warm bed, koude nachten

Koud in bed? Met deze tips stap je in een heerlijk warm bed

Zie je er tegenop om in je koude bed te stappen? Met deze tips stap jij gegarandeerd in een heerlijk warm bed. Laat de koude nachten maar komen!

Zo stap je in een heerlijk warm bed

Tijdens de koude maanden wil je natuurlijk in een warm bed liggen. Lekker onder de dekens en genieten van de warmte, want zo slaap je het best. Het kiezen van het juiste dekbed is dan ook heel belangrijk. Daarnaast zijn er nog andere tips die ervoor zorgen dat je snel warm in je bed ligt.

Elektrische deken

Tegenwoordig zijn elektrische dekens super veilig, omdat ze aan strenge voorwaarden moeten voldoen. Zo gaan ze na een bepaalde tijd automatisch uit. Je hoeft hem ook niet de hele nacht aan te laten. Even je bed voorverwarmen is vaak al voldoende.

Zet ongeveer een half uur voordat je naar bed gaat de elektrische onderdeken aan op de hoogste stand. Om de warmte te behouden leg je je dekbed erover heen en je stapt in een heerlijk warm bed. Er zijn verschillende elektrische dekens verkrijgbaar. Zo heb je elektrische onderdekens, bovendekens en voetverwarmers.

Kruik

Een lekkere ouderwetse kruik mee naar bed, heerlijk! Leg deze ook voordat je naar bed gaat onder de dekens en je bent zo warm. Heerlijk om je voeten onder te leggen en zo in slaap te vallen.

warm bed

Een warm hoeslaken

Een hoeslaken maakt ook veel verschil. Zo zijn jersey, badstof  of flanellen hoeslakens die ervoor zorgen dat je in een warm en zacht bed stapt.

Wollen onderdeken

Een wollen onderdeken is ongeveer 3 cm dik. Deze leg je op je matras en daarna gaat je molton en hoeslaken er overheen. Wol ventileert ontzettend goed en neemt ook goed vocht op. De wol neemt je lichaamstemperatuur snel aan en houd je in de wintermaanden lekker warm, omdat het de warmte dan vasthoudt. Het is nooit te warm, want een wollen onderdeken kan juist ook heel goed tijdens de zomermaanden, want dan houd het je juist koel.

Flanellen overtrek

De ondergrond van je bed is nu heerlijk warm en comfortabel, maar je wilt het ook lekker warm onder de dekens hebben. Met een flanellen dekbedovertrek kom jij de winter wel door. Flanel past zich namelijk heel snel aan je lichaamstemperatuur en houd de warmte goed vast. Het voelt lekker zacht en dik aan.

Een plaid

Een plaid staat niet alleen mooi op je bed, maar houd je ook nog eens warm. Een plaid is vaak kleiner dan je dekbed en word meestal gebruikt ter decoratie, maar ook als extra deken die je warmte geeft.

Warme nachtkleding

Met warme nachtkleding geniet je optimaal van koude nachten. Denk eens aan een lekkere badstoffen pyjama, een heerlijk warm flanellen nachtjapon of nachtkleding van velours. Stuk voor stuk lekker warm en zacht, dat wil jij toch ook?

Je partner

Zorg ervoor dat je partner eerst naar bed gaat. Hij kan het bed dan alvast lekker opwarmen en zo stap je in een heerlijk warm bed. Zelf ben je dan nog koud, maar als je even lekker met je koude lichaam tegen je partner aankruipt en je koude voeten tussen zijn benen legt, ben je binnen no-time lekker opgewarmd! Welterusten.

Laat de winter maar komen

Een goede nachtrust is heel belangrijk en dus moet je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Met deze tips ben jij goed voorbereid en zal je het niet meer koud hebben in je bed!

warm bed, koude nachten

 

Zie jij op tegen koude nachten? Hoe zorg jij ervoor dat je in een warm bed stapt?

 

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.