sprookjes, tandenfee, Sinterklaas

Hoe vertel je je kindje dat sprookjes niet bestaan?

Sinterklaas, de Kerstman, de tandenfee en de paashaas ze bestaan niet, maar hoe en wanneer vertel je je kindje dat deze sprookjes helemaal niet bestaan? Gelukkig kwam Deon zelf met de vraag en gaf daarbij ook al het antwoord. Ik ben meteen eerlijk geweest, maar toch legt hij zijn tandje onder zijn kussen.

Sprookjes bestaan niet

Ik vind het juist leuk om te doen alsof sprookjes wel bestaan. De Kerstman en Sinterklaas die cadeautjes komen brengen. De paashaas die heerlijke chocolade eieren verstopt en de tandenfee die een muntje onder je kussen legt in ruil voor je melktandje. Dit laatste wilde ik eigenlijk helemaal niet aan beginnen, maar de jongens hadden dit gezien bij Peppa Big en ach ik heb het gewoon meegespeeld.

De tandenfee

Nu hij de stoere zeven jarige jongen is hoeft hij er van mij niet meer in te geloven en volgens mij doet hij dit ook al niet meer. Ik wilde het hem nog niet vertellen, want misschien komt hij er zelf wel mee en dat deed hij ook.

Zijn tand was eruit en hij besloot dit onder zijn kussen te leggen. ”Mama, vertel eens. De tandenfee bestaat helemaal niet hè, dat ben jij gewoon toch?”. Ik keek hem aan en twijfelde nog even of ik het wel zou zeggen, maar zei uiteindelijk: ”Ja, dat klopt Deon. Dat is gewoon een sprookje. De tandenfee bestaat niet. We zoeken een mooi doosje waar we hem in kunnen bewaren”. 

Opeens ging hij naar boven en was druk bezig met papier en stiften. Toen het tijd was om naar bed te gaan liet hij me zien wat hij had gemaakt: een briefje voor de tandenfee! Wil hij het nu niet horen of heeft hij me niet gehoord? Ik dacht te hebben vertelt dat ze helemaal niet bestaat? Op het briefje schreef hij iets voor de tandenfee en daarbij lag ook een briefje waar de tandenfee zelf iets op kon schrijven. Uiteraard lag zijn melktandje ook onder het kussen, want dat muntje wil hij maar al te graag.

Geldwolf

Eigenlijk was ik een beetje flabbergasted, want wie houd wie hier nu voor de gek? Ik vertelde het aan Nick en aan hem had Deon vertelt. ”Mama is de tandenfee, maar toch leg ik mijn tand onder mijn kussen anders krijg ik ook geen muntje”. 

Dit slimme mannetje heeft al zijn spaargeld uitgegeven aan een Slappy pop. Nu zijn spaarpot leeg is moet daar snel weer geld in komen en dat kan dus op deze manier. Hij laat mij geloven dat hij nog gelooft in de tandenfee terwijl ik hem gewoon de waarheid heb vertelt. Kun je zien wat hij allemaal wel niet doet voor een mooi glimmend muntje.

Ik vind het helemaal goed hoor en speel gewoon het spelletje mee. Deze tandenfee zal een briefje terug schrijven en legt een muntje onder zijn kussen in ruil voor zijn tandje. Ik doe gewoon net alsof ik gek ben.

 

Met welke leeftijd heb jij je kindje vertelt dat Sinterklaas niet bestaat? Vertel jij je kindje ook andere sprookjes?

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.