broodtrommel, gezonde snacks

Dit zijn lekkere gezonde snacks voor in de broodtrommel

In Duitsland zijn bij ons de scholen nu eindelijk weer volledig begonnen en dus kunnen de broodtrommels weer goed gevuld worden. Naast brood en fruit gaan er ook gezonde snacks mee die de jongens lekker vinden, want niet alles mag in hun broodtrommel of als broodbeleg op brood. Deze snacks vinden de jongens echt heerlijk en is een feestje in hun trommel!

De broodtrommel vullen

Het brood koop ik altijd in Nederland, dat is en blijft het lekkerst, al vinden de jongens de korsten nog steeds niet echt lekker. Het broodbeleg verschilt van zoet tot hartig al mag er op de Kindergarten geen boterham met hagelslag mee. Het brood maak ik de avond van te voren al klaar, want dat scheelt enorm in tijd die je ’s morgens dan ook echt wel nodig hebt voor die extra kop koffie 😉 .

Wanneer ik de boterham dubbelklap en in de broodtrommel stop, eten ze het 9 van de 10 keer niet op. En die ene keer dat ze het wel opeten liggen de korsten er nog in. Nu ga ik van het brood geen figuurtjes maken zoals sterretjes, puzzelstukjes en andere vormpjes, geen spiesjes met brood en groente en ook niet leuk opmaken met radijsoogjes, een druifneus en wortelharen, helaas pindakaas. Maar als ik het brood in vieren snijd eten ze het, tot mijn verbazing, helemaal op mét korst en al! Heel apart dat zoiets werkt, maar het moeten er niet meer dan vier zijn. Snijd ik die ene boterham in bijvoorbeeld zes stukken dan heb ik volgens hun veel te veel brood gemaakt.

Groente en fruit

Groente en of fruit gaat ook zeker altijd mee als gezonde snack in de broodrommel. Gelukkig zijn ze dol op heel veel fruit en dus kan ik helemaal los gaan om een lekkere fruitsalade te maken: blauwe bessen, meloen, kiwi, aardbei, appel, druiven en sinaasappel daar maak ik ze blij mee!

Qua groente heb ik minder keus, want daar zijn ze niet zo dol op. De jongste lust alleen augurk en de oudste alleen tomaatjes. Bij de middelste kan er meer in, want komkommer en paprika vind hij ook erg lekker.

Gezonde snacks

Iets extra’s als tussendoortje gaat ook altijd in de broodtrommel, want iets lekkers mag natuurlijk niet ontbreken. Een liga zoals de melkliga’s kennen ze in Duitsland niet, want dat zien ze als koek dus mag bij ons op school niet in de broodtrommel. Gelukkig zijn er nog tal van andere lekkere en gezonde tussendoortjes.

Ei

De oudste is dol op ei en dus is een gekookt eitje ook altijd een feestje in de broodtrommel. Ik kook de eieren een avond van te voren in de waterkoker, echt een lekkere én gezonde snack.

Worst

Worst zoals BiFi vinden ze alle drie heerlijk, maar ook een lekkere plak worst (met komkommer) of boterhamworst met augurk gaat erin als zoete koek.

Kaas

Blokjes kaas of een Babybel mogen er bij de jongste twee ook in. Maak er een lekkere mix van met cherrytomaatjes en druiven of rijg ze aan een prikkertje, feestje!

Nootjes

Ongezouten nootjes. Een handje vol nootjes of studentenhaver is erg lekker én nog gezond ook. Bij ons zijn de favoriete nootjes de ‘bananennootjes’ oftewel cashewnoten.

Gedroogd fruit

Gedroogde vruchten zijn erg zoet en zullen de meeste kinderen ook wel erg lekker vinden. Daarnaast zit het ook vol met vitamines, vezels en mineralen. Zelf eet ik de laatste tijd veel dadels, maar dat vinden ze bij ons thuis niet echt lekker. Wel gek, want ze zijn lekker zoet en daar houden kinderen van, maar de mijne niet. Wel van zoet natuurlijk maar niet van dadels.

broodtrommel, gezonde snacks

Toetje

Een bakje (Griekse) yoghurt. Heel enkel gaat er een toetje mee, dit doe ik alleen als ze een lange dag op school hebben.

Insecten

Ze zien er smerig uit en ik zou ze echt niet eten, maar die gekke jongens van mij (vooral de oudste) zou liever een bakje meelwormen meenemen dan een lekkere boterham. Het is trouwens wel een gezonde snack om mee te geven 😉 .

Pimp de trommel

Met zo’n goed gevulde broodtrommel is het al een feestje, maar je kan het nóg leuker maken door de broodtrommel van binnen een beetje te pimpen (mits de broodtrommel dat toelaat, want niet elke trommel heeft genoeg ruimte).

 • Gebruik voor de snacks (zoals nootjes) papieren cakevormpjes om ze daar in te doen, staat super gezellig.
 • Leg een vrolijke servet in de broodtrommel of vouw het om de boterham.
 • Steek leuke prikkers in de snacks. Tegenwoordig kun je zoveel leuke prikkertjes kopen met bijvoorbeeld LEGO poppetjes, Minecraft, Marvel Avengers of dino’s.
 • Stop een lief briefje of klein kaartje in de trommel.
 • Teken een gezichtje of plak stickers op de schil van het fruit (of ei).

Met deze lekker, gezonde snacks én een leuke gepimpte broodtrommel komen ze niet meer thuis met een lege maag en een volle trommel.

 

Lees ook:

 

 

 

Smeer jij het brood ook altijd een avond van te voren en wat gaat er allemaal in de broodtrommel van jouw kindje?

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Nicole Orriëns schreef:

  Dat klinkt allemaal erg lekker. Maar bij mij wordt kaas altijd zo ‘zweterig’. Hoe voorkom je dat?

 2. Jouvence schreef:

  Wat een handige tips en ideeën allemaal. Kan ik voor mezelf zelfs nog wat inspiratie uit halen.

 3. Felice Veenman schreef:

  wat goed dat de school gewoon sommige dingen verbiedt, dat voorkomt thuis vast een hoop gedoe…

 4. Rachel schreef:

  hier kregen ze altijd kaas en worst mee en crackers en komkommer en tomaatjes. en ook bleekselderij met pindakaas

 5. Meelwormen mee naar school, daar zou mijn zoon niet aan moeten denken
  Hij is erg kieskeurig met eten.

 6. Melissa schreef:

  Wij gebruiken vaak noten, worst, ei als tussendoortje onder andere

 7. Frederique schreef:

  Hahaha ik weet niet of mijn kinderen heel blij zouden worden van meelwormen! Ik moest erg lachen om deze zin: “De jongste lust alleen augurk en de oudste alleen tomaatjes. Bij de middelste kan er meer in, want komkommer en paprika vind hij ook erg lekker.” Had zo over mijn kinderen kunnen gaan.

 8. Jouvence schreef:

  Lekkere tips en ideeën! Alleen zijn dadels niet zo gezond, maar best wel suikerbommen en gedroogd fruit is ook niet heel gezond (bevat geen vitamine C meer door het droogproces). 🙂

 9. CureSupport schreef:

  Alle producten die je boven benoemt, bevatten veel en genoeg vitaminen en mineralen! Goed voor de gezondheid en lekker. Goed bezig!

  Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.