mamablog, batboy, tandenfee

Zo speel je voor tandenfee

”Ik heb een wiebeltand mama”, zei Deon en niet veel later had hij een gat in zijn mond. Hij bekeek zichzelf nog eens even goed in de spiegel, eigenlijk vind hij het wel cool. ”Vanavond leg ik hem onder mijn kussen en dan komt de tandenfee, toch mama?”. 

Een wiebeltand

Rond de leeftijd van 6 jaar gaat je kindje wisselen. Als eerste zijn de centrale snijtanden aan de beurt.

Deon vertelde dat hij een wiebeltand had en dat vond hij best spannend. Hij kon er niet vanaf blijven en zat er de hele dag aan. Eten wilde hij niet, want dat deed zeer. ”Als je je brood nu opeet gaat je tand er misschien wel uit, maar pas op dat je hem niet doorslikt!”.

Hij nam een hap en niet veel later kwam hij met zijn tandje in zijn hand naar me toe. Met een gat in zijn mond lachte hij, wat een gek gezicht was dat!

tandenfee, mamablog, batboy

Voor tandenfee spelen

Ik heb ze nooit verteld over de tandenfee en was ook eigenlijk niet van plan om voor tandenfee te spelen, maar in het boekje van Peppa komt ze wel dus moet de tandenfee hier ook komen, toch?

”Vanavond leg ik hem onder mijn kussen en dan krijg ik een muntje, toch mama?”. Ik heb maar ja gezegd, anders vond ik het zo sneu. Hoe ik zijn melktandje in het donker onder zijn kussen stiekem weg moest halen bedacht ik later wel.

Het was een beter plan om zijn melktandje op zijn nachtkastje te leggen, maar volgens Deon moest het onder het kussen. Ik zag mezelf al in het donker met mijn hand onder het kussen voelen opzoek naar het tandje. Dat leek mij niet zo’n goed idee dus probeerde ik hem ervan te overtuigen om het op zijn nachtkastje te leggen. Gelukkig stemde hij ermee in.

Voor tandenfee spelen

Je kan het natuurlijk nóg leuker en spannender maken als je voor tandenfee wilt spelen:

  • Koop glitterpoeder en strooi daarvan wat op het kussen en nachtkastje. Met de voetjes van een (Barbie)pop maak je voetstapjes in de poeder en zo lijkt het net alsof ze er echt is geweest (maar dan moet het natuurlijk niet donker zijn 😉 )
  • Maak een klein kaartje en leg dat erbij. Een écht kaartje van de tandenfee, hoe leuk is dat!

In plaats van geld kun je er ook een cadeautje neerleggen zoals bijvoorbeeld een tandendoosje . Hier kunnen de volgende melktandjes dan in bewaard worden en hoef je niet meer voor tandenfee te spelen.

Het tandendoosje van Maileg is trouwens super cute!

Is de tandenfee al geweest?

Rond de klok van 22:30 uur ging ik naar boven. Ik nam een klein blikken tandendoosje mee en stopte er 10 cent in.

mamablog, batboy, tandenfee

Toen ik de deur opende kraakte de deur enorm en Deon zat rechtop in bed. Met zijn zaklamp scheen hij naar de deur. ”Wat doe je mama?”. ”Ik wilde even kijken of je al sliep”, zei ik.

”Is de tandenfee al geweest?” en met zijn zaklamp scheen hij op het nachtkastje. Nee zijn tandje lag er nog. Ik verliet de slaapkamer, maar sloot de deur niet helemaal, want ik ging voor poging twee.

Een hele poos heb ik achter de deur staan wachten, maar ja zal hij snel in slaap vallen of gaat hij wachten op de tandenfee?

Poging twee

Door de kier zag ik dat hij nog rechtop zat en met zijn zaklamp scheen. Mijn blote voeten maakten lawaai op het laminaat en besloot om eerst maar sokken aan te doen.

De zaklamp bleef maar schijnen en ik opende de deur. ”Kun je niet slapen?”, vroeg ik. ”Nee, ik hoor iets onder mijn bed”. Ik pakte zijn zaklamp en scheen onder het bed. Niks te zien. Nu was mijn kans om zijn melktandje te pakken en heel voorzichtig het doosje er neer te leggen. Dit moest trouwens ook heel voorzichtig, want het muntje maakte ook lawaai in het blikken doosje.

Het was gelukt, maar nu moest ik de zaklamp nog zien kwijt te raken, want als hij straks weer zou gaan schijnen zag hij het doosje al en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

”Geef je zaklamp maar hier anders kun je niet slapen” en ik legde hem op de vensterbank.

Iets speciaals

Natuurlijk was Deon voor dag en dauw wakker. Hij was helemaal blij met het geld en zijn doosje. ”Ik heb de tandenfee niet gezien mama”, zei hij met een ietwat beteuterd gezicht.

Nu zat hij weer met zijn hand in zijn mond. ”Ik heb weer een wiebeltand”, zei Deon, maar of ik nog een keer voor tandenfee ga spelen weet ik niet.

Wel ga ik iets heel speciaals doen met zijn melktandje, wat dat is laat ik binnenkort zien.

Speel jij thuis voor tandenfee en wat doe jij met de melktandjes?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.