speelgoed, mamablog, batboy

Speelgoed bewaren of weggeven?

Speelgoed bewaren of weggeven? Wat doe jij met het speelgoed van je kinderen als ze er niet meer mee spelen? Gooi je het weg, breng je het naar de kringloop, geef je het aan iemand die het goed kan gebruiken of bewaar je het?

Heel veel speelgoed

Kinderspeelgoed, het hele huis ligt er vol mee van boven tot onder! Ik heb altijd gezegd dat ik niet zoveel speelgoed in huis wil hebben. Gewoon een paar dingen en thats it, maar in de praktijk is het toch niet helemaal gelukt.

”Ik denk altijd: ” Dit kan nog wel van pas komen”.

Speelgoed bewaren

Ok, ik geef het toe het is misschien ook een beetje mijn eigen schuld. Ik ben heel erg van het speelgoed bewaren en kan moeilijk ergens afstand van doen. Ik denk altijd: ”Dit kan nog wel van pas komen”. Ooit heb ik wel eens iets weggegeven en later had ik er spijt van of ik kon het achteraf toch nog zelf gebruiken. Vandaar dat ik dus (bijna) nooit meer iets weg doe en gewoon bewaar. Zo heb ik bijvoorbeeld nog speelgoed van 20 jaar geleden waar mijn kinderen nu ook mee spelen en dan denk ik weer: ”Ja, dat is maar goed dat ik het heb bewaard”. Je hoeft het maar te vragen en ik heb het vast wel ergens in de kelder liggen.

Maar ik was het wel een keertje zat ( en Nick trouwens ook ) al die ‘rommel’ dus ben ik maar eens mijn spullen gaan uitzoeken en als het iets is waar ik echt niks meer mee heb dan breng ik het of naar de kringloop of ik verkoop het. En zo is het al heel wat minder geworden (al kan je het niet zo zien als je in de kelder bent ).

”Van doosjes tot kleine friemel dingen”.

Naar de kringloop of verkopen

Deon heeft er ook een handje van ( zal hij wel van mij hebben 😉 ). Hij wil ook altijd alles bewaren. Van doosjes tot kleine friemel dingen, zelfs als het kapot is wil hij er geen afstand van doen en moet het gemaakt worden. Maar kapot is kapot zeg ik altijd en dan gooi ik het gewoon weg.

De speelgoedkist staat in de woonkamer, maar eigenlijk zit er niks soeps tussen. Ze hebben er al zo vaak en lang mee gespeeld. Als ik dan voorstel om wat naar de kringloop te brengen zoekt hij dingen uit dat ik beter meteen in de prullenbak kan gooien. Ik heb het wel eens uitgezocht als Deon er niet bij was en het toen naar de kringloop gebracht. Meestal mist hij het niet eens en als hij dan ergens naar vraagt zeg ik dat het kapot was of dat ik ook niet weet waar het is.

Er komt steeds meer bij

Er komt ook steeds meer bij door bijvoorbeeld verjaardagen of rommelmarkt. Het is ook lastig om nog iets te geven voor de verjaardag, omdat we drie jongens hebben en het meeste al hebben. Dus zo stapelt het speelgoed zich steeds weer meer op en waar laat ik het allemaal? Ik wil het graag ook nog vaak bewaren, want na Deon zijn er nog twee jongens die daar dan ook weer mee kunnen spelen.

Gelukkig hebben we een grote kelder en kan ik nu wel eerder ergens afstand van doen. Als Brent 4 is ga ik wel met hun ‘oude’ speelgoed op de rommelmarkt staan of zal ik het bewaren voor mijn kleinkinderen?

Wat doe jij met speelgoed van je kind(eren) ?

Lees ook:

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 12 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Ik zou een deel bewaren en een deel wegdoen. Als moeder van 3 kinderen weet ik hoeveel speelgoed je kunt hebben haha. Maar gooi kapot speelgoed weg, en ruim eens per maand de speelgoedbak op. Ook leuk om verschillende bakken te maken er 1 in de kamer te zetten en de rest in de kelder en dan om de 3 weken wisselen dan is oud speelgoed opeens weer helemaal leuk! Succes!

  • Batboy schreef:

   Ja dat doe ik ook vaak het speelgoed omwisselen… maar ik heb het al zo vaak omgewisseld dat het niet meer ‘nieuw’ is…

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Sommige klassiekers als lego en duplo bewaar ik voor eventuele kleinkinderen. Veel ander spul doe ik naar de kringloop.

 3. Mary-Lou schreef:

  Ik heb, behalve kapot spul, nog nooit wat weggedaan. Op zolder in dozen op het moment. Ooit zal ik ook afscheid moeten nemen. Maar ja… misschien krijg ik ooit nog een meisje. En zo blijft het zich opstapelen.

 4. Birgit schreef:

  Hahaha, dit is zo enorm herkenbaar! Eigenlijk had je afgelopen koningsdag op de markt moeten gaan zitten 😉

  Sommige dingen (zoals lego e.d.) is leuk om te bewaren voor later.

 5. Ik heb erg veel weggedaan (Marie Kondo gelezen).

  Maar sommige dingen kan je niet wegdoen natuurlijk, te emotioneel verbonden met…

  Wij hadden gewoon te veel! En dat is NIET goed.

 6. […] schreef al eens over Speelgoed bewaren of weggeven, maar wie wat bewaard heeft wel wat […]

 7. […] schreef al eens een blog Speelgoed bewaren of weggeven, maar wanneer er speelgoed kapot is gaat het meestal de vuilnisbak in. Ik zeg meestal, want soms […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.