de buurt en had Sten iets in zijn mond (dat heb je ervan als je even niet oplet). Hij zag namelijk de grote bakken schepsnoep en pakte er ‘gewoon’ wat.

Ik haalde het natuurlijk uit zijn mond en vertelde hem dat het niet mocht, omdat het van de winkel is. Een kindje van 2 ziet bakken vol met snoep staan en hij denkt dat hij dat ‘gewoon’ kan pakken.

Niet blij

Achter de kassa stonden 3 dames en één dame keek wel heel chagrijnig! Ik vroeg of ik het snoep zelf moest afwegen of dat dat bij de kassa gebeurde. Ze hield haar hand op (zodat ik de snoepjes aan haar kon geven) en zei op een beetje een onvriendelijke toon ”Dat doen wij hier”.

Ik gaf de snoepjes af en bedacht dat ik toch nog iets was vergeten dus liep ik even terug. Toen ik wilde afrekenen mocht dat bij haar collega, maar ze zei er nog wel even duidelijk bij dat de snoepjes ook betaald moesten worden (wat ik natuurlijk ook wel van plan was).

Op de foto zie je dat hij net zijn tanden erin heeft gezet, maar ik was er nog net ‘op tijd’ bij.

etos, snoepjes, batboy, snoepen, kinderen, snoep, onbeperkt snoepen

De rekening van de snoepjes was € 0,15 (de schade viel mee 😉 ). Ik heb ze natuurlijk niet gegeven en ze zitten nog in het zakje. Anders denkt hij dat hij het de volgende keer zo weer kan pakken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ik kreeg ze wel netjes in een zakje mee met een plakbandje! Ze zal wel gedacht hebben “Die snoepjes krijgt hij niet”.

snoep, batboy, etos, kinderen, snoepen, onbeperkt snoepen

De ‘gestolen’ buit

Heeft/hebben jouw kind(eren) weleens zoiets gedaan? 

Lees ook:

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 10 Comments
 1. Charel schreef:

  Nouja ik vind echt dat ze belachelijk gereageerd hebben hoor! Zoiets kan toch gebeuren je bent er al snel bij vind ik haha! Logisch toch dat kinderen dat denken! Ze zullen zelf wel niks met kinderen gehad hebben. Ik had namelijk echt gelachen als ik zoiets gezien had hoor, is toch ook wel ergens schattig!

 2. Nicole schreef:

  Wat een rare reactie van de kassa vrouw. Maar vind dat je heel goed gereageerd hebt!

 3. Dewi schreef:

  Ja mijn kids hebben dat toen ze zo klein waren ook weleens gedaan. Dat gebeurd gewoon, vind je gek als ze zulke bakken in een winkel zien, dat begrijpen ze niet en tuurlijk het mag niet en dat vertel je ze ook, daarna doen ze het niet meer. Ik vind dat ze wel wat overdreven reageerde bij de Etos.

 4. Merel schreef:

  Chagrijnig mens, had zeker haar dag niet.. Is niks geks aan in elk geval, voor kinderen is zo’n bak vol snoep natuurlijk één groot feest haha. Netjes opgelost!

 5. Volgmama schreef:

  Dat heb ik vroeger zelfs eens gedaan vertelde mijn moeder mij. Hahha. Kleine kinderen weten dat toch niet. Moeten ze de bakjes maar wat hoger zetten zodat kleine kinderen er niet bij kunnen komen.

 6. Kidzblogger.nl schreef:

  De reactie is echt belachelijk! De snoepbakken staan er toch ook zo… Kinderen zien dat niet. Mijn kinderen hebben ook wel eens een snoepje gepikt!

 7. Linda schreef:

  Ik en mijn broertjes wel, toen we een jaar of 7 waren. Op de een of andere manier hadden wij bedacht dat de snoepjes die buiten de bakken bij de AH waren gevallen en op het richeltje lagen toch niet meer verkocht werden. Dus eigenlijk ruimde we ze voor de AH op… in onze zakken. Mijn arme ouders kregen een rolberoerte toen ze onze gevulde jaszakken zagen 😂

  Nu ik erover nadenk, mijn jongste liep laatst kalmpjes naar de kassa in de supermarkt en begon op zijn dooie gemak een kindersurprise ei uit te pakken. Die heb ik toen ook maar afgerekend 😉

 8. Mirjam schreef:

  Wat een rare reactie.. kan gebeuren toch! En je zei er ook gewoon wat van!

 9. Leonie van Mil schreef:

  Die reactie van die mevrouw achter de kassa vind ik wel erg onaardig. Ik heb zelf bij de Etos gewerkt en het ook wel eens meegemaakt. Die 15 cent worden ze echt niet arm van. En een kind van 2 kun je het toch niet kwalijk nemen. Het staat nou eenmaal op ooghoogte van die kinderen. Uitleggen moet toch voldoende zijn, zou je zeggen. En dat had je gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.