ouderavond, mamablog, batboy

Spelletjes tijdens een ouderavond

Een ouderavond is een bijeenkomst op de school van je kindje. De bedoeling hiervan is dat het nuttig is voor de school, leraar, kind en ouders. In Duitsland hebben ze hier een heel ander beeld van en ik ben blij dat Nick is gegaan, want dit is totaal niks voor mij.

Ouderavond

Een ouderavond in Duitsland (althans bij ons in het dorp) gaat er heel anders aan toe dan in Nederland. Hier neemt iedereen ‘vingerfood’ mee en je bent zeker een paar uur onder de pannen.

Dit keer was er een ouderavond van Sten op de Kindergarten. Ik kon niet mee, want ik bleef thuis bij de kinderen.

Wanneer er een ouderavond is maken alle ouders hapjes. Dit mag van alles zijn, van kaas tot cakejes. Ik maakte voor deze gelegenheid wraps en stuurde Nick met een schaal naar school.

ouderavond, mamablog, batboy

Spelletjes

De avond begon om 19:30 uur en startte buiten op het schoolplein in een grote kring. Er werd een verhaaltje verteld en iedereen luisterde aandachtig. Waar het precies over ging kon Nick mij niet vertellen, hij vond het waarschijnlijk niet interessant genoeg om er aandachtig naar te luisteren šŸ˜‰ . Daarna kon de spelletjesavond beginnen.

Alle ouders kregen een naamplaatje en moesten een chocolaatje grabbelen uit een zak. Alle ouders met hetzelfde kleur papiertje zaten bij elkaar in de groep.

Er werden spelletjes gedaan zoals: bouwen met een blinddoek, raden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde producten zitten en andere teamspelletjes. Na de spellen werd er nog informatie verteld en werden er klassenvertegenwoordigers uitgekozen.

Een latertje

Rond 22:30 uur kwam Nick pas thuis. De schaal was leeg dus de hapjes vielen goed in de smaak. Ik moest wel erg lachen om Nick zijn spelletjesavond en ben blij dat hij is gegaan en niet ik.

Spelletjes vind ik erg leuk en ben ook altijd wel in voor een spelletje, maar niet dit soort en al helemaal niet tijdens een ouderavond.

Hoe de ouderavond op de Grundschule gaat weet ik nog niet, maar ik stuur Nick er gewoon naartoe.

Wie gaat er bij jouw thuis naar een ouderavond of gaan jullie samen?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Ik ga meestal. Had er gisteren ook Ć©Ć©n op het gymnasium. Ik kan je vertellen dat dat er niet zo aan toe gaat met spelletjes. Ook ik was na tienen thuis maar het was vooral erg veel info voor het komende jaar en stemmen klassenvertreters. Ook de ouderavond op de kindergarten bij ons in het dorp heb ik al gehad maar daar waren we sneller klaar en ook geen spelletjes en hapjes. Ik vond dat juist wel gezellig zo’n avond waar Nick is geweest hahaha. Is toch lachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.