dingen bewaren

Dingen die ik bewaar, maar een ander zou weggooien

Dingen bewaren, sparen, verzamelen, ik ben er dol op! En dan heb ik het over dingen die veel mensen gewoon weggooien of het nut er niet van inzien om te bewaren. Op zich ook wel logisch, want soms denk je; ”Waarom bewaar ik het?”. Maar goed, ik heb nu eenmaal zo’n tik en jij misschien ook wel? Wat bewaar jij graag of misschien herken je je wel in één van deze bewaar dingen?

Dingen bewaren

Weggooien is zonde en dat kan altijd nog. ”Wie wat bewaart, heeft wat”, word altijd gezegd en zo denk ik er ook over. Het gevolg is misschien wel heel veel rommel lades, maar als ik het dan toch eens in mijn hoofd haal om het weg te gooien, heb ik naderhand spijt. Dan denk ik vaak: ”Zie ik had het toch moeten bewaren.

Lees ook: Mijn 11 rare gewoontes.

Ik bewaar echt heel veel, maar het onderstaande lijstje gaat over dingen bewaren die eigenlijk afval zijn, maar niet in mijn ogen. Gewoon rommel dingetjes, zonder waarde, maar toch altijd van pas kunnen komen.

Spulletjes die ik bewaar

Broodclips

Je kent ze wel, die witte plastic broodclips. Is het brood op, dan bewaar ik de broodclips. Ze kunnen altijd van pas komen mocht je eens brood kopen die vast gemaakt zijn met zo’n irritant plakkertje of zo’n andere stugge clip. Voor andere doeleinden zijn ze ook handig hoor, bijvoorbeeld als je een snoepzakje wilt maken voor je kinderen wanneer ze op schoolreisje gaan. Een knoop krijgen ze niet los, dus dan is zo’n broodclip ideaal! Onderhand kan ik wel tig scholen blij maken met zo’n handige sluitclip, maar dat doet er niet toe 🙂

Plastic zakjes

Ik bewaar de plastic zakken waar het brood in heeft gezeten. Handig wanneer je een plastic zakje nodig hebt. Voor allerlei doeleinden te gebruiken natuurlijk én goed voor het milieu! Plastic zakken kopen is voor mij dus niet meer nodig.

Lintjes

Lintjes die in kleding zitten om ze op te hangen. Sommigen laten ze zitten, maar die floepen er altijd uit en dat staat niet. Uitknippen dus! Zonde om de lintjes weg te gooien, want deze satijnen lintjes kun je gebruiken om bijvoorbeeld cadeautjes in te pakken of om mee te knutselen.

Dozen

Doosjes, groot of klein, ze zijn gewoon handig om te bewaren. Wil je een cadeautje inpakken, oud papier bewaren om aan de straat te zetten, iets versturen of spullen naar de kringloop brengen dan heb je vaak een doos(je) nodig. Altijd bewaar ik ze, want die komen echt altijd van pas.

Bubbeltjes plastic

Wanneer je iets wilt versturen wat breekbaar is, verpak je het in bubbeltjes plastic. Kopen kan natuurlijk ook, maar, ik heb onderhand al genoeg verzamelt. Weer goed voor het milieu en zeker handig om te hergebruiken.

Conserven blikken en lege wc rollen

Denk nou niet meteen dat ik een hele schuur vol heb met lege wc rollen en conservenblikken, want dat is echt niet het geval hoor.

Menig persoon gooit ze meteen weg, maar weet je dat die dingen ideaal zijn om mee te knutselen? Lege conserven blikken zijn bijvoorbeeld ideaal als pennenbakjes of om verfkwasten in te bewaren en met lege wc rollen zijn zoveel leuke dingen te knutselen! Tja, ik hoor je denken, dan kan je elk soort afvalmateriaal wel bewaren om ooit eens mee te knutselen. Klopt, maar soms moet je toch keuzes maken. Ondertussen heb ik wel even een break ingelast, want we zijn wel even verzadigd.

Soms twijfel ik bij lege eierdozen. Zal ik ze weggooien of bewaren? Voor de zekerheid bewaar ik er dan toch maar een paar. Een lege eierdoos fungeert bijvoorbeeld prima als zaaibakje. En weetje, je kunt de eierdoos zo in de tuin planten, want het word gewoon door de bodem opgenomen en verwerkt! Handig wanneer je bijvoorbeeld een moestuintje wilt beginnen.

Wie wat bewaart heeft wat

Mijn jongens hebben het van mij overgenomen: dingen bewaren. Dan zeg ik vaak: ”Waarom bewaar je dat in godsnaam?” De jongste heb ik al een halt toegeroepen met lege wc rollen. Wat dacht je van lege drinkblikjes waar soms een leuke afbeelding op staat, maar geen statiegeld? En wat moet je in hemelsnaam met een schelp waar je bij een wok restaurant uit hebt gegeten of een kroondopje met een smiley? Ik heb geen flauw idee, maar I don’t blame the guys, ik heb ze dit voorbeeld gegeven en die broodclips vinden zij maar stom.

 

Welke dingen bewaar jij, wat een ander misschien direct zou weggooien?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. Tessa schreef:

  Herkenbaar artikel! Ik bewaar alle labels van alle designer tassen en kleding die ik koop. Ook bewaar ik de kartonnen dozen waar de make up in zit

 2. Heidi schreef:

  haha, ik ken het.
  Ik zou alles willen bewaren,.
  Heb ik al van kind af aan, eenmaal ik op kamp was.
  Gooide mijn moeder alles weg, en dan kwam ik thuis en was ik zo kwaad.
  Want met sommige dingen kan je echt wel nog gebruiken.

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Ik bewaar weinig, daarentegen bewaard mijn man alles van stofzuigerslang tot zadel van een fiets, stel dat ik het nog kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.