kinderbureau, eigen plekje, mamablog, batboy

Zo maak je een stoer kinderbureau

Een kinderbureau is een onmisbaar meubelstuk. Nu Deon huiswerk krijgt heeft hij een eigen plekje nodig waar hij in alle rust zijn huiswerk kan maken zonder dat hij gestoord word. Wij maakten een stoer bureau voor in zijn slaapkamer.

Een eigen plekje

Om geconcentreerd bezig te kunnen zijn, heb je een eigen plekje nodig waar je niet afgeleid kunt worden door schreeuwende broertjes. Beneden huiswerk maken werkte niet dus besloten we om een stoer kinderbureau te maken in zijn slaapkamer. Voor de meubels gingen we naar Ikea en de accessoires kocht ik bij Action.

Bij Ikea kochten we een zwarte schraag (€10,- per stuk) en een ALEX ladeblok met lades (€60,-). Voor het blad hebben we gekozen voor een aanrechtblad. De aanrechtbladen zijn een stuk langer dan de bureaubladen en er is ook meer keus in kleur. Met het blad hadden we mazzel, want door een foutieve prijsvermelding betaalden we slecht € 39,-.

Ik zocht een donker bruin blad en we hebben gekozen voor het werkblad Ekbacken, donker eiken patroon. Er zijn twee verschillende maten en wij kozen voor 2.46 m. Geen kinderbureau zonder een bureaustoel en ook deze kochten we bij Ikea.

Kinderbureau

Om het werkblad vast te zetten heeft Nick een  regel (soort plint) aan de muur geboord net zoals we het blad in de speelkamer hebben bevestigd. Wanneer je dit niet doet kan het blad namelijk doorzakken.

mamablog, batboy, kinderbureau

De accessoires scoorde ik bij Action zoals deze stoere lamp, een zwart memorek, industrieel wandrek en een grijs kistje.

batboy, mamablog, kinderbureau

kinderbureau, mamablog, batboy

Industrieel wandrek € 7,95

kinderbureau, mamablog, batboy

Voor een stoere en industriële look heb ik conservenblikken grijs gespoten en deze worden gebruikt als pennen-/potlodenbakjes. In de kleine conservenblikken zitten papeclips, elastiekjes en punaises.

kinderbureau, mamablog, batboy

batboy, mamablog, kinderbureau

Het bureau is klaar en Deon vind het super gaaf. Nu heeft hij een mooie plek om in alle rust zijn huiswerk te maken of om lekker creatief bezig te zijn.

kinderbureau, mamablog, batboy

Heeft jouw kindje een bureau op zijn/haar slaapkamer?

Lees ook: 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Echt een grote jongenskamer nu! Wat gaaf zeg!

 2. Angelique schreef:

  Wat ziet dat er gaaf uit! Op dit moment heeft mijn zoontje nog geen bureau nodig maar dat duurt vast niet lang meer. Dit is wel een hele gave oplossing!

 3. Roelina schreef:

  Wauw!!! Wat een gave items. En dat bij action? Super. Ik vind het echt top hoe jij ‘goedkope’ items zo weet te presenteren. Complimenten (en ik ren nu meteen ook naar de action 🙂 )

 4. Nikki schreef:

  Echt superleuk gedaan

 5. Charel schreef:

  Wat een mega toffe kamer! Heel stoer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.