surprise, sinterklaas surprises

Sinterklaas surprises maken voor school, zo gaat dat bij ons

Het is weer zo ver, de Sinterklaas surprises voor school moeten gemaakt worden. Op zich best leuk, als je er tijd voor hebt en het samen doet, maar zo gaat dat in werkelijkheid niet bij ons. Ik zie het al helemaal voor me of eigenlijk zie ik mij al zitten aan de tafel te knutselen voor school, want de oudste twee hebben niet zoveel met knutselen.

Sinterklaas surprises maken

Op school hebben ze lootjes getrokken, altijd leuk om iets te krijgen natuurlijk, maar die surprises maken mogen ze van mij wel afschaffen. De oudste twee kwamen thuis met een lootje en daar staat meestal wel wat inspiratie op om een Sinterklaas surprise te maken. Zo maakten we vorig jaar een super leuke vos surprise.

De oudste had een lootje waarop stond dat zijn hobby tekenen is, zijn lievelingsdier een eend en zijn favoriete kleur geel is. Mijn eerste gedachten was het maken van een gele badeend van papier-maché, maar eigenlijk zag ik dat ook weer niet zo zitten dus ik dacht nog even verder. De oudste keek over mijn schouder met mij mee bij het lezen van het verlanglijstje en zei toen: ”Ik weet wat je kan maken mama, een eend!”.

”Wat ik kan maken? Het is toch jouw surprise?”, zei ik. ”Ja, maar ik kan dat niet zo goed, jij kunt dat véél beter”. Heel slim gespeeld, maar zo gaan we dat niet doen ( al weet ik wel hoe het straks gaat). Ja, hij heeft er ook niet veel zin in, maar wat moet dat moet.

Mijn andere zoon had (het zal ook niet waar wezen) de leraar getrokken. Daar stond ter inspiratie op: barbecueën, pizza, korfbal en Formule 1. Ook hij had een geweldig idee wat ik zou kunnen maken, namelijk: een Formule 1 raceauto. Wat denken ze wel niet van mij? Dat ik een knutselmachine ben? Maar die auto zie ik niet zo zitten, zelf zat ik meer te denken aan een barbecue of een pizza.

Welke surprises gaan we maken?

Het is natuurlijk wel makkelijk om eerst de cadeautjes te kopen en daar de surprise op aan te passen. Het klasgenootje van mijn oudste wil voetbalplaatjes hebben dus daar kan ik wel wat mee. Alleen die eend, daar zie ik wel tegenop. Toen had ik opeens het briljante idee om een mega potlood te maken in het geel. Op het werk vond ik een hele grote, dikke en zware kartonnen koker. Dat word dus mijn potlood. Hoe ik, of eigenlijk moet ik zeggen hoe we het gaan maken bedenk ik terplekke dat komt meestal wel wanneer ik ergens mee bezig ben.

Voor mijn andere zoon (die echt helemaal niks met knutselen heeft) is het cadeau nog het grootste probleem. Daarop stond: ”Verras me maar”. Lekker makkelijk meester. Het barbecue seizoen is voorbij anders wist ik het wel, maar wat moet ik in hemelsnaam voor €5,- gaan kopen?

Action is dan dé winkel om te gaan shoppen voor weinig! Daar scoorden we een leuke kerstmuts met led verlichting voor €3,99 en een zak kruidnoten. Ik heb meteen maar wat knutselspullen gekocht voor de Sinterklaas surprises.

sinterklaas surprise

Surprises knutselen

Knutselen is een leuke bezigheid, maar niet onder tijdsdruk en al helemaal niet als je weinig tijd hebt. Terwijl de jongens op school zaten en ik een ochtend vrij had ben ik toch maar vast begonnen met een surprise ( ik kon het niet laten). Het begin is er en de rest gaan we samen doen.

 

Wat gaan jullie maken voor Sinterklaas surprise?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Teresa Dankerlui schreef:

    Ik vind Sinterklaas een van de leukste Nederlandse feesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.