robot, kinderen, walkie talkie, lcd-scherm, oplaadbaar

Waarom een walkie talkie leuk speelgoed is

Een walkie talkie zorgt voor veel speelplezier bij kinderen. Zo kunnen ze zich er buiten, maar ook binnen uitstekend mee vermaken. Er zijn verschillende soorten walkie talkies in allerlei vormen, maten, oplaadbaar of met batterijen en is er verschil in bereik. De jongens ontvingen een coole walkie talkie in de vorm van een robot en deze heeft ook nog een lcd-scherm, wat zorgt voor nog meer lol!

Walkie talkie, leuk voor kinderen

Voor kinderen is een walkie talkie zó leuk. Het is avontuurlijk speelgoed en spannend, want zo kun je met elkaar communiceren zonder dat je bij elkaar in de buurt bent. Je kunt er verschillende spellen mee spelen, denk bijvoorbeeld aan verstoppertje en geef elkaar mysterieuze hints. Een walkie talkie is:

 • Avontuurlijk
 • Leuk voor jongens en meiden
 • Je kunt er zowel binnen als buiten mee spelen

Waar let je op bij de aanschaf

Het belangrijkste wanneer je een walkie talkie voor kinderen aanschaft is natuurlijk het bereik. Een bereik van minimaal 100 meter is dan ook zeker aan te raden.

 • Kies voor een oplaadbaar model. Ook veel beter voor het milieu.
 • Hoe lang gaat de batterij mee?
 • Hoe lang duurt het opladen?
 • Kies voor een stevig model, want het moet tegen een stootje kunnen.
 • Spelen je kinderen graag in weer en wind buiten? Let er dan op dan je kiest voor één die bestand is tegen water.
 • Eenvoudige bediening.

Robot Walkie talkie met lcd-scherm

Een walkie talkie hadden de jongens nog niet in hun speelgoedkast en dus extra leuk om eens met iets te spelen wat je nog niet eerder hebt gedaan.

Van Retevistoys ontvingen wij hele grappige robot walkie talkies, de RT34 Live Video, in de kleur groen en oranje en zijn voor kinderen vanaf drie jaar. De robotjes zien er erg leuk uit en dit spreekt de jongens meteen aan. Ze zijn 10 cm dus erg handzaam voor kleine handjes. Maar dat is nog niet alles, want de robotjes hebben ook nog een ingebouwde zaklamp, die best fel is (spannend om met elkaar te praten ’s avonds in bed) én het leukste aan deze walkie talkie is dat het een lcd-scherm heeft. Je kunt elkaar dus niet alleen horen, maar ook nog zien!

Batterijen zijn niet nodig, want ze zijn oplaadbaar.  Je laad ze tegelijkertijd op met de bijgeleverde USB kabel, een pluspunt dus.

walkie talkie, kinderen, robot

robot, oplaadbaar, lcd-scherm

kinderen, lcd-scherm

 • Bereik: 100 meter
 • Oplaadtijd: +/- 1,5 uur
 • Batterijduur: 60 minuten

De jongens vinden het cool speelgoed

De walkie talkie valt bij de jongens erg in de smaak. Jammer dat het er maar twee zijn want iedereen wil natuurlijk zo’n leuke robot, want dat samen spelen, samen delen gaat hier thuis niet altijd goed. Hun favoriete spel is verstoppertje en door middel van hints moet de ander gaan zoeken.

In het begin snapten ze nog niet zo goed dat ze niet hoeven te schreeuwen, gewoon praten op een normaal geluidsniveau is voldoende, want het geluid is erg duidelijk. Ook het beeld is is niks op aan te merken. Binnen is het niet super scherp (beetje sneeuwig), maar dat kan komen omdat het nu zo donker is. Buiten is het beeld helder en je kan elkaar goed zien.

walkie talkie, robot, kinderen, lcd-scherm, oplaadbaar

Ze zijn makkelijk te bedienen, maar wanneer je twee knoppen tegelijk in drukt kan hij van kanaal wisselen waardoor je elkaar niet meer kunt zien. Dit is makkelijk (door een volwassene) te verhelpen.

Pluspunten

 • Leuk ontwerp en spreekt bij kinderen erg aan.
 • Het geluid is luid en duidelijk.
 • Je kunt elkaar zien.
 • Ze zijn oplaadbaar.
 • Met zaklamp.

kinderen, lcd-scherm

Jammer is dat de batterij niet heel lang meegaat, namelijk niet langer dan een uur. En ja, een uur is zo voorbij en dan is het al snel gedaan met de pret. Al met al is het speelplezier erg groot en alhoewel ze elkaar dagelijks zien, is het spelen met de walkie talkie én elkaar zien gewoon erg leuk. Een walkie talkie is zeker een aanrader voor kinderen.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 17 Comments
 1. Vroeger hadden mijn kids er ook een. De meiden en mijn zoon hebben er uren mee gespeeld. Het was een zwarte en leek net echt.

 2. Lodi schreef:

  Wat een gave walkie talie is dit zeg! Ik kan me voorstellen dat ze het leuk vinden en goed ook dat ze oplaadbaar zijn, al begrijp ik dat ze wel snel weer leeg zijn. Hier was het ook altijd een succes, maar ze hadden niet zulke mooie als jullie hoor!

 3. Alexandra schreef:

  Lijkt me heerlijk speelgoed waar ze uren zoet mee kunnen zijn. Kan me van vroeger herinneren dat wij dit ook zo leuk vonden.

 4. Tania schreef:

  oh ik denk dat mijn zoontje dit ook wel tof zou vinden

 5. Felice Veenman schreef:

  Jaaa!!! een walkie talkie is leuk, wat je zegt het heeft iets heel avontuurlijks, veel spannender dan een mobieltje

 6. Sandra schreef:

  Wat mooie exemplaartjes! Walkie talkies zijn altijd leuk om mee te spelen

 7. Jasmina schreef:

  mijn man kwam laatst aanzetten met zijn eigen wqlkie talkie van vroeger aanzetten…zo leuk!

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Walkie talkies zijn geweldig speelgoed inderdaad. Ik kocht die ook altijd voor mijn kinderen toen ze nog kleiner waren.

 9. Kiki hasselton schreef:

  Vroeger deden mijn zusje en ik het met blikjes en een touwtje, werkte alleen niet echt goed 😉

 10. hippiemeisje schreef:

  Ik en mijn zus hadden vroeger ook zoiets op batterijen, we hebben ons daar echt mee geamuseerd. En zelfs toen we al tieners waren, gebruikten we die dingen nog om naar elkaars kamer te communiceren. 😉

 11. Jouvence schreef:

  Mijn zusje en ik hadden vroeger ook walkie talkies speciaal voor kinderen, was erg leuk kan ik me herinneren.

 12. Caroline schreef:

  Echt heel leuk zeg, dat hadden mijn kinderen vroeger moeten hebben!

 13. Frederique schreef:

  Dit was één van mijn eigen favoriete speeltjes toen ik nog kind was. Ok, mijn walkie talkie zag er stukken prehistorischer uit maar dat mocht de pret niet drukken!

 14. Rory schreef:

  Maar een uur als ze zijn opgeladen? Ai, dat is niet lang. Aan de andere kant is het wel intensief spelen. En wat cool en modern. Vroeger deed ik dat met een vriendinnetje met van die schoongemaakte blikjes met een touwtje ertussen. En dan van de ene kamer naar de andere en er oprecht van overtuigd zijn dat de constructie werkte en vooral niet letten op de dunne tussenmuurtjes 🙂

 15. Mitchel Kleuver schreef:

  Walkietalkies! Je zou er haast niet meer aan denken nu. Zeker leuk om mee te spelen. Dat wordt vast boeven vangen 😉

 16. Caroline schreef:

  Walkie Talkies is heel leuk speelgoed waar een smartphone niet tegen op kan.

 17. Sherry schreef:

  Wat leuk ik hield ook van walkie talkies. OmG stiekem vind ik ze nog leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.