gedrag, 7 jaar, stoer, kind, jongen, ontwikkeling

Het gedrag van mijn stoere 7 jarige

Weg met de kinderachtige knuffels, een stoer loopje op school, een voortand die wiebelt, vrienden begroeten met een highfive en ook al is het warm die muts gaat gewoon op, want dat staat stoer. Mijn grote hunk is alweer 7 jaar en alles staat in het teken van stoer.

Mijn 7 jarige

Deon is nu zeven jaar en ik vind hem opeens zo groot geworden. Zijn voeten hebben al bijna dezelfde maat als de mijne! Hij is al erg zelfstandig en wil ook graag zelf alles doen. Zodra hij uit school komt gaat hij met zijn huiswerk aan de gang zonder dat ik hem dat hoef te zeggen en maakt zelfs zijn huiswerk over wat hij in het begin van het schooljaar heeft gemaakt. ”Ja, toen was ik nog maar zes en snapte het niet zo goed, nu kan ik het ook netter”. Hij helpt mij met klusjes, eet stukken beter dan hij eerder altijd deed, lust ook meer en ik kan een gewoon gesprek met hem voeren zonder babytaal te gebruiken.

Eén van zijn voorste boventanden begint nu te wiebelen en binnenkort heeft hij dus een mooi fietsenrek 😉 . Van zijn eerste melktandje heb ik een sieraad laten maken, maar ik weet niet of ik nu weer voor tandenfee ga spelen aangezien hij zijn vraagtekens al heeft bij Sinterklaas.

Pubergedrag

Naast dat hij super lief is kan hij ook erg opstandig, eigenwijs en koppig zijn. Soms lijkt hij net een puber! Hij kan heel lang op zijn kamer zitten en komt pas beneden als ik hem roep voor het eten.

Het opruimen van zijn kamer is altijd wel een dingetje, want rommel maken op zijn kamer lijkt haast wel een hobby van hem geworden. Hij is graag creatief bezig aan zijn bureau of maakt van zijn slaapkamer een ‘spookhuis’. Ik vind het heerlijk als hij creatief bezig is, maar het moet ook weer opgeruimd worden. ”Waarom moet dat?” of ”Yo mammie” met een paar stoere handgebaren zijn een van de meest gegeven antwoorden. Opruimen kan hij trouwens wel erg goed, maar het gaat vaak wel met tegenzin.

Stoer

Deon zit nu in een fase dat alles stoer en cool moet zijn. De meeste knuffels mag zijn kleine broertje hebben, net zoals de boeken van Borre, want dat is niet stoer meer. Het is ook niet stoer om toiletpapier met je handen af te scheuren, nee dit doe je gewoon met je hoofd. Ja, sterke jongen hoor 😉 .

Laatst bracht ik hem naar school en zag toen we weggingen dat hij een muts op had. ”Dat is toch veel te warm?”, zei ik. ”Nee hoor helemaal niet en het past precies bij mijn T-shirt”. ”En dat vest, dat is toch ook te warm? Het word vandaag wel 28 graden”. ”Nee, dat is mijn lievelingsvest” en zette daarbij ook zijn zonnebril op.

Eenmaal op school zette hij zijn fiets in de stalling en zijn vriendjes kwamen eraan. ”Hey DD!”. Ze gaven elkaar een boks en een stoere ‘hug’ en kletsten een eind weg. Zou hij nog wel een kusje willen, dacht ik bij mezelf? ”Nou, ik ga weer, kus?” hij gaf mij een dikke smakkerd en met zijn stoere loopje liep hij richting school.

Lees ook:

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Elles schreef:

  Ik herken dit gedrag heel erg in mijn broers toen ze 7 jaar oud waren. Toen waren ze ook al kleine pubertjes!
  Liefs,
  Elles

 2. kiki hasselton schreef:

  mijn neefje zit nu ook in die fase. Ik vind het wel schattig zo’n klein jochie dat stoer doet

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Zeven pas, en al zo stoer. Dat herinner ik niet zo van mijn zoons moet ik zeggen. Maar ik ben ook veel vergeten vrees ik. Dus misschien waren zij toen ook al wel zo.

 4. sabine schreef:

  Wij zitten in de peuterpubertijd nu. Ons zoontje is zaterdag 2! Ik kan echt niet wachten om alle fases te doorlopen die jij beschreven hebt.

 5. Silkeblogs schreef:

  Haha, ik vind het eigenlijk wel heel schattig dat hij nog zo “klein” is, maar toch al zo stoer doet, hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.