batboy, speeltuin, metalen glijbaan, mamablog

Waarom een metalen glijbaan gevaarlijk is met deze hitte

Let op in de speeltuin met deze hitte! Een glijbaan in de speeltuin is altijd leuk, maar een metalen glijbaan word erg heet wanneer de zon er op schijnt met brandwonden als gevolg!

Hapje eten

Afgelopen weekend zijn we gezellig buiten de deur een hapje wezen eten. We hebben heerlijk op het buitenterras gezeten en naast het terras stond een speeltuin wat natuurlijk erg leuk is voor de kinderen. Zo vermaken ze zich prima terwijl wij aan tafel zitten te wachten op het eten.

Er stond niet echt heel veel bijzonders in de speeltuin, maar de jongens vermaakten zich uitstekend. Ze zaten op de schommels en gleden van de glijbaan, totdat we opeens gegil hoorden.

Metalen glijbaan

De glijbaan die daar in de speeltuin staat is gemaakt van metaal en staat de hele dag in de zon.

batboy, metalen glijbaan, mamablog

Heel gevaarlijk voor die tere handjes en beentjes van je kinderen, want zo’n metalen glijbaan word dus heel erg heet in de zon! Met die warme temperaturen die we de afgelopen weken hebben kan zo’n metalen glijbaan zeker wel 80 graden zijn!

Brent schreeuwde en huilde. Hij wees naar zijn been en zei ”au”. Zijn beentje was helemaal rood en kreeg blaren. Hij had dus een flinke brandwond opgelopen.

metalen glijbaan, mamablog, batboy, speeltuin

Lauw water

Wanneer je zo’n brandwond hebt moet je hem tenminste 10 minuten onder lauw stromend water koelen.

metalen glijbaan, mamablog, batboy

Hij bleef heel lang snikkend bij ons zitten. Op een gegeven moment vond hij het wel welletjes en wilde graag weer spelen.

De volgende dag zag het er nog erger uit:

mamablog, batboy, metalen glijbaan

Brandwonden

Schommels, glijbanen of wipkippen die in de zon staan worden door de oplopende temperaturen gloeiend heet. Hierdoor kan je kindje dus brandwonden oplopen.

Ik vind het zo ontzettend zielig voor Brent. Gelukkig heeft hij er niet zo heel veel last meer van, maar naar een speeltuin waar de speeltoestellen pal in de zon staan gaan we niet meer.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.