batboy, mamablogger, speelgoedkast, speelgoed opbergen

Een speelgoedkast van 4.20 meter lang

In het blog van rommel- naar speelkamer heb ik jullie laten zien hoeveel rommel wij hadden in deze kamer. De kast die er stond heb ik verkocht en zat dus met een probleem; geen opbergruimte voor het speelgoed. Na ruim een half jaar kun je wel nagaan hoe de kamer er aan de andere kant uit zag. Nick maakte een speelgoedkast van 4.20 meter lang, ja die hebben wij (helaas) nodig.

Speelgoed opbergen

Al het speelgoed wat er op de kamer stond hebben we naar de kelder gebracht, want Nick zou zelf een kast gaan maken. Mijn oude kast heb ik verkocht, maar dat had ik beter niet direct kunnen doen, want de kast die gemaakt zou worden liet toch iets langer op zich wachten (ruim een half jaar). Je kan dus wel nagaan hoe de andere kant van de speelgoedkamer er op een gegeven moment uitzag (foto’s bespaar ik je 😉 ).

Speelgoedkast

Eindelijk is Nick dan toch begonnen met het maken van de speelgoedkast, want  waar moeten we het speelgoed opbergen? De kast moest zo groot zijn als de hele muur, want ja we hebben een beetje (te)veel 😉 .

Het begint natuurlijk met opruimen, maar gelukkig had ik het meeste al in plastic bakken van Action.

Eerst de schapdragers aan de wand bevestigen.

speelgoed opbergen, speelgoedkast, batboy, mamablogger

Eerst de schapdragers aan de wand

Daarna heeft Nick de schappen erin gemaakt en kon ik de bakken op de planken zetten.

batboy, mamablogger, speelgoedkast, speelgoed opbergen

Nick is druk aan het werk

speelgoedkast, speelgoed opbergen, batboy, mamablogger

Er was nog een beetje onenigheid, want Nick wilde schuifdeuren maken, maar dat vind ik echt niet handig. Gelukkig kon ik hem overtuigen en heeft hij 4 mooie grote deuren gemaakt van 2.35 meter hoog.

De speelgoedkast heeft schuifsloten zodat de jongens (vooral Sten) niet al het speelgoed er zelf uit kunnen halen. Ik pak iets waar ze mee willen spelen en als ze met iets anders willen spelen wordt het eerst opgeruimd in de bak en dan kan ik het weer in de kast stoppen. Zo houd ik ook een beetje overzicht en blijft het netjes in de speelkamer.

batboy, mamablogger, speelgoedkast, speelgoed opbergen

De kast is klaar

Omdat Deon zoveel Lego heeft, heeft Nick nog een lade op wieltjes gemaakt in de kast waar al zijn losse Lego steentjes in kunnen.

Na bijna 4 dagen is de kast dan eindelijk klaar en we hebben de kast ook zo goed als vol. Het zou handig zijn als Nick nog zo’n kast ging maken, want wij hebben ook nog spullen in de kelder 😉 .

speelgoedkast, speelgoed opbergen, batboy, mamablogger, speelkamer

Heb jij ook een kast speciaal voor het speelgoed?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 15 Comments
 1. Kirsten schreef:

  Nu ben ik wel heel benieuwd hoe het er achter de deuren uitziet 🙂 Wel een prachtige kast zo! Wat fijn zo’n handige man!

 2. Nathalie schreef:

  Wauw wat knap! Echt mooi geworden!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik had een paar planken ingeruimd van onze boekenkast voor de kinderen. Maar jouw kast is werkelijk prachtig geworden!

 4. Jascha schreef:

  Haha wat een fantastisch plan, 4.20 aan speelgoed! Knap gedaan. Gelukkig hebben wij hier niet zoveel speelgoed meer van onze tiener van 15.

 5. Xenia schreef:

  Wat een gave kast! Hier ook 3 boys en heel veel ( teveel) spullen!

 6. Roelina schreef:

  Super gaaf! Ben ik even blij niet de enige te zijn met zoveel speelgoed! Ik weet ineens waar ik het ga laten ook. Heb nog een kast due nu dienst doet voor jassen ed. Maar dat speelgoed kan ik maar niet kwijt.

 7. Charel schreef:

  Ideaal zo’n opbergsysteem! Lekker om alles zo weg te kunnen stoppen!

 8. Kitty schreef:

  Mooi geworden, hoor! Onze werkkamer wordt ook langzaam ingenomen door een uit zichzelf groeiend speelgoedmonster, vreselijk! Ik ben blij dat ik hier niet als enige last van heb…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.