mieren, mamablog, batboy

Met dit middeltje ben je zo van mieren af

Via de badkamer hadden ze een doorgang gemaakt naar de slaapkamer van Deon: mieren. Wil je liever geen mierenlokdoosje gebruiken? Met dit goedkope keukenmiddeltje ben je zo van ze af én het is veilig voor kinderen.

Mieren

Buitenshuis zijn mieren hele nuttige dieren. Zo dragen ze bijvoorbeeld bij aan een verbeterde bodemvruchtbaarheid, bieden onderdak aan andere dieren, verspreiden enkele soorten plantenzaden en kunnen soms helpen bij het bestrijden van insecten die bladeren, naalden of zaden van gewassen eten.

Binnen wil je ze niet hebben en kunnen echt een plaag zijn in huis, daar wil je natuurlijk van af. Met dit handige en veilige middeltje ben je binnen no-time van ze verlost!

Bestrijden

Ik zag ze lopen in de badkamer en via de muur liepen ze door naar de slaapkamer van Deon. Je kan natuurlijk een mierenlokdoosje neerzetten, maar je kan ook één van deze huismiddeltjes proberen zoals:

  • Koffiedik strooien
  • Peper bij de ingang van het nest
  • Koperen muntjes neerleggen
  • Nootmuskaat strooien
  • Kaneel strooien

Hierdoor gaan ze niet dood, maar verhuizen ze wel. Ik wilde niet dat ze gingen verhuizen naar een andere ruimte in huis en dus gebruikte ik een ander alternatief.

Maizena

Toevallig had ik het in huis: maïzena. Het staat al járen in het keukenkastje en misschien één keer gebruikt, maar nu kwam dit wel heel goed van pas! Dus ook al is het over datum, tegen mieren werkt het super.

Strooi wat maïzena op de plek waar ze lopen. Door het eten van de maïzena zwellen de mieren op en gaan ze dood. Binnen een paar dagen waren ze allemaal weg en we hebben er sindsdien geen last meer van gehad.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Handige tips! Deze kende ik ook al. Is vooral veiliger als je kinderen hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.