bramen plukken, batboy, brandnetels, mamablog

Bramen plukken

Wij gingen gezellig op pad om opzoek te gaan naar bramen. Maar die dikke zwarte bramen zitten vaak hoog waar je moeilijk of niet bij kan of je plukt in plaats van bramen brandnetels 🙁 . Maar met gaten van de doorntakken in de kleren en een zere hand van de brandnetels hebben we wel een bakje bramen gescoord. Tja, je moet er wat voor over hebben: bramen plukken.

Bramen plukken

De kinderen zijn dol op bramen. In augustus/september is het bramentijd en dus een goed idee om met dit lekkere weer een wandeling te maken en bramen te plukken.

Er is langs de drukke straat een mooi nieuw voet-/fietspad aangelegd dus we konden ongegeneerd bramen plukken. Deon en Sten op de fiets en Brent in de smartrike.

Geen braam te bekennen

Langs de hele weg staan bramenstruiken en enthousiast gooiden de kinderen de fiets aan de kant om te zoeken naar die dikke zwarte bramen. Maar we zagen helemaal geen dikke zwarte bramen, alleen maar rode.

”Ja mama ik zie er één”, zei Deon. Ja, daar heel hoog bovenin zat er één. Ik reikte zover als ik kon en bleef met mijn gehaakte trui vastzitten aan een tak met doornen. Ik kon er nét niet bij en beteuterd liepen we verder. Géén braam én een grote haal in mijn trui.

batboy, bramen plukken, mamablogger

Een eindje verderop vonden we er eindelijk een paar (hele inimini braampjes) laag aan de grond. Kinderen blij, want ze hadden er een paar gevonden.

Brandnetels

Ze hadden ieders een zakje met een stuk of 5 bramen (kan het beter besjes noemen). We liepen verder en hadden nog een laatste kans om bramen te vinden langs een andere weg. Ja daar zaten ze; hele dikke mooie zwarte bramen. Zelfs de kinderen konden erbij!

De smartrike van Brent zette ik aan de kant op de rem en gretig plukten we de bramen. Brent vond het allemaal een beetje te lang duren en begon ongeduldig heen en weer te wiebelen in zijn fietsje.

Ik wilde net een dikke braam plukken toen ik in mijn ooghoek Brent met fietsje en al zag omvallen. Ik greep in een bosje brandnetels en zette het fietsje rechtop. Hij keek mij aan en lachte, maar ik kon wel janken. Wat doen die brandnetels zeer zeg! Ik hield mij natuurlijk groot en plukte vrolijk verder.

Heerlijke bramen

We hadden genoeg bramen en gingen naar huis. Thuis heb ik ze in een bakje water met zout gelegd en daarna hebben we ze lekker opgegeten. Nou ja lekker? Ik vind ze een beetje zuur. Door de yoghurt smaken ze beter. Misschien gaan we er wel jam van maken.

Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wel wat 😉 .

bramen plukken, batboy, brandnetels, mamablog

Ga jij ook weleens bramen plukken?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Gerdi schreef:

    Lekker! Bramenjam is echt heerlijk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.